Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pečený čaj miluju! Dá se koupit i v nějakém lepším obchodě s čajema? Nebo kam chodít nakupovat nějaký lepší? Teď mě napadlo, že bych udělala balíček pro babičku ![]()
Obnovuji diskuzi… Holky co jste zkusene kucharky, myslite ze by ten peceny caj sel udelat i uplne bez cukru?
Radsi bych ho udelala tak, a kazdej by si potom svuj hrnek dosladil podle libosti, kazdy to rad jinak…
Ale nevim jestli v tom ten.cur nema jeste nejakou jinou funkci krome sladidla, napr. konzervant, nebo aby se to taknejak lip spojilo, nebo ja nevim co… ![]()
Pokud tam nedáš cukr tak musíš použít konzervant a zavařit to. Nebo to zkusit dát po porcích do tvořítek na led a zkusit zamrazit. Ale nevím, jakou to bude mít konzistenci po rozmrazení. A hlavně, v tom výsledném čaji to ovoce pak bude bez chuti, osladíš jen vodu takže to ovoce nebude dobré, pokud ho někdo je zvyklý jíst, nebude mu to chutnat.
Jsem tu opět ![]()
Jak dlouho vydrží - neotevřený a kde skladovat?
Já skladuji v garáži (chladněji než doma) a mám tam i skleničky z roku 2010… zatím se mi nic nezkazilo. Ideální je asi zpracovat během dalšího roku.
@Fally123 Fakt vydrží takhle dlouho? Mě šlo o cca dobu od upečení třeba dva měsíce v lednici, jestli vydrží ![]()
@Salorka ja to poctive zavaruju a nikdy to nebylo zkysle. Vetsinou tak dva roky mam jako standard, vydrzi mi takto i jine zavareniny. A ne, nemam zasoby kompotu a okurek ![]()
@Fally123 píše:
@Salorka ja to poctive zavaruju a nikdy to nebylo zkysle. Vetsinou tak dva roky mam jako standard, vydrzi mi takto i jine zavareniny. A ne, nemam zasoby kompotu a okurek
Můžu se zeptat, jak zavařujete? Dáte čaj do skleniček a dál?
Budu dělat čaj do těch malých skleniček (55 ml myslím) a bez cukru, takže ho radši zavařím ![]()
@Mateska86 já jen dám horké do nahřátých skleniček a otočím. Ale dávám cukr.
@Mateska86 ja to dělám jako moje babička, horké plnim do sklenic a otacim dnem vzhuru a mam ho i treba rok, kdyz ho nekde zapomenu, jinak jsou brzy pryc ![]()
Ja klasicky zavaruji. Dam do vymytych sklenic horkou smes a pak asi 15min do hrnce s vodou tesne pod bodem varu. Vytahnu a dam dnem vzhuru a necham vychladnout.
@Fally123 píše:
Ja klasicky zavaruji. Dam do vymytych sklenic horkou smes a pak asi 15min do hrnce s vodou tesne pod bodem varu. Vytahnu a dam dnem vzhuru a necham vychladnout.
Ano, taky možnost
tak zavaruji pro sichr dětské a zeleninu..marmelady a caje jen dnem vzhuru a nikdy nebyl problem
Právě že je chci pak darovat, tak je radši zavařím. Máte prosím někdo představu, kolik sklenic se naplní z jedné várky? A to je asi z 2 kg ovoce, že?