Pečený čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
9.12.16 14:26

Pečený čaj miluju! Dá se koupit i v nějakém lepším obchodě s čajema? Nebo kam chodít nakupovat nějaký lepší? Teď mě napadlo, že bych udělala balíček pro babičku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenentka
6.1.17 15:32

Obnovuji diskuzi… Holky co jste zkusene kucharky, myslite ze by ten peceny caj sel udelat i uplne bez cukru?

Radsi bych ho udelala tak, a kazdej by si potom svuj hrnek dosladil podle libosti, kazdy to rad jinak…

Ale nevim jestli v tom ten.cur nema jeste nejakou jinou funkci krome sladidla, napr. konzervant, nebo aby se to taknejak lip spojilo, nebo ja nevim co… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
6.1.17 15:37

Pokud tam nedáš cukr tak musíš použít konzervant a zavařit to. Nebo to zkusit dát po porcích do tvořítek na led a zkusit zamrazit. Ale nevím, jakou to bude mít konzistenci po rozmrazení. A hlavně, v tom výsledném čaji to ovoce pak bude bez chuti, osladíš jen vodu takže to ovoce nebude dobré, pokud ho někdo je zvyklý jíst, nebude mu to chutnat.

• Citovat
  • Upravit
Elenentka
6.1.17 16:01

Aha… chápu. Díky :-)

• Citovat
  • Upravit
6594
31.10.17 09:43

Jsem tu opět :-)

Jak dlouho vydrží - neotevřený a kde skladovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
31.10.17 10:19

Já skladuji v garáži (chladněji než doma) a mám tam i skleničky z roku 2010… zatím se mi nic nezkazilo. Ideální je asi zpracovat během dalšího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
31.10.17 20:28

@Fally123 Fakt vydrží takhle dlouho? Mě šlo o cca dobu od upečení třeba dva měsíce v lednici, jestli vydrží :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
31.10.17 21:44

@Salorka ja to poctive zavaruju a nikdy to nebylo zkysle. Vetsinou tak dva roky mam jako standard, vydrzi mi takto i jine zavareniny. A ne, nemam zasoby kompotu a okurek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.2.18 14:19
@Fally123 píše:
@Salorka ja to poctive zavaruju a nikdy to nebylo zkysle. Vetsinou tak dva roky mam jako standard, vydrzi mi takto i jine zavareniny. A ne, nemam zasoby kompotu a okurek :lol:

Můžu se zeptat, jak zavařujete? Dáte čaj do skleniček a dál? :-) Budu dělat čaj do těch malých skleniček (55 ml myslím) a bez cukru, takže ho radši zavařím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
1.2.18 16:21

@Mateska86 já jen dám horké do nahřátých skleniček a otočím. Ale dávám cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22856
1.2.18 19:41

@Mateska86 ja to dělám jako moje babička, horké plnim do sklenic a otacim dnem vzhuru a mam ho i treba rok, kdyz ho nekde zapomenu, jinak jsou brzy pryc :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
1.2.18 20:41

Ja klasicky zavaruji. Dam do vymytych sklenic horkou smes a pak asi 15min do hrnce s vodou tesne pod bodem varu. Vytahnu a dam dnem vzhuru a necham vychladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22856
1.2.18 20:46
@Fally123 píše:
Ja klasicky zavaruji. Dam do vymytych sklenic horkou smes a pak asi 15min do hrnce s vodou tesne pod bodem varu. Vytahnu a dam dnem vzhuru a necham vychladnout.

Ano, taky možnost :palec: tak zavaruji pro sichr dětské a zeleninu..marmelady a caje jen dnem vzhuru a nikdy nebyl problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.2.18 17:21

Právě že je chci pak darovat, tak je radši zavařím. Máte prosím někdo představu, kolik sklenic se naplní z jedné várky? A to je asi z 2 kg ovoce, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí