Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Super, díky moc…pokud bude čas tak dnes meno hned zítra se do toho pustím
Ahoj holky!! Kdo máte zkušenost s pečením pečeného čaje - porad'te mi!
Právě jsem dopekla můj první pečený čaj, nandala ho do skleniček…
Mám obavu, že se mi z toho udělala spíš marmeláda
Ke konci jsem z plechu škrabala fakt utuhlou konzistenci… Jako - je fakt, že tam bylo 40 procent rybízu, což je ovoce s vysokým podílem pektinu… Ale stejně… ![]()
Napadá vás proč se mi to stalo a čemu se příště vyvarovat…?
Díky ![]()
@Petrušačka možná si ho pekla dlouho, nebo prudko nebo si ho měla častěji prohrábnout. ![]()
Konzistence bude podle zvoleného ovoce. ![]()
@Cassi Aha - to je možný, že dlouho a zprudka - pekla jsem ho cca 40 minut na cca 20 stupňů… ![]()
Já jsem si říkala aby se cukr dobře rozpustil a aby se to vše dobře převařilo a pak neplesnivělo ve sklenicích… ![]()
No - tak pro příště ![]()
Díky
@Petrušačka neboj. Vše vychytáš. ![]()
Zkus ubrat teplotu. Cca 160-180. Jak komu peče trouba. ![]()
@Cassi píše:
@Petrušačka neboj. Vše vychytáš.
Zkus ubrat teplotu. Cca 160-180. Jak komu peče trouba.
No - zkusím to znovu. Původně jsem chtěla ze zbylýho rybízu udělat bublaninu, ale vzhledem k tomu, že jsem chtěla pečený čaj a mám marmeládu, tak udělám ještě jednu várku… ![]()
Tohle uvidíme, zda půjde s vodou rozmíchat, či zda to fakt budu muset nakonec namazat na palačinky… Ach jo… Takovýho ovoce. No jo no - žádný učený z nebe nespadl, že? ![]()
Dííík
@Ester13 píše:
Kyrnyj, teď koukám, že jsem Ti zkomolila jméno, pardonNo, popravdě nezavařené, nevím jak dlouho. Ale když to dáš zahorka do šroubovacích, které otočíš dnem nahoru, uzavřou se Ti a máš to sterilizované. Jak dlouho péct? Do té doby, než se Ti to začne jakoby u krajů mírně chytat, já bych tipla tak 40 minut. Jo a s teplotou, další chyba má tam samozřejmě být 70-100°. Nechápu, co dneska dělám. Holt blondýna no
To zkusim
Ahoj holky, prosim o radu, dneska jsem poprve pekla caj a chci se zeptat za jak dlouho po upeceni ho muzu uvarit? Dekuji ![]()
@Bobby píše:
@MarťankaP ja varim hned na zkousku
u Super
jdu na to
a dekuji ![]()
Ahoj holky,
na kolik stupnu a na jaky program pecete? Horkovzduch nebo horni a spodni ohrev? A co rikate, kdybych k dalsimu ovoci pridala i kaki?
Dekuju ![]()
Já pekla asi 180 až 200 stupňů, horní i spodní ohřev, délka pečení asi 30 min. určitě podle konzistence. Kaki jsem nezkoušela, ale nejvíc mi chutnala kombinace - jablka, pomeranč, rybíz, hroznové víno.