Příbuzenské vztahy

980
13.3.09 20:08

Příbuzenské vztahy

Ahojky, chtěla jsem se zeptat - zda se někdo orientujete v příbuzenských vztazích.

1. Sourozenci - pokud mají sourozenci stejnou matku a jiné otce - tak jsou nevlastní - ale někde jsem se dočetla,že jsou vlastní - tak jak je toto.
  1. Když se moje sestra provdá, tak její manžel bude můj švagr. Bude ale i švagrem mého manžela? Manžel tvrdí že ne, mě to přijde divné :-)

Asi jsou na to 2 různé pohledy, ale který je ten správný? :-) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
13.3.09 20:16

No podle mě je vlastní sourozenec ten, s kým mám společné rodiče. Já bych teda řekla, že stačí společný jeden rodič. Ale hodně lidí asi řekne, že oba rodiče. Neumím si představit, že ženská - pokud má děti se dvěma chlapama - má pocit, že přivedla na svět dva nevlastní sourozence :wink:

Tvůj švára bude i manžela švára. Podle mě.

Dotaz přednesu manželovi. Se zas pobavím. On končí u rozeznání vztahu bratr- bratr, otec- syn, matka-syn. Taková sestřenice je už problém:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
13.3.09 20:20

AHoj, zajímavé úvahy :-)
tak já ti napíšu můj pohled na věc…

1. Myslím, že pokud mají sourozenci např. stejnou matku jsou de facto vlastní - mají stejného rodiče, nevlastní sourozenec je z mého pohledu např.dítě nového manžela mé matky, které má z předchozího vztahu…
  1. No a co teda bude? Manžel bere manželku svého bratra jako švagrovou a pro mě je to taky švagrová, přijde mi to logické. A určitě je to tak. Teda myslím, třeba přijde někdo jiný s jinou teorií.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
13.3.09 20:36

Ahoj,

no tak já jsem asi divná, ale své sestry, které mám, považuji za nevlastní :oops: . Jedna má jiného otce a druhá jinou matku. A musím říct, že brácha to má taky tak. řel, že pokud jde o to, tak on má sourozence jen jednoho.

No ten druhý dotaz je jasný. Je to i jeho švagr, jak jinak :wink:

Jo a jinak se prý neříká nevlastní, ale polovlastní 8O :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
13.3.09 20:44

Ahoj no tak 1.já myslím,že jsou nevlastní podle mě vlastní mají stejnou matku i otce.
a ta druhá otázka je to i jeho švagr :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.3.09 20:49

vztahy

Holky díky - on to včera manžel probíral v hospodě s kamarádama a pak s tím došel domů :lol: Ale byl střízlivej :lol: - viděla jsem ho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
13.3.09 22:20

Mně teda nikdo nepřesvědčí,že moje sestra,kterou porodila stejná matka jako mě a vyrůstaly jsme spolu,je nevlastní,protože má jiného otce. Přijde mi to nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.3.09 01:24

ahoj
tak já to vidim tak :lol:
Když je stejná matka je to vlastní sourozenec,když je to dítě od otce a má ho z jinou ženou je to nevlastní stejně tak jako když by jí jen vyženil,alespon takle to beru já

Jinak samozřejmě švagrová je švagrová i pro tvého muže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
14.3.09 02:39

Ohledne svagra souhlas-je to svagr :lol:
Ohledne sestry souhlasim s Brokolickou,ale asi to bude tim ze jsme si to zazili,Wyky tu psala ze je bere jako nevlastni asi s nimi nevyrustala,jinak to nechapu 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
14.3.09 07:40

Sourozenci jsou vlastní,pokud mají stejnou matku.Pokud jen otce,matka je jiná,jsou nevlastní.

Tvého manžela to švagr doopravdy není,(pouze tvůj),ale každý to už tak bere.Neříká se „švagr mojí manželky“,řekne se prostě můj švagr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
14.3.09 08:12

Mikulenko, s tou od táty nee, ta od matky je o 16 let mladší. Ale nemůže to být vlastní sourozenec, když má jiného otce. Vlastní je jen ten, který má stejné rodiče oba. KDyž to vezmu z hlediska genetické informace, je to naprosto jasné. Se svými sestrami mám společnou jen polovinu.

A je jasné, že to každý bere jinak, podle sebe, jaký má k tomu dotyčnému vztah :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
14.3.09 08:27

Vlastní sourozenec musí mít stejné oba rodiče - genetickouj výbavu. Nevlastní jen jednoho. Nechápu, proč by to mělo záviset na matce. Genů máme od obou rodičů stejně.
To ale neznamená, že si z nevlastním nemůže člověk rozomnět líp než s vlastním…
Já mám sestru a bratra nevlastní přes tátu a pak ještě jednoho, kterýho vyženil a vzal za vlastního.
Já mám syna z prvního manželství, můj muž taky a Báru máme spolu. Takže jsou nevlastní všichni.Pěknej guláš, co?

A švagr je samože obou! Co by byl jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
14.3.09 10:11
:lol: :lol:

Tak já říkám že mám sestry polovlastní :D. Máme stejnou matku, ale jiného otce. Jinak to jsou ale ségry moje, mám je ráda a nikdo mi je nevezme :).
Ale jinak bych řekla že to jsou pak sourozenci nevlastní …

Manželka mého švagra je dle mého moje švagrová ne … jak to jinak nazvat :D

To já jsem zjistila, že sestra mojí babičky je teta mojí matky, moje prateta, tudíž je to praprateta mého syna :D.
Pak jsme tak trochu řešili vztah potomků sestřenice a bratrance. je li A moje sestřenice, naše děti jsou co? Taky sestřenice/bratranci? … a moje sestřenice je teta mého syna?? Je to na jednu stranu fuk, 3letému těžko budu vysvětlovat zapeklité příbuzenské vztahy, mojí sestřenici říká teto, a její dceři (protože je o 13 let starší než on) říká teto taky :D.

• Citovat
  • Upravit
980
14.3.09 11:24

vztahy

No koukám, jak se to hezky rozjíždí .-)

holky a netušíte zda se něco dá najít jako oficiálně - to asi ne,že? Jako myslela jsem - že snad dle zákonů, kde by to bylo definovaný atd.

jinak já mám taky velkej problém si uvědomit kdo je co pro mě :-) A je jedno čím je, hlavně že si rozumíme .-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.09 11:34
  1. ofiko jsou nevlastní. Já ale mam dvě děti s dvěma muži, obě děti spolu od mala vyrůstají prostě jak vlastní takže kdyby se se mnou někdo chtěl přít že jsou nevlastní asi ho pošlu někam :lol:
  1. bude to i manžela švagr.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová