Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
holky potřebuju radu,chci malé udělat k narozeninám nepečený dort a nahoru dát jedlí papír s nějakým obrázkem,na internetu jsen našla že se dá koupit nějaký gel kterým se ten obrázek přilepí, to tím gelem mám natřít piškoty,to to tiž bude poslední vrstva nebo je lepší si udělat nějaký krém ,já se bojím aby se mi ten obrázek nezničil
Ahoj, na jedné stránce jsem našla toto:
Naše doporučení pro práci s papírem:
papír se pokládá na již hotový dort, jehož vrchní díl se potře tenkou vrstvou nejlépe světlého krému, popř. speciálním gelem Modecor (máme v nabídce), na ni položíme papír, uhladíme, potřeme gelem Modecor, aby se zvýraznily barvy na obrázku a okraje dozdobíme buď také krémem, čokoládou nebo např. čokoládovou rýží, aby se nám obrázek nezvlnil. Pozor na želatinu a některé druhy marmelád, ty se pod jedlý papír nehodí, protože mají hodně vody, a tím by se mohl papír na dortu zvlnit nebo rozpíjet. Nehodí se ani použití tmavého krému, ten by pod papírem prosvítal. Papír se přikládá na dort minimálně 3 hodiny před konzumací, aby stačil změknout.
kupovala jsem gel a nechávala dělat fotku na jedlý papír švagrovi na dort, gel v malé tubičce snad za dvacku a ještě mi ho spousta zbylo.. fotka na papíře se nerozpila, bylo to ok, i jsem to popatlala ze shora, jak radili… kupovala jsem v Praze v cukrárně v centru, běžně to asi nemají, zkus se poptat… no asi bych ti ten zbytek mohla i poslat … zbylo mi skoro všechno, fakt spotřebuješ minimálně..
dík moc tak já ty piškoty potřu tím gelem,peču poprvé tak mám strach abych to té naší cácorce nezkazila
Ahoj, já jsem to nedávno vyzkoušela, objednala jsem si jedlý papír i ten gel, na horní korpus jsem mázla jen slaboulinkou vrstvičku marmelády, jen aby se zaplácly póry korupusu. Pak jsem namázla tím gelem spodek jedlého papíru, při tom se ten papír jakoby sroloval, ae jak jsem ho naplácla na ten dort a namazala jsem vrchní stranu toho papíru, tak se to zase krásně srovnalo. Toho gelu jsem dávala maličko, aby nezkrabatěl,vyloženě nejtenčí vrstvu jako jsem uměla. Okolo obrázku jsem to pak ozdobila šlehačkou a výsledek super, papír byl hezky rovnej, díky gelu lesklej a všem se to moc líbilo.
Přikládám foto.
Kalimerko, no je to manželova oblíbená filmová postavička, takže jsem mu tou veverkou udělala velkou radost. ![]()
Ahoj, já vždycky upeču piškot a ten pomažu nějakým krémem, většinou zakysanou smetanou smíchanou s pudinkem nebo trochou šlehačky a na to obrázek položím. Vždycky drží a vypadá to super.
Určitě to půjde i na nepečený dort z piškotů, jen bych navrch dala nějaký krém. ![]()
nety píše:
Ahoj, já jsem to nedávno vyzkoušela, objednala jsem si jedlý papír i ten gel, na horní korpus jsem mázla jen slaboulinkou vrstvičku marmelády, jen aby se zaplácly póry korupusu. Pak jsem namázla tím gelem spodek jedlého papíru, při tom se ten papír jakoby sroloval, ae jak jsem ho naplácla na ten dort a namazala jsem vrchní stranu toho papíru, tak se to zase krásně srovnalo. Toho gelu jsem dávala maličko, aby nezkrabatěl,vyloženě nejtenčí vrstvu jako jsem uměla. Okolo obrázku jsem to pak ozdobila šlehačkou a výsledek super, papír byl hezky rovnej, díky gelu lesklej a všem se to moc líbilo.Přikládám foto.
tak to ja fakt nádhera snad se mi to taky tak povede
bodo74 píše:
Ahoj, já vždycky upeču piškot a ten pomažu nějakým krémem, většinou zakysanou smetanou smíchanou s pudinkem nebo trochou šlehačky a na to obrázek položím. Vždycky drží a vypadá to super.Určitě to půjde i na nepečený dort z piškotů, jen bych navrch dala nějaký krém.
to je dobrý nápad ta zakysačka,dík
Fuffiii, díky, tak držím palečky a hoď nám sem pak fotku jak to dopadlo. ![]()
máte prosím někdo zkušenost s jedlým papírem položeným přímo na krém nebo krém nemám dávat a položit ho přímo na piškot??
dzarunka píše:
máte prosím někdo zkušenost s jedlým papírem položeným přímo na krém nebo krém nemám dávat a položit ho přímo na piškot??
Neměl by přijít do kontaktu s vodou, šťávou. Já ho dávala na máslový krém s pudinkem a bylo to ok. Pak se na ještě k papíru prodává Decor-gel,ten obrázek zafixuje a zvýrazní barvy.
http://eshop.timidekor.cz/…ly-papir-50g
Marpe píše:dzarunka píše:Neměl by přijít do kontaktu s vodou, šťávou. Já ho dávala na máslový krém s pudinkem a bylo to ok. Pak se na ještě k papíru prodává Decor-gel,ten obrázek zafixuje a zvýrazní barvy.
http://eshop.timidekor.cz/…ly-papir-50g
jj o tom gelu vím,jen jsem nevěděla jestli můžu dát na krém,děkuji,stejně pro ty kluky papíry nic-moc ![]()
tak já tenkrát dělala dva první na ten jsem dala poslední vrstvu krému,obrázek a pak to potřela tím gelem,obrázek se slil,pak jsem dělala znovu už na ostro na narozky,natřela jsem ty piškoty tím gelem pak dala obrázek a natřela zase gelem,výsledem byl docela dobrý