Hlíva ústřičná

403
9.9.10 10:03

Hlíva ústřičná

Ahoj holky, dnes mi ráno v zelenině padly oči na hlívu ústřičnou a vzala jsem ji. Teď si lámu hlavu, jak ji udělat…poraďte mi nějaký dobrý recept…díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
9.9.10 10:07

Ahoj,ja ji delam bud obalenou a nebo z ni delam drstkovou polevku,ale prave misto tech drztek tam dam tu hlivu :)
No a nebo ji muzes pridat do zapecenych testovin :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
9.9.10 10:12

Ahoj, díky, tak to je dobrý nápad:) Jinak držky nemusím… :wink:
docela mi přišlo dobré i tohle:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
9.9.10 10:17

drštky tedy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.10 10:17

Nebo my ještě děláme houbový guláš z hlívy.

• Citovat
  • Upravit
403
9.9.10 10:21

A jak dlouho je potřeba tu hlívu dusit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.10 10:33

no já hlívu dělam klasikcy jako smaženici jen musím okrájet ty tvrdý konce…takže dám osmažit cibulku…a česnek, trošku špeku a pak nakrájenou hlívu..přiliju po chvíli vodu a nechám dusit tak 15-20min až hlíva úplně změkne..kořením kmín, pepr, sůl a trochu sojové omáčky a pak vajíčko a posypat petrželkou a manželovi to šmakuje :wink: buď s chlebem nebo s bramborem.. :wink: 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.9.10 10:42

U nás je to specilita v jedný restauraci, a je tam možno dostat obalovanou hlívu jako řízek nebo hlívový guláš. Taky to není špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
9.9.10 11:16

Hlivu na prouzky, kureci prsa na prouzky - hod na olivovy olej do woku, osol a zakapni sojovou omackou (pokud ti chutna) a bud jis s ryzi nebo testovinami, my uprednostnujeme cerstvy chleb.

• Citovat
  • Upravit
403
9.9.10 11:38

Díky, díky moc holky:) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
22.3.14 19:11

Holky, nahodte prosim nejaky dobry recept na zpracovani hlivy ustricne… diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.3.14 19:23
@Janha píše:
Holky, nahodte prosim nejaky dobry recept na zpracovani hlivy ustricne… diky :kytka:

já dělám guláš - podusit na cibulce, přidat sůl, kmín, zaprášit č. paprikou, přidat na kostičky brambory, zalít vodou, vařit do měkka a zahustit. Nakonec dávám česnek, majoránku a trochu petrželky a jíme s chlebem. Všem nám to moc chutná, budu to dělat zrovna zítra. Na další recepty jsem ale taky zvědavá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
22.3.14 19:42

Držkovka z hlívy

v podstatě skoro jako ten guláš, jak tak koukám :lol:, ale bez brambor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
22.3.14 20:03
@princeznaII píše:
Držkovka z hlívyv podstatě skoro jako ten guláš, jak tak koukám :lol:, ale bez brambor :mrgreen:

Přesně, je moc dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
22.3.14 20:05

Cibulka + anglická slanina + hlíva ústřičná - podusit, vmíchat uvařené špagety + smetanu, popř. parmezán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí