Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, úplně bez cukru to asi nejde…? nemám ráda sladký čaj.
No já právě zase ráda sladký, ale nechci to cpát cukrem a ještě jsem pečený čaj nezkoušela, ale láká mě to. Teď jsem měla jeden kupovaný, v kterém místo cukru byly sladidla, tak by mě zajímalo, jak na to … jaké poměry, jaký postup …
Takže já ani nemohu odepsat na druhý dotaz, zda to jde i bez cukru, to asi jo, ale to nesháním ![]()
Ahoj holky, jak se ten pečený čaj skladuje? Musí to být v chladnu? Jak dlouho to asi vydrží?
Díky
Žižule píše:
Ahoj holky, jak se ten pečený čaj skladuje? Musí to být v chladnu? Jak dlouho to asi vydrží?Díky
Ja ho mela v lednicce a u nas moc dlouho nevydrzel ![]()
Žižule píše:
Ahoj holky, jak se ten pečený čaj skladuje? Musí to být v chladnu? Jak dlouho to asi vydrží?Díky
Nám taky v lednici dlouho nevydržel-náhodně se ztratil.
Moji chlapi ho jedli užičkuo místo marmelády.Ale je výborný.
Já jsem přemýšlela, že bych z toho udělala dárky, tak jestli to přežije den, dva v pokojové teplotě.
Žižule píše:
Já jsem přemýšlela, že bych z toho udělala dárky, tak jestli to přežije den, dva v pokojové teplotě.
Já myslím že jo.Já měla první várku ve spíži a přežila.Jen bych obdarovaným řekla ať to skladují v lednici.
Žižule píše:
ja si myslim, ze urcite pardni prezije
Holky, obnovuji tuto diskusi, mám dotaz, protože jsem pečený čaj ještě nedělala a strašně mě to láká.
Co jsem našla na netu recepty, tak všude píšou, že by tam měla být alespoň polovina rybízu, případně něčeho kyselého. Je to nutné? Jak by chutnal čaj třeba kombinace jablko - hruška - mango - šli byste do toho, nebo by byl takový bez chuti, když tam není nic „ostřejšího“? Dělali jste někdo čaj bez rybízu, malin apod. jen z „nekyselého“ ovoce?
Taky by mě zajímalo, jak připravit pomerančový. Pomeranč je nakyslý - stačilo by dát pomeranč, zázvor, cukr a citron? Anebo tam zas musím cpát ten rybíz a tak?
Díky za rady, jsem z toho tak trochu jelen.
Majda
Maddlen píše:
Holky, obnovuji tuto diskusi, mám dotaz, protože jsem pečený čaj ještě nedělala a strašně mě to láká.Co jsem našla na netu recepty, tak všude píšou, že by tam měla být alespoň polovina rybízu, případně něčeho kyselého. Je to nutné? Jak by chutnal čaj třeba kombinace jablko - hruška - mango - šli byste do toho, nebo by byl takový bez chuti, když tam není nic „ostřejšího“? Dělali jste někdo čaj bez rybízu, malin apod. jen z „nekyselého“ ovoce?
Taky by mě zajímalo, jak připravit pomerančový. Pomeranč je nakyslý - stačilo by dát pomeranč, zázvor, cukr a citron? Anebo tam zas musím cpát ten rybíz a tak?
Majda
Tak přesně tohle by mě taky zajímalo, rybíz fakt moc nemusím, proto jsem pečený čaj ještě nedělala … Šlo by to třeba JENOM z jablek???
Kyrnyj píše:Maddlen píše:Tak přesně tohle by mě taky zajímalo, rybíz fakt moc nemusím, proto jsem pečený čaj ještě nedělala … Šlo by to třeba JENOM z jablek???
Holky, obnovuji tuto diskusi, mám dotaz, protože jsem pečený čaj ještě nedělala a strašně mě to láká.Co jsem našla na netu recepty, tak všude píšou, že by tam měla být alespoň polovina rybízu, případně něčeho kyselého. Je to nutné? Jak by chutnal čaj třeba kombinace jablko - hruška - mango - šli byste do toho, nebo by byl takový bez chuti, když tam není nic „ostřejšího“? Dělali jste někdo čaj bez rybízu, malin apod. jen z „nekyselého“ ovoce?
Majda
Ahoj holky, s pybízem fakt ten čaj být nemusí. Vždy dělám základ ze sezonního ovoce. Jablka jsou výborný základ, já k nim přidávám ještě citron a zázvor, nebo třeba grep, pomeranč… Jablka ochucuji větším množstvím skořice, ale je to jen na chuti.
Pomeranč, cukr, zázvor citron určitě taky bude fajn… Tyto čaje jsou fakt o experimentu, nebojte se vlka nic
My máme rádi kořeněnější, hodně hřebíčku, badyán… Jak to provoní dům… ![]()
byron píše:
Já dělaal třeba z nruněk…můžeš si udělat jaká chcešKyrnyj píše:Maddlen píše:Tak přesně tohle by mě taky zajímalo, rybíz fakt moc nemusím, proto jsem pečený čaj ještě nedělala … Šlo by to třeba JENOM z jablek???
Majda
TAKŽE KLIDNĚ BEZ RYBÍZU???
Ester13 píše:
Ahoj holky, s pybízem fakt ten čaj být nemusí. Vždy dělám základ ze sezonního ovoce. Jablka jsou výborný základ, já k nim přidávám ještě citron a zázvor, nebo třeba grep, pomeranč… Jablka ochucuji větším množstvím skořice, ale je to jen na chuti.Pomeranč, cukr, zázvor citron určitě taky bude fajn… Tyto čaje jsou fakt o experimentu, nebojte se vlka nicMy máme rádi kořeněnější, hodně hřebíčku, badyán… Jak to provoní dům…
Prosím prosím, mohla bych poprosit o nějaký osvědčený recept, ať nemusím tápat a vybírat na netu? … s popisem jak pro blba
abych to pochopila ![]()