5letý syn stále neumí barvy, nepamatuje si kamarády ze školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
23.3.16 22:19
@tamata píše:
Mě tak napadlo, že někteří chlapi jsou i v dospělosti ignoranti na barvy, jména a další věci :lol:

no však - meruňková je marmeláda a vanilkový je pudink a nikdy jinak :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.3.16 22:19

Nemusí být nutně „hloupý“. Můj syn má nezměřitelné IQ v pásmu vysoko nad průměrem (v pěti letech dělal testy pro sedmi až devítileté, protože ty vhodné pro něj odmítl dělat s tím, že jsou příliš jednoduché). Teď je mu sedm, je v první třídě, nepamatuje si jména spolužáků, plete si denní doby (neví, kdy se snídá, kdy večeří, dopoledne se ptá, jestli už bude noc), vůbec se neorientuje ve dnech v týdnu, natož roční období. Občas mám pocit, že se sám ani neoblékne :lol:

Doporučila bych návštěvu dětského psychologa. Vyšetří, poví, jak na tom syn je a jak je možné s ním pracovat, aby se využil veškerý jeho potenciál (ať už je v pásmu nad, průměru nebo podprůměru). Podle toho bych pak řešila, jak ho vzdělávat a hlavně kde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 22:20

Též přidám zkušenost, je to z rodiny, tak raději anonymně.
Něco podobného měli u ségry se synem, v první třídě vůbec nezvládal, napamatoval si písmena, které jiné děti už dávno uměly číst i psát, jména dětí nevěděl vůbec, s barvama měl taky dlouho problém.
Též s ním chodili po odbornících, bylo mu naměřeno IQ 79.
Dnes je mu 13 let, s učením má problémy velké, ale je to hodný a slušný kluk, ve třídě oblíbený.
Jak bylo řečeno přede mnou, každý nemůže být génius, ale i tito lidé můžou prožít hezký a spokojený život :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.16 22:20

@aleba Doktorka rekla, ze ho ty věci proste asi nezajimaji :nevim: Ja si nemyslim, ze by byl uplne hloupej. Kratkou basnicku nebo pisnicku si pamatuje. O vse se zajima, ale konkretne tyhle dulezity věci si proste nezapamatuje :zed:

• Citovat
  • Upravit
49159
23.3.16 22:21
@Anonymní píše:
Dobry vecer, mam syna, kterymu bude za chvilku 5let. A stále neumi barvy. Procvicujeme si je každý den, mame ruzne hry, ukazujeme si co ma jakou barvu atd..Třeba dneska nam padla na kostce 10× modra barva, pokazdy jsme si ukazali ruzne modre predmety a když padla modra po 11ty, rekl, ze je to cervena :zed: :zed: Nebo po 2 letech ve skolce nevi, jak se jmenuje jeho spoluzak. Zasadne oslovuje deti chlapecku nebo holcicko, protoze si jmena nepamatuje. Vcera jedl hroznove vino a když si pro něco odbehl, rika nam,,nesnezte mi tu malinu''.Ja uz občas nemuzu. Vsichni kolem mají genialni deti a to nase nic neumi. Neumi napočítat ani do deseti, nepamatuje si dny v tydnu ani rocni obdobi jak jdou za sebou..proste nic :,( :,( Co mam delat proto, aby mel lepsi pamet? Poradte, prosim.

určitě to není běžné chování pětiletého.. nemusí být hned hloupý ale minimálně bych do nějaké poradny s ním zašla.. at řeknou co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85289
23.3.16 22:22
@Anonymní píše:
@aleba Doktorka rekla, ze ho ty věci proste asi nezajimaji :nevim: Ja si nemyslim, ze by byl uplne hloupej. Kratkou basnicku nebo pisnicku si pamatuje. O vse se zajima, ale konkretne tyhle dulezity věci si proste nezapamatuje :zed:

Trvala bych na nejakem vysetreni a zacala bych tím ocnim a usnim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 22:26

@blumen Ocni vys měli ve skolce a vse v poradku.Vidi lip nez ja :D. Slysi taky dobře, na orl chodíme. Mluvit zacal brzo, v kolektivu je rad.Je az moc kamaradskej.Asi zkusim teda nejakou tu poradnu :think:

• Citovat
  • Upravit
3182
23.3.16 22:28
@Anonymní píše:
@aleba Doktorka rekla, ze ho ty věci proste asi nezajimaji :nevim: Ja si nemyslim, ze by byl uplne hloupej. Kratkou basnicku nebo pisnicku si pamatuje. O vse se zajima, ale konkretne tyhle dulezity věci si proste nezapamatuje :zed:

Taky si myslim ze ho ty dane veci nezajimaji a proto to takhle rika.Dela to i moje dcera kdyz uz danou chvili delame to same zacne rikat jine barvy ackoliv to vi. Vysetreni oci jim delaji ve skolce nebo se pletu? U nas delaji vysetreni 2× rocne a pak davaji papir jestli je to ok ci nikoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
23.3.16 22:29

Těžko říct jestli hloupý, kluci mají takový jiný přístup k věcem které je nezajímají, znám kluka 5let, barvy si plete, ale značky aut zná bezchybně. Nevlastní syn 12let se nedávno naučil zavázat boty, neumí pořádně hodiny :roll: dám mu na talíř rajskou, když dojí tak řekne, že ta svíčková byla výborná, v zimě nás překvapil tím, že nevěděl co to je sněhová koule, ani jak ji ze sněhu udělat :mrgreen: Znám ho od 7let a to neuměl snad nic, sám se neobul, jedl jak čuňátko, nic nenakreslil, nepostavil z lega :D Ve škole nemá žádné problémy, na vysvědčení v nejhorším pár dvojek a je to moc hodný, empatický prostě fajn kluk, trochu mimoň, ale bezvadnej :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 22:33

@Kakika to znám, syn také barvy ignoroval, vlevo vpravo mu nic neříkalo, ráno večer, včera dnes a zítra - prostě ignorace ale počítá sčítá odčítá od 3let, IQ vysoké, jen má dyslexii a k tomu to patří… paměť má jako slon. Hrát s ním slovní fotbal je horor, zná taková slova, co já lovím na googlu… Znáte Vesničko má středisková - pane doktore vy jste se zase kochal… to je on, na kole v příkopě, protože sekačka na trávu… :palec: miluju ho

• Citovat
  • Upravit
5696
23.3.16 22:36

Já bych z toho žádné závěry nedělala. Hlavně ho nedeprimuj a zkus třeba PPP. Můj syn má nadprůměrné studují předpoklady a ve třetí dítě bych se vsadila, že by všechny spolužáky nevyjmenoval, nebo neřekl, kdo s kým sedí. :lol: Naopak dítě s těmito potížemi může být nadprůměrně inteligentní, ale zkrátka nepoužitelné pro běžný život. Jinak i kdyby měl lehce snížení IQ od těch 85, tak si myslím, že může normálně fungovat. Ve 5 letech bych to asi nedramatizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
23.3.16 22:41
@Anonymní píše:
@blumen Ocni vys měli ve skolce a vse v poradku.Vidi lip nez ja :D. Slysi taky dobře, na orl chodíme. Mluvit zacal brzo, v kolektivu je rad.Je az moc kamaradskej.Asi zkusim teda nejakou tu poradnu :think:

Tak na tohle vysetreni moc nespolehej, synovi ho ve skolce delali 2× vzdy mi rekl ze oci ma naprosto v poradku.pak ho furt bolela hlava, sli jsme i na ocni a tam zjistili ze ma tupozrakost a 2 dioptrie :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
23.3.16 22:49

Ano, moje dcera nosí také od 2 let brýle a má 2 dioptrie… a nechala jsem jí schválně udělat vyšetření ve školce, kde jsem jí ty brýle nedala… a donesla potvrzení, že má oči vpořádku… 8o
A kamarádky dcera, až ve škole když začala mít děsný problémy - tak jí v 7mi letech zjistili, že má asi 7dioptrií 8o a prej vpohodě prošla u pediatra tří i pětiletou prohlídkou…
Toto asi opravdu nepodcenit, stejně se to vylučuje jako první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.16 22:49

Tak zrovna vpravo, vlevo pozna. Rano- vecer, vcera -dnes -zítra taky vi. Puzzle posklada rychle i hodne dilku. Proste něco si pamatuje dobře. Co nejaky tipy jak trénovat pamet? Nebo nejaky potravinovy doplňky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.3.16 22:50

@IlkaV ja nevim no, upozornuje mne na věci v dalce, ktery ja nevidim. Myslim, ze očima to není :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML