Pečený čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
403
8.9.10 11:33

Pečený čaj

Ahojky,
Chtěla bych se zeptat, která z vás si doma peče čaj?
Včera jsem to zkusila podle jednoho receptu a nevím, zda je správné, že tam zůstane šťáva nebo jestli to má být úplně suché? A z čeho vám nejvíc chutná?
Děkuji za rady:))) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5162
8.9.10 11:37

když jsem dělala třeba z malin, tak tam šťávy bylo víc než když jsem tam dala tužší ovoce.
Chutnal mi nejvíc ten malinový, ale vždy jsem tam dávala i jiné ovoce - jabko, banán, rybíz, višně - jen jsem měnila poměr podle toho, co jsme si přivezli ze zahrady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
8.9.10 11:38

U nás ho dělala tchýně - má tam být i šťáva. Pili jsme ho celou zimu a byl vynikající!!! Úplně jsem si ho teď připoměla. Musím udělat psí oči, ať ho udělá zas :mrgreen:
Myslím, že tam měla, jahody, rybít, pomeranč, šípek, borůvky, ostružiny a maliny. Ale zkusím se jí ještě zaptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
8.9.10 11:47

Co si pod pečený čaj mám představit :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.9.10 11:52
Markit.Hl píše:
Markit.Hl píše:

http://www.mamincinyrecepty.cz/…e/peceny-caj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
8.9.10 11:56

pepro, Lucyus, Markit
Dala jsem na plech 2kg ovoce (jablka, broskve..) zasypala kilem třtinovýho cukru, nalila šťávu z jednoho citrónu a pekla jednu hodinu, byla tam šťáva, nandala jsem to do sklenic a na 5 minut otočila dnem vzhůru, pak prý stačí 2 lžičky zalít horkou vodou, po otevření skladovat asi v lednici, že? :think:
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
8.9.10 11:58

pomeranca
skvělý odkaz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
8.9.10 12:08

Přesně tak jak píšeš, akorát já mám ráda sladké, takže jsme si dávali 3-4 lžičky 8-o :mrgreen: :oops:
A skladovat v lednici ( u nás po otevření nebylo co skladovat v ledničce) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
8.9.10 12:15

skladovala jsem v lednici a ty neotevřený v chladnu, co šlo tak taky v lednici. Do zimy to u nás nevydrželo… ale ne, že by se to zkazilo :lol: :lol: :lol: hodně jsem taky rozdávala.
a dávala jsem si toho do hrnku víc, jinak mi to přišlo jen jako teplá šťáva, měli jsme rádi hodně toho ovoce naspod…
letos jsem nedělala, moc se neurodilo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11785
8.9.10 12:51

Maluvko já ho dělala několikrát, štáva mi tam vždy zbyla, dávala jsem pak do hrnečku společně s ovocem. Dávala jsem co bylo doma nebo v mrazáku,jakbka, švestky,pomeranče,citron… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
8.9.10 13:06

Moje maminka ho taky dělá, má konzistenci jako marmeláda. Ataky si jej tatínek několikrát namazal na chleba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
8.9.10 13:10

Moc díky, holky:))))

O víkendu se do toho pustím zase:)
Mně to taky přišlo jako marmeláda:) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
8.9.10 23:41

hmm to vypada dobre :palec: ,skoda jen,ze nemam zadne ovoce ze zahradky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.7.11 12:49

mám nejradši pečený čaj z broskve a hřebíčku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
18.11.11 15:36

Chtěla bych se zepatat, lze tento pečený čajík nějak udělat i aby byl zároveň sladký a zároveň dietnější? Třeba z nějakého náhradního sladidla apod.? Pokud ano, tak jaký je postup?
Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí