Hlídání každý víkend?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3045
1.10.22 19:34

Hlídání závidím..mám teda mladší dítě, ale babičky nemají zájem a já malého nutit nikomu nebudu. Ale udělej si to podle toho jak tobě to vyhovuje. Když máte nějaký program, tak bych narovinu řekla, že tento víkend ne a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.10.22 19:34

Často, většinou každý víkend na půl den, někdy i vís, babička bere vnuka i na dovolené několikrát ročně, noční přespávačky, vyzvedávání ze školky a dopoledne u ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
1.10.22 20:11

Závidím. Já bych brala jeden víkend v měsíci. To by mi přišlo super, víc už by na mě bylo moc. Reálně hlídání nemáme nikdy. Tchánovci bydlí kousek, ale vidíme je jednou do roka na chvilku, o vnouče absolutně nestojí. Dikybohu za placené hlídání, jinak bysme nemohli ani do kina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
1.10.22 20:49

U nás chodí děti k babičce, když jedeme nakoupit, aby s námi nemusely běhat po krámech, což je jednou týdně nebo 14 dní. Na noc tam už nyní nejezdí, ale dřív tam bývaly v době, kdy jsme potřebovali hlídat, ne pravidelně. Mě by vadila i frekvence co 14 dní, nějak bysme neměli čas pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
1.10.22 20:51

My také hlídání nemáme a dost nám chybí. Ale nevidět se s vlastními dětmi ani o víkendu, když v týdnu je práce, školka a kroužky, mi přijde jeste horší. Babicce bych řekla, ze chci se svými dětmi také trávit čas, pokud dovolí a nastavila si to s ni jinak, tak jak vyhovuje vaši rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.10.22 20:59

Nase deti jsou treba u babicek dost casto, ale vyuzivam to proste na dobu, kdy pohlidat potrebuju. Babicky jezdi i k nam, od malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.10.22 22:29

1-2× za rok. Častěji je nechtěli.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
1.10.22 23:38

Naši jsou daleko a od muže sice kousek, ale dělají 12tky. Takže jak jim vychází směny, podle toho se s malou vídali. Jen tedy, kolik kroužků má 3 leté dítě? 8o

• Citovat
  • Upravit
74217
2.10.22 04:15

My jsme takové hlídání nikdy neměli a ani nepotřebovali. Mám rodinu 100 km. To není vzdálenost na víkendové pendlování, že se tam v pátek dítě zaveze a v neděli vyzvedne. To tam plánovaně jedeme všichni na víkend. Na prázdniny je vezeme, když je to na dýl. Tcháni bydlí blíž. Ale tam děti od mala moc nechtějí. Nechtějí být zavření v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
2.10.22 07:00

U nás nikdy žádný zájem. Zvykla jsem si.

Ale ani ti nezávidím. Muset pomalu bojovat o víkend s vlastním dítětem je šílené.

Stála bych si za svým. Každý víkend rozhodně ne. A klidně jednou za 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.10.22 07:01

Já tohle prostě nepochopím…sakra tak jsou to moje děti, tak s nimi chci trávit či nejvíce času, než budou velcí a samostatní. Tchýně ať se staví třeba na hlavu. I jednou za 14 dní mi to přijde hodně. Ona svoje děti vychovala, pokud je každý víkend cpala k prarodičům, tak je to její věc. Tohle u nás slyším často „A kdy mi dáte malou na spaní??“?? Jako proč? Až bude malá chtít sama, tak půjde.
Dávej ji babičkám tak, jak to cítíš ty, ne tak, jak na tebe někdo tlačí a jak je „zvyklý“.
Tohle úplně nenávidím…ale druhý vnouček je u mě skoro pořád a vy mi malou nepůjčujte…no a co?? Jak říkám, je to naše dítě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
2.10.22 07:47

Za mě super, že má babička zájem. Pokud má čas, zkusila bych se s ní domluvit třeba aby si malou/malého vyzvedla ze školky v pátek v poledne a vrátila v sobotu během dopoledne. Zvítězí všichni - vy si jeden den v týdnu odpočinete, prcek se bude těšit na „po O“ a babička stráví s vnoucatkem v podstatě celý den. A pokud se s babičkou dá vydržet odpoledne, zkuste ji někdy k tomu vašemu vikendovemu programu přizvat. Co by naše děti daly za takový zájem babičky - ta naše brzy „vroste“ do křesla v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.22 10:27
@shadowbabe píše:
Naši jsou daleko a od muže sice kousek, ale dělají 12tky. Takže jak jim vychází směny, podle toho se s malou vídali. Jen tedy, kolik kroužků má 3 leté dítě? 8o

Dítě má jedny pohybovky 2× týdne, pak mám 2× cvičení já, sem tam je muž dlouho v práci, pak nákupy apod… No ve finále se vším programem se scházíme všichni tři max večer před spanim nebo max jeden den v týdnu to vyjde že jsme všichni společně…proto se těším vždy na víkend. Když je kroužek po školce tak přijíždíme domu až okolo 6-7. Máme také velký dům, takže práce hromada… ten týden vždy sleti…babička pracuje do 14 hod v týdnu, ale v týdnu jezdit nechce, je unavená… ikdyz jsem ji to navrhovala…

• Citovat
  • Upravit
34322
2.10.22 10:29
@Anonymní píše:
Dítě má jedny pohybovky 2× týdne, pak mám 2× cvičení já, sem tam je muž dlouho v práci, pak nákupy apod… No ve finále se vším programem se scházíme všichni tři max večer před spanim nebo max jeden den v týdnu to vyjde že jsme všichni společně…proto se těším vždy na víkend. Když je kroužek po školce tak přijíždíme domu až okolo 6-7. Máme také velký dům, takže práce hromada… ten týden vždy sleti…babička pracuje do 14 hod v týdnu, ale v týdnu jezdit nechce, je unavená… ikdyz jsem ji to navrhovala…

Ma smolika :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.10.22 12:16
@Anonymní píše:

Ty jo, tak to je jasná věc pak ten víkend společný. Řekla babička pouze jako důvod svou únavu? To bych taky spíš chtěla, aby přijela v týdnu :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová