Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V paneláku je to celkem běžné, pokud v bytě nežijí vyloženě tiší lidé bez dětí. Bydlím v paneláku v podstatě skoro celý život. Někdy je na chodbě cítit smrad cigaret, pár let byl každý den nad námi slyšet štěkající pes a to jak pobíhá po bytě. Teď občas slyšlím děti, které chodí na návštěvu nebo je občas slyšet z venku někdo opilý, jak se vrací v noci domů. Sem tam nějaká diskotéka u sousedů. Párkrát nás i soused nad námi vytopil. Co se týče hluku, tak sama mám děti, takže mám pochopení, ale v paneláku na sídlišti to tak často bývá. Troufám si tvrdit, že i vaše děťátko bude občas pěkně slyšet i když se vám může zdát, že ne. ![]()
Pokud někdo chce opravdu klid a ticho, tak byt v paneláku není většinou dobrý nápad. ![]()
@Kach207 píše: Více
Tvoje dítě nebude jiné…to je realita…jo v paneláku je normální, že slyšíš každý hovno… ![]()
Na druhou stranu to má výhodu… kdyby se něco stalo, zřejmě to slyší všichni…
Další výhoda aspoň máš pocit, že to tam,,tepe,,
Momentálně poslouchám přesně co říkají v tv vedle kdesi u sousedů…někdo tu hraje každý ráno zřejmě bowling a každý den v 17 hodin někdo někomu volá na Skype…
My bydlíme v cihlovém domě ve druhém patře a ve čtvrtém patře (tedy ob patro) bydlí rodina se 3 dětmi. Když byly děti menší, každý večer bylo slyšet, jak tam běhají a dupou. Naštěstí to bylo jen hodinku zřejmě kolem koupání. Teď už jsou to puberťáci a mají jiné starosti.
My máme děti dvě (4,5 a 3 roky) a já osobně se snažím být k sousedům ohleduplná, protože mně samotné nadměrný hluk vadí. V tomhle věku už naše děti naštěstí nedupou. Jsou samozřejmě hlasité, běhají, hrají si, přesto je usměrňuji. Nesmí řvát ve smyslu ječet (pláč samozřejmě nepočítám), nesmí skákat a schválně dupat, nesmí mlátit věcmi o zem. Pokud by u nás zazvonil soused, že od nás jde nadměrný hluk, omluvila bych se s vysvětlením, že děti jsou zkrátka děti, ale určitě bych je zkusila ještě trošku usměrnit, protože vím, že máme rezervy.
Osobně je pro mě nejdůležitější klid v noci. Kam se hrabe hluk od dětí během dne na párek ožralů, kteří měli kdysi nad naší ložnicí každou noc “párty”, při které chlastali a do toho se do krve sprostě hádali…
@Kach207 to je fajn, že planujete miminko, tak snad si na vás sousedé nebudou na emiminu stěžovat, že musí neustále poslouchat křik novorozence/kojence, kvůli kolikám a kde co všemu možnému, co mají miminka. Ano, je to normální, že jde v paneláku kde co slyšet - my třeba slyšeli, když deb.il soused řval po své ženě/přítelkyni vulgarismy, třískal nadobím atd cca 3hodiny v kuse, nešlo se k nim dozvonit, doklepat, až pak nakonec otevřel věchýtek, že kdybys do něj cvrnkla, tak se sesype. Nebo týž soused si ve 23hod řekl, že je super pustit hudbu na plné kule, securiťák z baráku mu musel vyhodit pojistky, protože se opět nemohl dozvonit, toto se opakovalo také Xkrát. Nebo týž soused dostal ve 2 hod ráno zase super ideu, že začne hrát na kytaru a následně bolestivě osouloží svou ženu/přítelkyni, která nejdřív hlasitě řvala slastí a pak řvala bolestí. Takže tolik k hluku v paneláku. A ano, řvalo i naše mimi i sousedovo (když jsme šli okolo jejich dveří), ale nikdy to nešlo asi slyšet tak, aby si na nás šli stěžovat nebo byli chápající. Pamatuji si, že k mému dospělému kamarádovi Xkrát ťukala bába (sama měla děcko) na RD, aby nejlépe v místnosti snad létal (jednou jsem u toho byla, nikdo z nás opravdu nedupal, bába měla asi nějaký komplex nebo hromadu volného času a chtěla někoho zjebat), takže nevím no, u vas buď si jedině stězovat nebo ses tím smířit, protože sami nevíte, co vás čeká, jaké bude vaše dítko.
Obávám se, že v paneláku to lepší nebude, zvlášť pokud nejsou odhlucnene podlahy.
Bydlela jsem v jednom bytě, kde byl standard, že bába pod námi si celou noc pouštěla televizi a nad námi ca 3 hodiny večer fupaly děti, někdo vezme házel míč psovi atd.
Na babu jsem volala policajty a ti i když sami slyšeli, že problém je u ní, na to neřekli vůbec nic, na babu se nedobouchali a nic dál neřešili.