5letý syn stále neumí barvy, nepamatuje si kamarády ze školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5894
23.3.16 22:56
@Anonymní píše:
Tak zrovna vpravo, vlevo pozna. Rano- vecer, vcera -dnes -zítra taky vi. Puzzle posklada rychle i hodne dilku. Proste něco si pamatuje dobře. Co nejaky tipy jak trénovat pamet? Nebo nejaky potravinovy doplňky?

Zadne doplnky, je to dite. Navstivila bych PPP, byvaji tam sikovne zenske co ti poradi jak s klukem pracovat. Budes vedet na cem jsi a jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
23.3.16 23:09

A víš, proč má každej okolo chytrý dítě?
Protože se tím chlubí, tak to víš, mimoňkem se nikdo nechlubí. :mrgreen:

Je to jako tady, několik lidé se pochlubí, jak má nadprůměrně nadané děti, ale když jde o někoho méně rozumově vybaveného, tak to nepíše nikdo, to se píše: ségra má, známí mají.

Tak to prostě je, i kdyby to nebyl Einstein, nebudete v tom sami.
Zkusila bych PPP, umí s dětmi skvěle pracovat, od toho bych se odpíchla a uvidíte.

A hlavu vzhůru, jsou i horší věci. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.3.16 23:41

Mojí dceři je šest. Pořád si plete oběd s večeří, jména dětí si nepamatuje, nepamatuje si co měla ráno k snídani. Soustředění má jen na to co chce, jinak se nedokáže soustředit snad ani minutu :pocitac:
Pro svůj klid zajděte do poradny, ale myslím, že ho ty věci jen nezajímají. Dcera si začala tohle „učení“ pamatovat až v předškolní přípravě. Motivovali jí ostatní děti.
A tak je to pořád. Ve škole je snaživá, učitelka jí chválí. Doma mám, ale pocit, že je úplně bl.ba :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
24.3.16 00:36
@Anonymní píše:
Dobry vecer, mam syna, kterymu bude za chvilku 5let. A stále neumi barvy. Procvicujeme si je každý den, mame ruzne hry, ukazujeme si co ma jakou barvu atd..Třeba dneska nam padla na kostce 10× modra barva, pokazdy jsme si ukazali ruzne modre predmety a když padla modra po 11ty, rekl, ze je to cervena :zed: :zed: Nebo po 2 letech ve skolce nevi, jak se jmenuje jeho spoluzak. Zasadne oslovuje deti chlapecku nebo holcicko, protoze si jmena nepamatuje. Vcera jedl hroznove vino a když si pro něco odbehl, rika nam,,nesnezte mi tu malinu''.Ja uz občas nemuzu. Vsichni kolem mají genialni deti a to nase nic neumi. Neumi napočítat ani do deseti, nepamatuje si dny v tydnu ani rocni obdobi jak jdou za sebou..proste nic :,( :,( Co mam delat proto, aby mel lepsi pamet? Poradte, prosim.

Že tě hanba nefackuje!? :cert: Opravdu tě bude bavit hra, když se tě 11× zeptám na stejnou barvu?! :?
Nemám slov, :roll: všichni kolem mají geniální děti, jen to vaše nic neumí??? 8o Ty už občas nemůžeš? :? Co nemůžeš? Jdi do někam! Ani dál psát nemohu, neb bych byla hodně nepříjemná…!!!
A vrchol je založit diskusi :,( o vlastním dítěti s názvem „Hloupé dítě“ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
24.3.16 01:27

Uprimne, divne to je…

KOLIK umi sprave barev? 1 vs zadna je rozdil.
Kolik umi jmen spoluzaku?

Uci se snadno nove veci?

Mne to zni jako dysfazie, sla bych do pedago-psych poradny na vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
24.3.16 01:50
@Anturie píše: Že tě hanba nefackuje!? :cert: Opravdu tě bude bavit hra, když se tě 11× zeptám na stejnou barvu?! :?
Nemám slov, :roll: všichni kolem mají geniální děti, jen to vaše nic neumí??? 8o Ty už občas nemůžeš? :? Co nemůžeš? Jdi do někam! Ani dál psát nemohu, neb bych byla hodně nepříjemná…!!!
A vrchol je založit diskusi :,( o vlastním dítěti s názvem „Hloupé dítě“ :cert:

A kromě citového výlevu konstruktivní radu nemáš?  :think:

Zakladatelce - já bych se šla taky poradit, budeš mít klid, možná jasno. Tady v okolí všechny děti v tomto věku barvy zvládají, i napočítají. Zas když umí jiné věci, možná máš prostě doma originál.

Jinak moje sestra má doma chlapečka, který má větší problémy se učit, u něho je to ale dáno nerozpoznanou nedoslýchavostí v batolecím věku. Dá jí velkou práci ho něčemu novému naučit, to, co si ostatní pamatují na první dobrou, ona trénuje třeba 100×. Na jaře ho naučí jarní kytičky a za půl roku může znova. Je to velká práce a značný trénink trpělivosti. Věřím, že tvůj chlapec je prostě jen svéráz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.3.16 02:44

Nejsou hloupé děti.

Jenom některé ještě neprošly inkluzí. Ta všechny zglajchšajtuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.16 04:04

@Anturie Vzhledem k tomu, ze to je hra na uceni barev a syna to bavi, tak ne.Nic mne nefackuje.Dal se k tvému vylevu nebudu vyjadrovat.

• Citovat
  • Upravit
4009
24.3.16 05:54

Pokud to rekl 10× dobre a po 11 spatne, rekla bych, ze spis uz neudrzel pozornost. Co se tyka toho, ze na citron rekne ten " modrej pomeranc" nedela si z toho spis srandu? Treba se tomu ve skolce smejou. Prijde mi to jako faze, kdy si deti zacnou vymyslet pravy opak toho co vidi a desne se tomu smejou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
24.3.16 06:28

Asi bych ho furt nehodnotila a nesrovnávala s ostatními dětmi. Ohledně barev bych to zkusila opačně. Třeba „podej mi červenou pastelku“. Tím zjistíš, jestli je rozezná a pozná. Taky bych brala, že je kluk, Ti jsou prostě trochu jiní, mám 2 ks :mrgreen: Skládání puzzle je taky dost složitá věc, ne všechny děti to dovedou, pokud z lega skládá modely, taky super. Možná je víc technický typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4455
24.3.16 07:02

@evill To samé si říkám i já. Připadá mi, že si kluk z toho dělá legraci a jestli vidí, že to rodiče zneklidňuje, tím víc ho to baví. Někdy to dělá i dcera. Schválně řekne nesmysl ve věci, kterou dobře zná. Zvláště, když se s její chytrostí chce tatínek pochlubit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85259
24.3.16 07:11
@Ivana 85 píše:
Tak na tohle vysetreni moc nespolehej, synovi ho ve skolce delali 2× vzdy mi rekl ze oci ma naprosto v poradku.pak ho furt bolela hlava, sli jsme i na ocni a tam zjistili ze ma tupozrakost a 2 dioptrie :cert:

Protoze deti dokazi zaostrit az 10 dioptrii bez bryli. Dcera ma +3 a+4 dioptrie a astigmatismus, vidi podle me i doktora bez bryli velice dobre vsechno, ale bryle nosit musi, kvuli rozdilu v tech dioptriich. Proto bych doporucila klasicke vysetreni u ocniho, zkontroluje to pristrojem na mereni dioptrii, zrejme mu rozkape oci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.16 07:28

Ve spoustě věcech ho chápu - já si jména nepamatuju doteď :zed: to je něco, co prostě neregistruju. Ohledně barev, může mít jakous poruchu, třeba určité barvy nevidí, vidí zkresleně atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
24.3.16 07:30
@Tinuvien píše:
Asi bych ho furt nehodnotila a nesrovnávala s ostatními dětmi. Ohledně barev bych to zkusila opačně. Třeba „podej mi červenou pastelku“.

A nebo uplne bez nazvu barvy. Vysyp lentilky a rekni mu at da vsechny stejne barvy k sobe. Tak poznas nejlip jestli jednotlive barvy od sebe rozezna. Nazvy uz se doladi, dulezite je jestli vidi, ze oranzova vypada jinak nez modra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
24.3.16 07:31

Tak já mám mladšího, takže nebudu srovnávat.

ale co vím od odborníků: zkusit, zda není barvoslepej. to že vidí dobře do dálky to ještě nemusí znamenat. test na barvolespost uděláš jednoduše : nech ho vytřídit podle barev třeba kostky lega. náš totiž má moc dobrou paměť, ale je schopnej ti říct, že ten pomeranč je zelenej jako sluníčko:(:(. ale je to tim, že ho o nezajímá. není to důležitá informace.

a za druhé bych se zaměřila na tu paměť. jiné - zajímavé věci si pamatuje? u nás máme lidi, zážitky, písničky, typ bagrů:):) synovec (vysoce inteligentní), doteď neumí hodiny a nepamatuje si, jak se jmenuju. ale zná všechny dinosaury:):)

takže bych to nehrotila. zkusila něco co má rád, zda si to zapamatuje. a možná PPP. ale já v tomhle věku ty odborníky nemám ráda - vždyť mu nic není ne?

u nás je to tak, že je to prostě kluk a pamatuje si DŮLEŽITÝ věci, ale ty co jsou důležitý pro NĚJ!!! což nejsou barvy, ani jména, ani ovoce. zkus ho naučit názvy čokolád třeba a uvidíš:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí