Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, před 3 měsíci mě šíleně bolel zub, byla jsem u zubaře, skoukl mi to, zrentgenoval a říkal, že tam nic nevidí.
Bolest druhý den ustala a před týdnem opět trochu citlivý zub a včera se mi nad tím bolavým zubem udělala na dásni velká hnisavá boule. Pobolívá to malinko, jen na dotyk.
Měl jste to někdo? Dá se to vymáčknout? K zubaři se mi vůbec nechce
Co by to mohlo být?
Díky za rady ![]()
@SarkaNovo s timhle bojuje můj chlap už víc jak půl roku. Má to každou chvíli. POmohlo by asi jen vyrvat zub, protože nezabralo vůbec nic
byl na rtg, nikde nic, atb nezabírají atd..
takže vždy jen vymáčkne, vypláchne ústní vodou a na cca týden klid..
Bude to jen vacek.. Jako dite jsem to mivala casto.. Nekdy se da vymacknout nekdy ne. Ale sam zmizne nekdy do tydne nekdy do dvou. K zubari jit jen kdyby to fakt hodne bolelo..
Já jsem tohle před několika lety zažila a měla jsem ho na dásni skoro 3 měsíce, než se přišlo na to, že je potřeba zub umrtvit a vyčistit všechny kanálky. Zkus se ještě zubaře zeptat na toto.
Díky moc. Mně se to ještě nestalo právě. Mám to prvně. A opravdu se to vrací? ![]()
K zubaři se mi právě nechce, bojím se, že mi bude rvát zub ![]()
Zatím to nebolí, jen když se toho hodně dotknu.
A z čeho se ten váček dělá? ![]()
@SarkaNovo píše:
Díky moc. Mně se to ještě nestalo právě. Mám to prvně. A opravdu se to vrací?
K zubaři se mi právě nechce, bojím se, že mi bude rvát zub
Zatím to nebolí, jen když se toho hodně dotknu.
A z čeho se ten váček dělá?
asi jak komu.. chlapovi tam prostě cosi vadí.. ale rozhodně je lepší to zubákovi ukázat, on může říct, co je příčinou - hlavně pokud se to vrací..
Radši bych šla k zubařce než se to víc rozjede. Já jsem na váčky trpěla v dětství, měla jsem je třikrát a pokaždé z toho byl zánět dásně (jednou i s vysokou horečkou), tehdy to řešili na zubní chirurgii resekcí.
Před rokem se mi udělal váček zas, tak jsem naklusala ihned k zubaři, byl tam zánět, ale menší, za měsíc jsem šla na operaci. Zubař mi umrtvil pusu, rozříznul dáseň, hnis vyškrábal, zbylé místo zaplnil malinkýma kuličkama, zašil.
Netusim z ceho se dela, mozna jak vas ten zub bolel tak se tam neco dostalo co vam to podrazdilo.. Bracha to taky parkrat mel a vim ze zubarka vzdy rikala ze mame dojit jen kdyz se to nebude lepsit nebo to zacne vic bolet nebo kdyby se to zvetsovalo. Ale vzdy to zmizlo a ted uz se mu to neobjevuje..