Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
chtěla bych se poptat jaká hmotnost miminka je přibližně v 28 až 29 tt těhotenství, mám totiž obavy dnes jsem byla u gynekologa a řekl mi že naše holčička váží méňe než by měla, jsem ve 28+5 tt a miminko má hmotnost 552 g. Zajímalo by mě kolik jste měly/máte v tomhle týdnu vy?
předem děkuji za odpovědi ![]()
@prostě_Linda ahojky, my meli 436g ve 22tydnu, ted jsme ve 27tt a nevim ![]()
@prostě_Linda na 3D mi rekli, ze okolo 28tt je hmotnost okolo 1kg… Ale to byl asi ciste tabulkovy prumer
To mi přijde hodně málo, ani ne 600g, ale jsou to jen odhady.
Moje dcera měla v 26+1 hmotnost cca 800 g (dle odhadu z UTZ). Po narození měla 51 cm a 3350 g. Rodila jsem v termínu.
Já jdu za pár dní na ultrazvuk, to budu 27+1 tak se schválně na váhu svého mimi zeptám, i když to je vždy jen odhat, i tak mě to zajímá…
@prostě_Linda - když se mé děti narodily ve 26.tt byly větší.. 760g a 850g, takže si myslím, že ve 28.tt to bude kolem toho kila ![]()
Já bylavčera na velkem utz a jsem 23+1 a malej měl 596 gramu.
Já byla na ultrazvuku ve 27.tt a malá měla 470g. teďka mám tři dny po termínu a dneska jsme byli na ultrazvuku a odhad má 3400g, takže bych se nebála. Celé těhu byla na spodní váhové hranici a začala přibírat až poslední měsíc ![]()
@prostě_Linda to se me zda malo, ale je to stale jen ODHAD ![]()
nase mala mela odhad ve 30tydnu 1320 g
@superandrysek no až tak odhad to není, počítá se to nějak poměrem hlavička, bříško a stehynko ne? tak treba je holcicka mala! ![]()