Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Heinich píše:
Za předčasnou ejakulaci se označuje vyvrcholení do 1 minuty od začátku soulože.
Takzvaná relativní předčasná ejakulace nastává v momentě, kdy muž ejakuluje dříve, než je žena uspokojena. Takže 3 minuty bez předehry, tedy čistě od zásunu, nejsou nijak dramaticky málo.
No a tady právě vidím ten nesmysl. Vždyť jsou přece ženy, které se prostě souloží neudělají nikdy. Potřebují k vyvrcholení dráždění klitorisu a to třeba jinak než při klasickém přirážení ať už v jakékoliv poloze. To by pak každý muž, který narazí na takovou ženu musel mít předčasnou ejakulaci i kdyby mu to trvalo třeba několik hodin… Prostě má partnerku, která potřebuje něco jiného než jen do toho bušit, ne??
@Drolla píše:
Tohle všechno chápu. Z „evolučního“ hlediska je to naprosto jasné:-) Z tvého příspěvku mám ale dojem, že jsou chlapi, kteří prostě přiráží jak chtějí a nic jim to nedělá. Pak si ale řeknou „teď už toho mám dost, už se chci udělat“ nebo má orgasmus partnerka a prostě se udělají:-) Fakt to takhle funguje?? Já jsem asi úplně mimo, ale něco takového jsem opravdu nikdy nezažila a to nemám pocit, že by to všem mým předchozím partnerům trvalo krátkou dobu…
Na druhou stranu já na žádné extra dlouhé maratony taky nejsem. Ta půl, třičtvrtě hodinka „cvičení“ s občasnými pauzami mi bohatě stačí…![]()
![]()
Myslím, že to tak je… naučí se to ovládat, tak dlouho, jak potřebují.. a když mají vnímavou partnerku, která se to naučí rozpoznat a sama včas změnit tempo nebo zklidnit dá se vydržet hodně dlouho… je potřeba ho držet stále těsně před.. a pak jsou i ty společné orgasmy ![]()
já naštěstí s žádným tříminutákem zkušenost nemám… podle mně to jsou spíš vyjímky, co se neumí ovládat nebo jim partnerka za to nestojí
"To by pak každý muž, který narazí na takovou ženu musel mít předčasnou ejakulaci i kdyby mu to trvalo třeba několik hodin… " O tom jsem právě psal, že ta definice a vůbec i ta diagnóza je často pochybná. Jak píšeš, pak můžou existovat dva velmi podobně fungující muži, z nichž jen jeden může být nesmyslně honěn po ordinacích a mít kdovíjaké mindráky co že to má vlastně za obří problém.
@Anonymní píše:
Myslím, že to tak je… naučí se to ovládat, tak dlouho, jak potřebují.. a když mají vnímavou partnerku, která se to naučí rozpoznat a sama včas změnit tempo nebo zklidnit dá se vydržet hodně dlouho… je potřeba ho držet stále těsně před.. a pak jsou i ty společné orgasmy
já naštěstí s žádným tříminutákem zkušenost nemám… podle mně to jsou spíš vyjímky, co se neumí ovládat nebo jim partnerka za to nestojí
To je právě častý problém, že se ženy domnívají že se toto dá bez problémů ovládat. Není to pravda, mnoho i starších mužů má z tohoto hlediska „předčasnou ejakulaci“ prakticky celý sexuální život, aniž by měli schopnost toto účinně změnit.
@Drolla píše:
No a tady právě vidím ten nesmysl. Vždyť jsou přece ženy, které se prostě souloží neudělají nikdy. Potřebují k vyvrcholení dráždění klitorisu a to třeba jinak než při klasickém přirážení ať už v jakékoliv poloze. To by pak každý muž, který narazí na takovou ženu musel mít předčasnou ejakulaci i kdyby mu to trvalo třeba několik hodin… Prostě má partnerku, která potřebuje něco jiného než jen do toho bušit, ne??
a jsou zase ženy, které se udělají pouze souloží… a mít pak takového partnera, tak to nemůže dlouho vydržet
@Anonymní píše:
a jsou zase ženy, které se udělají pouze souloží… a mít pak takového partnera, tak to nemůže dlouho vydržet
ja to mam treba 80% orgasmu klitorisem a 20% zasunem a uz vim kdy a v jakych polohach (zezadu, konicek, ja na zadech nohy na partnerovych ramenou) a obcas se nekterym byvalym partnerum podarilo privest me k orgasmu stimulaci bradavek, ale to bylo tak trikrat za cely muj sexualni zivot maximalne ![]()
@Anonymní píše:
ja to mam treba 80% orgasmu klitorisem a 20% zasunem a uz vim kdy a v jakych polohach (zezadu, konicek, ja na zadech nohy na partnerovych ramenou) a obcas se nekterym byvalym partnerum podarilo privest me k orgasmu stimulaci bradavek, ale to bylo tak trikrat za cely muj sexualni zivot maximalne
Já to zase jinak než zásunem nemám
takže orálisti, a tříminutáci nic pro mně
@Heinich píše:
"To by pak každý muž, který narazí na takovou ženu musel mít předčasnou ejakulaci i kdyby mu to trvalo třeba několik hodin… " O tom jsem právě psal, že ta definice a vůbec i ta diagnóza je často pochybná. Jak píšeš, pak můžou existovat dva velmi podobně fungující muži, z nichž jen jeden může být nesmyslně honěn po ordinacích a mít kdovíjaké mindráky co že to má vlastně za obří problém.
