Hodinky/náramek s GPS pro dítě - tipy

118
2.6.26 20:47

Hodinky/náramek s GPS pro dítě

Zdravím,

chtěla bych poprosit o rady a zkušenosti s chytrými hodinkami/náramky s GPS lokátorem pro menší děti. Dcera aktuálně 5 let, chtěli bychom pořídit ne na denní nošení, ale spíše na výjimečné situace jako školkové výlety… pro jaksi náš lepší pocit kvůli bezpečnosti a možnosti sledování, kde se nachází (spárovatelné s telefony s Androidem).

Funkce volání apod není nutná, to už by bylo takové velké plus navíc, které by pro nás bylo nyní možná až zbytečné…

Děkuji předem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80079
2.6.26 20:50
@vejule08 píše: Více

na školkovém výletě dcera fakt hodinky s GPS nepotřebuje, kdyby se něco stalo, učitelky ti dají vědět, tohle má smysl a i s voláním pro děti, které se pohybují samy po městě nebo dojíždějí do školy, do kroužků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16948
2.6.26 20:50
@stinga píše: Více

Přesně tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.6.26 20:51

@stinga děkuji za váš názor, který mě ale v tomto ohledu moc nezajímá…😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80079
2.6.26 20:53

mhm, to jako nevěříš učitelkám a myslíš, že děti povezou někam do pekla? nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
2.6.26 21:02

Tak ji strč do boty nebo do kapsy něco jako airtag, ne? Hodinky nebo tak ti stejně školka nepovolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
2.6.26 22:14

Někteří lidé by si fakt neměli pořizovat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
553
2.6.26 23:24

Připojím se k dotazu. Syn (v létě 7 let) po městě nikam sám nechodí, škola, kroužky, vše má zatím s doprovodem. Ale přes víkendy a léto jsme hodně na vesnici. A teď už tam má v okolí kamarády a chtějí si mezi chatami přebíhat samy. Jenže kousek od nás je řeka a na druhou stranu zas les… Takže také uvažuji o nějakém takovém doplňku. Měl by hodinky pouze na ven, do školy není zatím třeba.
Můžete něco doporučit funkčnost/cena - nic předraženého. Tady už asi s voláním, kdyby cokoliv bylo třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8805
2.6.26 23:48

ale měl by, tady ta hyperprotektivita je zlo a čím dříve si to rodič uvědomí a něco s tím udělá, tím lépe pro obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
3.6.26 06:28

Deti dřív na takové účely měly jednoduché plastové tenké Fitbit náramky, ale nevím, jestli se ještě vyrábějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
3.6.26 08:03

Pokud není extra velká, tak budete muset vybírat z menších modelů. Hodinky, které ti za všech okolností ukážou přesnou GPS se u nás ve třídě zatím nepodařilo sehnat nikomu, takže jestli to máš za tímto účelem, tak zvaz, jestli naopak nebudeš vysilovat mnohem víc, až ti to ukáže dítě 10 km jinde než zrovna je. A teda zrovna u skolkoveho dítěte bych čekala, že budou na výletě překážet (na hřišti, blbnutí s vodou apod.). Navíc pokud to nemá na denní nošení, tak bude vždycky trvat, než si na to zase zvykne. Když už, tak buď airtag do boty nebo klasický identifikační náramek na ruku (za mě ideál papírov nebo na suchý zip, když se dítě o něco zachytí, tak přijde o náramek a nemá z toho úraz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
3.6.26 08:15

@albertka132 to mě šokuje - nepřesnost 10km? To se mi třeba s Google maps nebo s Apple aplikaci Najít nestává. Myslela jsem, že hodinky budpu to samé.
Ja zvažuju dát dítěti do první třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
3.6.26 08:31

@Mrg my jsme synovi pořídili carneo volací hodinky https://www.carneo.cz/…atinum-blue/?…
On jezdí často na závody od prvního stupně. My jsme nikdy nevěděli, kdy se vrátí. Jak dlouho se zdrží. Potřebujeme se třeba otočit k rodině o víkendu a chtěli jsme se operativně domluvit, když přijel syn dřív po závodech, než jsme se vrátili domů. Už měl sice mobil. Ale nechtěli jsme, ať si ho bere sebou, protože batoh tam někde hodil, celý den si ho nevšímal a nechej v něm mobil. Plno cizích lidí tam. Nevíš, kdo do batohu sáhne a mobil odnese. Hodinky měl na závodech na ruce. Tak jsme dodatečně pořídili volací hodinky. Paušál vyšel měsíčně na 50,–. Takže nula prd částka. Vozil si je asi 2-3 roky na závody. Nebo na běhání venku s kluky je nosil. Jediná vada byla, že vlastně SIM v hodinkách byla stejná, jak byla v mobilu. Takže se muselo pamatovat, že buď bude mít zapnuté hodinky nebo mobil. Oboje nešlo, ať se neruší a pak se nedovolá člověk nikde. Pak přešel jen na mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.6.26 11:39

@Amalthea víte, já se tady nikoho neptala na názor, zda ano či ne, ale na konkrétní zkušenosti s těmito zařízeními, takže pokud nemáte radu na nákup, tak se prosím zdržte vašich komentářů…

Mě zase v dnešní době nepřestává překvapovat, jak se lidé vměšují, kam nemusí, jak svůj čas ztrácí zbytečnými komentáři a také ta neschopnost čtení psaného textu…to vám je něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16948
3.6.26 11:41

A nenapadlo tě třeba, že to klidně může být v tomto věku i tezko reálné? Neříkám, ze je, ale zároveň mi to tak dost prijde. Ale evidentně si tomuto možnost nepřipouštíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák