Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobry vecer, mam syna, kterymu bude za chvilku 5let. A stále neumi barvy. Procvicujeme si je každý den, mame ruzne hry, ukazujeme si co ma jakou barvu atd..Třeba dneska nam padla na kostce 10× modra barva, pokazdy jsme si ukazali ruzne modre predmety a když padla modra po 11ty, rekl, ze je to cervena![]()
Nebo po 2 letech ve skolce nevi, jak se jmenuje jeho spoluzak. Zasadne oslovuje deti chlapecku nebo holcicko, protoze si jmena nepamatuje. Vcera jedl hroznove vino a když si pro něco odbehl, rika nam,,nesnezte mi tu malinu''.Ja uz občas nemuzu. Vsichni kolem mají genialni deti a to nase nic neumi. Neumi napočítat ani do deseti, nepamatuje si dny v tydnu ani rocni obdobi jak jdou za sebou..proste nic
![]()
Co mam delat proto, aby mel lepsi pamet? Poradte, prosim.
A je naopak něco, v čem vyniká?
Určitě hloupé dítě nemáš, jenom ho dané věci nezajímají. Co ho baví? Auta vláčky…
Nebo zkus prozatím rozlišení popisné…sluníčková, nebíčková, travičková, jahůdková, pomerančová, snížková, blátová
Bavi ho lego,vlaky.Knizky.Ale nevynika v nicem.Ale on nemusi vynikat, stacilo by aby byl proste normalni.
Ahoj. Trochu mi to připomíná nevlastního syna. Taky říkal kluk, holka, neoslovoval jménem. Než se něco naučit, tak to 10× zapoměl. Má/měl vývojovou dysfázii a špatnou krátkodobou paměť. Teď je druhák a je to lepší.
S těma barvama mě napadlo, jestli není barvoslepý? Co na to říkají ve školce?
@pannda To jsme taky zkouseli-ukaze na citron a rekne-ten pomeranc ma modrou barvu ![]()
@Anonymní píše:
Dobry vecer, mam syna, kterymu bude za chvilku 5let. A stále neumi barvy. Procvicujeme si je každý den, mame ruzne hry, ukazujeme si co ma jakou barvu atd..Třeba dneska nam padla na kostce 10× modra barva, pokazdy jsme si ukazali ruzne modre predmety a když padla modra po 11ty, rekl, ze je to cervena![]()
Nebo po 2 letech ve skolce nevi, jak se jmenuje jeho spoluzak. Zasadne oslovuje deti chlapecku nebo holcicko, protoze si jmena nepamatuje. Vcera jedl hroznove vino a když si pro něco odbehl, rika nam,,nesnezte mi tu malinu''.Ja uz občas nemuzu. Vsichni kolem mají genialni deti a to nase nic neumi. Neumi napočítat ani do deseti, nepamatuje si dny v tydnu ani rocni obdobi jak jdou za sebou..proste nic
![]()
Nechci strašit ale synovec byl to samé. V první třídě měl velké problémy, tak byli v poradně a verdikt je IQ90, vzdělatelný s obtížemi. Je ve speciální třídě s dětmi velkým počtem DIS a hrozně moc mu to pomohlo. Na vysokou nepůjde, ale bude samostatný. Holt každý bohužel génius být nemůže.
Mě tak napadlo, že někteří chlapi jsou i v dospělosti ignoranti na barvy, jména a další věci ![]()
@Anonymní píše:
Nechci strašit ale synovec byl to samé. V první třídě měl velké problémy, tak byli v poradně a verdikt je IQ90, vzdělatelný s obtížemi. Je ve speciální třídě s dětmi velkým počtem DIS a hrozně moc mu to pomohlo. Na vysokou nepůjde, ale bude samostatný. Holt každý bohužel génius být nemůže.
IQ 90 je na hranici průměru… To není žádné drama.
Za prve bych neplasila. Nas malej byl taky natvrdlik, je pravda, ze v peti uz asi vsechno znal, ale ve 4 jeste vubec nemluvil
. Za druhe, mozna bych si vyzadala nejaka vysetreni, protoze se muze opravdu jednat o dysfazii a je lepsi to resit ted, nez pred nastupem do skoly..
@Anonymní píše:
![]()
Konzultovala jsi to někdy s doktorkou? Neříkám že každý musí být genius, ale tohle je u petiletého docela divný ![]()
Na očnim jsi s nim byla? Znamym zjistili v 5 letech, ze ma pres 6 dioptrii. A slysi dobre? Zacala bych timto smerem. A resila to s pediatrem.
Příspěvek upraven 23.03.16 v 22:18
Ale to nevylučuje, že by mohl být v budoucnu prezidentem, IQ 90 měl Ronald Regan. IQ sice podprůměr ale s lidmi to uměl..
Tak mě napadá, zakladatelko, a jak je na tom jinak - vztahy s dětma, jak komunikuje..
@Anonymní píše:
Dobry vecer, mam syna, kterymu bude za chvilku 5let. A stále neumi barvy. Procvicujeme si je každý den, mame ruzne hry, ukazujeme si co ma jakou barvu atd..Třeba dneska nam padla na kostce 10× modra barva, pokazdy jsme si ukazali ruzne modre predmety a když padla modra po 11ty, rekl, ze je to cervena