Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dnes mi ráno v zelenině padly oči na hlívu ústřičnou a vzala jsem ji. Teď si lámu hlavu, jak ji udělat…poraďte mi nějaký dobrý recept…díky ![]()
Ahoj,ja ji delam bud obalenou a nebo z ni delam drstkovou polevku,ale prave misto tech drztek tam dam tu hlivu ![]()
No a nebo ji muzes pridat do zapecenych testovin ![]()
Ahoj, díky, tak to je dobrý nápad:) Jinak držky nemusím… ![]()
docela mi přišlo dobré i tohle:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
no já hlívu dělam klasikcy jako smaženici jen musím okrájet ty tvrdý konce…takže dám osmažit cibulku…a česnek, trošku špeku a pak nakrájenou hlívu..přiliju po chvíli vodu a nechám dusit tak 15-20min až hlíva úplně změkne..kořením kmín, pepr, sůl a trochu sojové omáčky a pak vajíčko a posypat petrželkou a manželovi to šmakuje
buď s chlebem nebo s bramborem..
![]()
U nás je to specilita v jedný restauraci, a je tam možno dostat obalovanou hlívu jako řízek nebo hlívový guláš. Taky to není špatný.
Hlivu na prouzky, kureci prsa na prouzky - hod na olivovy olej do woku, osol a zakapni sojovou omackou (pokud ti chutna) a bud jis s ryzi nebo testovinami, my uprednostnujeme cerstvy chleb.
Holky, nahodte prosim nejaky dobry recept na zpracovani hlivy ustricne… diky ![]()
@Janha píše:
Holky, nahodte prosim nejaky dobry recept na zpracovani hlivy ustricne… diky
já dělám guláš - podusit na cibulce, přidat sůl, kmín, zaprášit č. paprikou, přidat na kostičky brambory, zalít vodou, vařit do měkka a zahustit. Nakonec dávám česnek, majoránku a trochu petrželky a jíme s chlebem. Všem nám to moc chutná, budu to dělat zrovna zítra. Na další recepty jsem ale taky zvědavá ![]()
Držkovka z hlívy
v podstatě skoro jako ten guláš, jak tak koukám
, ale bez brambor ![]()
@princeznaII píše:
Držkovka z hlívyv podstatě skoro jako ten guláš, jak tak koukám, ale bez brambor
Přesně, je moc dobrá ![]()
Cibulka + anglická slanina + hlíva ústřičná - podusit, vmíchat uvařené špagety + smetanu, popř. parmezán