No jo, nějak takhle jsem to právě myslela, takže díky za objasnění:-)
Na druhou stranu jsou asi i ženy, které prostě vyžadují, aby to přirážení trvalo aspoň nějakou minimální dobu bez přestávek a v potřebné intenzitě, aby mohly dosáhnout orgasmu. Já osobně to tak nemám, proto mi není jasné, jestli když ten chlap zvolní, nebo přestane přirážet úplně, aby se sám neudělal, začíná ta žena „pracovat“ na orgasmu jakoby od začátku, nebo když pak zase začnou je tomu už blíž??
Omlouvám se, že se tak blbě ptám, ale fakt mě to zajímá a nedokážu si to představit, když to sama neprožívám
Pro mě by těch pár minutek bylo málo spíš proto, že si chci užít blízkosti partnera a všech těch příjemných pocitů plynoucích z toho spojení, než že bych jen čekala, kdy se konečně udělám… ![]()
To co se dneska označuje jako předčasná ejakulace (malá výdrž) není žádná nemoc. Pokud je chlap schopný ženskou oplodnit (a na to stačí i pár vteřin), tak je všechno jak má být. Za problém by se naopak měla považovat neschopnost ejakulace nebo dlouhá doba styku nutná k ejakulaci. Podívejte se na jiná zvířata. U většiny z nich je to vyřízené do jedné minuty. To že se z krátkého sexu dělá problém bude asi tím, že si z něj člověk udělal víc zábavu než rozmnožovací akt.
Údajně se dá naučit ovládat ejakulaci během několika měsíců pomocí jakési východní techniky, při které se zasouvá cévka až do močového měchýře. Rozhodně to ale není bez rizika.
@Anonymní píše:
Já to zase jinak než zásunem nemámtakže orálisti, a tříminutáci nic pro mně
A co my fisteři? ![]()
@kalamitaa píše:
To co se dneska označuje jako předčasná ejakulace (malá výdrž) není žádná nemoc. Pokud je chlap schopný ženskou oplodnit (a na to stačí i pár vteřin), tak je všechno jak má být. Za problém by se naopak měla považovat neschopnost ejakulace nebo dlouhá doba styku nutná k ejakulaci. Podívejte se na jiná zvířata. U většiny z nich je to vyřízené do jedné minuty. To že se z krátkého sexu dělá problém bude asi tím, že si z něj člověk udělal víc zábavu než rozmnožovací akt.
Jasně. co je přes minutu je promr(h)aný čas ![]()
@Drolla píše:
No jo, nějak takhle jsem to právě myslela, takže díky za objasnění:-)Na druhou stranu jsou asi i ženy, které prostě vyžadují, aby to přirážení trvalo aspoň nějakou minimální dobu bez přestávek a v potřebné intenzitě, aby mohly dosáhnout orgasmu. Já osobně to tak nemám, proto mi není jasné, jestli když ten chlap zvolní, nebo přestane přirážet úplně, aby se sám neudělal, začíná ta žena „pracovat“ na orgasmu jakoby od začátku, nebo když pak zase začnou je tomu už blíž??
Omlouvám se, že se tak blbě ptám, ale fakt mě to zajímá a nedokážu si to představit, když to sama neprožívámPro mě by těch pár minutek bylo málo spíš proto, že si chci užít blízkosti partnera a všech těch příjemných pocitů plynoucích z toho spojení, než že bych jen čekala, kdy se konečně udělám…
Chápu na co se ptáš, ale to je otázka přímo na ženy. Mě osobně by nutnost nepřetržitého bušení po libovolně dlouhou dobu asi stresovala. Výsledkem takového tlaku by podle mě byla ještě kratší doba mé výdrže a ani bych si to asi neužil.
@Anonymní píše:
Jasně. co je přes minutu je promr(h)aný čas
fisteři také nic ![]()
@kalamitaa píše:
To co se dneska označuje jako předčasná ejakulace (malá výdrž) není žádná nemoc. Pokud je chlap schopný ženskou oplodnit (a na to stačí i pár vteřin), tak je všechno jak má být. Za problém by se naopak měla považovat neschopnost ejakulace nebo dlouhá doba styku nutná k ejakulaci. Podívejte se na jiná zvířata. U většiny z nich je to vyřízené do jedné minuty. To že se z krátkého sexu dělá problém bude asi tím, že si z něj člověk udělal víc zábavu než rozmnožovací akt.Údajně se dá naučit ovládat ejakulaci během několika měsíců pomocí jakési východní techniky, při které se zasouvá cévka až do močového měchýře. Rozhodně to ale není bez rizika.
nepřetržitě bušit asi nee. ale kombinace tempa a různých pohybů
Me treba bavi rychlovky a to patrim k tem, co maji orgasmus pouze vnejsi
tak to my predcasnou pred i po i chvilku po zasunu pouzivame zamerne. Po druhe toho pak hodne vydrzi. Navic nezijeme spolu, takze jsme po tydnu oba nadrzeni jak stepni kozy, takze rucni strucna predehra, ja ho udelam pusou, on se pak venuje treba dvacet minut pulhodinku mne oralne a rucne, mezitim se mu opet postavi nebo ja mu rucne a oralne pomuzu a pak do toho klidne muzeme hodinu busit, nekdy dve a spokojenost na obou stranach. Nebo dame rychlovku pekne na stojaka, zezadu nebo na konicka a pak se treba hodinu mazlime, jdeme do sprchy a pote v plne polni zas hodina zasunu a rozne polohy