Hlídání každý víkend?

Anonymní
1.10.22 17:17

Hlídání každý víkend?

Ahoj :srdce: Promiň anonymně, mám tu známé…
Jak často dáváte 3 létě děti hlídat?
Mám tříletou dcerku, celé tři roky nikdo nechtěl hlídat…teď když už je samostatná, je s ní domluva, tak najednou chtějí všichni každý víkend :mrgreen: Já jsem ráda, vděčná a moc si toho vážím…ale zrovna jsem nastoupila po RD do práce a v týdnu máme kroužky, práci, povinnosti a proto jsem ráda když o víkendu trávíme čas jako rodina třeba na výletě nebo neco podnikneme.

Pro mě je ideální představa 1× za 14 dnů na celou sobotu od rána do večera k babičce, s tim ze hromadné navstevy na kafe jsou samozřejmě častěji, vidame se kazdy týden vsichni společně, bydlime od sebe pul hodinky autem…ale tchyni se to nelíbí, doslova na me zírala a nastvala se kdyz jsem ji rekla ze příští vikend ne, protoze jedeme pryč… chce každý víkend (jsou zvyklí od dalších vnoučat prakticky od roku ty děti byly všechny víkendy v roce od patku do neděle u babicky)… jak to máte vy? :srdce: jinak otevřené dveře má u nás babička kdykoliv, může vidět a být s dcerkou kdy chce…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
1.10.22 17:28

Holky jsou obě na hlídání skoro každý víkend - když jsme doma. Vždycky tak na půlden až den. Babičky se střídají, holky mají 5 let a 1 rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
1.10.22 17:30

Když jsem byla na rodičáku tak jsem za jeden den volna byla moc ráda. Většinou si prďolu naši vyzvedli a jeli někam na výlet nebo na chatu. Po návratu do práce už mi ty víkendy tak nevhovují. Přesně jak píšeš, v týdnu je toho moc a kolikrát dorazíme domů až večer.
Takže teď si ho vyzvedává můj taťka přímo ze školky a je u nich i přes noc ;) ráno ho zase odveze do školky a já si ho odpoledne vyzvednu. O víkendu se třeba taky vidíme, ale to jedeme všichni jako rodina. Tchyně bydlí s námi, takže tu řešit nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
1.10.22 17:31

Mam deti 10 a 7 a nikdy mi nikdo nehlidal krome akutniho treba par hodin, ale to bych spocitala na kedne ruce, tak tise zavidim, ale soucasne teda kazdy vikend by pro me urcite bylo moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
1.10.22 17:40

Každý víkend by bylo pro mně moc. Syn okolo těch tří let občas přespával u babičky, když tam s mužem jeli na návštěvu, ale byla to jedna noc tak max 1-2× měsíčně.
Jinak jsme nějaké větší hlídání nikdy moc nepotřebovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.10.22 17:42

Kdybych měla kam, tak je klidně ob-víkend dávám. Každy ale ne, proste na stridacku.

Hlídání nemám, tak tiše závidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12877
1.10.22 17:50

Pro mě by teda obvíkend celý den bylo příliš, tak vyřiď tchýni že může být ještě ráda a ať neprudí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.10.22 17:59

Ani omylem.

Udelej to podle sebe! Ne podle tchyne.
Proste ji tam davej, jak potrebujes ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
1.10.22 18:04

A nemuzou si vyzvednout prcka ze skolky a stravit s nim odpoledne, nebo i prespani?
Tak to mela znama a bylo to ideální pro všechny. Ona nemela tak hekticke odpoledne/rano, dite se s babi a dedou uzilo a vikend si uzili nekdy všichni, nekdy jen mama, tata, dite.
Rozhodně nemas nejaky divny pozadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6862
1.10.22 18:18

U tchýně jeden víkend v měsíci u moji mamky tak jednou za 3 měsíce.
Samozřejmě, že pokud někam jedeme tak si nikdo děcka nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
1.10.22 18:23

Urcite ne, uz ted ma vase babicka nadstandardni moznosti. Vzhledem k tomu, ze se k vam muze pridat v podstate kdykoli. Moje tchyne byla to stejne, ale uz od narozeni, zila v tom, ze mame povinnost dodavat vnouce az k ni domu, idealne kazdy vecer. Zadne, ze by se ona stavila k nam na kavu.

Poradim jen, abyste to vyresili hned a jasne. My se nastesti odstehovali a i ted po peti letech velebim ten krasny den, kazdy den :mrgreen: hlidani bych semtam sice ocenila, ale to se da koupit, sice bez babickovske lasky, ale zase bez vydirani- a neresi se jen vysazenim u televize :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
1.10.22 18:23

S ohledem na to, že straší a teď mladší dcera bývá poměrně často nemocná ze školky, většinou pořádná rýma, tak jsem ráda, když je mamka pohlídá, zázrakem od nich nic nechytá. Já i manžel od nich vše.

Tím se hlídání prakticky vyčerpá, tudíž chci aby o víkendu měli s dědou klid. Jsem jí za to moc vděčná, poněvadž můžeme s manželem pracovat a u nemocných dětí se tak casto ne střídat.

Další hlídání nastupuje v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
1.10.22 18:53

Děti 3 a skoro 6, bývají na hlidani na víkend tak 1-2× měsíčně. Hlidaci babička je poklad, nedokážu si představit, fungovat bez toho.

Ale jezdi takhle k našim už od doby co byli v podstatě mimina (tedy od te doby co to dali v noci v pohodě s flaskou beze me, tak okolo třičtvrtě roku ).
U vás je to takový divny, ze si babička z ničeho nic vzpomene a mysli si, ze se všichni po*** :think:. Zařídila bych se podle sebe a podle toho, jak chce dítě. Pokud doteď u Tchyne v životě nespala / nebyla hlídaná, asi těžko tam bude chtít každý týden na vikedn.
Začala bych postupně a pak by se vidělo. A do ničeho se nenechat nutit!

Mimochodem, ja jako mala byla taky s bráchou KAŽDÝ víkend u babičky nebo u dedy (byli uz tehdy rozvedení a každý si nás bral zvlášť) a nikdy nám to nevadilo, zpětně na to vzpomínám rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15183
1.10.22 19:25

Neumím si představit, že by dítě bylo každý víkend u babiček, máme svůj program, jsme rádi, že se užijeme. U nás je to tak, že dcera je jednou za dva měsíce na 2-3dny u tchýně. S druhou babičkou jsme častěji společně a hlídá ji spíš když je potřeba, prázdniny, nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.10.22 19:29

U nás hlídá babička jedno odpoledne přes týden - vyzvedne děti ze školky a školy a je s nimi dokud nejdou spát. Ale víkendy by mi nevyhovovaly z důvodu jak píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová