Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No nic, proste bych to chvili nechala vysycet…
Bud to prejde a nebo dojde ke konfrontaci. Chovala bych se slusne, ae nenechala si nadavat…
Bohuzel, spolecne souziti drie nebo pozdeji vygraduje vzdy.
Tak to je jízda. No, asi je prostě naštvanej, hodně záleží na tom, co jsi mu řekla, jestli to bylo o politice nebo podobné blbosti, tak je jeho chování divný a asi ho to přejde. Na druhou stranu jestli jsi se vyjádřila k něčemu osobnímu, tak se nedivím, že zuří - ber to tak, že on je straší generace a pomohl vám, takže z jeho pohledu se mu opravdu nemáš co do čeho montovat. Názor mít můžeš, ale otázka je, kdy a jak ho říkat a jestli vůbec.
Si neumím představit, že by švagrová nějak kritizovala našeho taťku (bydlí taky v jenom domě a taťka jim taky s rekonstrukcí hodně pomáhal, tak jako teď pomáhá nám), by ji asi zabil
Fakt bych začala tím, že se zamyslím nad tím, co jsi řekal, nejspíš mu vadí právě to ![]()
@Barca12345 píše:
No nic, proste bych to chvili nechala vysycet…
Bud to prejde a nebo dojde ke konfrontaci. Chovala bych se slusne, ae nenechala si nadavat…
Bohuzel, spolecne souziti drie nebo pozdeji vygraduje vzdy.
Baruš, díky. Já si taky říkám, že to nechám, nechci to „žalovat“ manželovi nebo tchýni, uvidím jak se věci budou mít dál. A mám ho normálně zdravit nebo ignorovat tak jako ignoruje on mě? Na pozdrav mi ráno neodpověděl.
@Anonymní píše:
Baruš, díky. Já si taky říkám, že to nechám, nechci to „žalovat“ manželovi nebo tchýni, uvidím jak se věci budou mít dál. A mám ho normálně zdravit nebo ignorovat tak jako ignoruje on mě? Na pozdrav mi ráno neodpověděl.
Kdyby to byl náš táta, tak ti řeknu, kliď se mu z cesty, než vychladne ![]()
@novo123 píše:Šlo o politiku, furt mi posílal různé kampaně a přesvědčoval o „skvělosti“ jedné nejmenované pol.strany.Tak jsem mu řekla, že nic dostávat už nechci, že mě nepřesvědčí, že jsem proti a vždycky budu a pak jsem začala, že by si měl najít nového koníčka, než jen sezení u PC protože poslední dobou se chová divně (a dala jsem jeden příklad jak se choval naposledy u JEHO TCHÝNÉ).To bylo hrozný totiž. Všichni si o tom pak jen špitali a nikdo mu nic neřekl, že se k ní hrozně choval, až týden z toho brečela(80 letá babička).Ale tím už vás nechci zatěžovat, jen abyste byly víc v obraze.
Tak to je jízda. No, asi je prostě naštvanej, hodně záleží na tom, co jsi mu řekla, jestli to bylo o politice nebo podobné blbosti, tak je jeho chování divný a asi ho to přejde. Na druhou stranu jestli jsi se vyjádřila k něčemu osobnímu, tak se nedivím, že zuří - ber to tak, že on je straší generace a pomohl vám, takže z jeho pohledu se mu opravdu nemáš co do čeho montovat. Názor mít můžeš, ale otázka je, kdy a jak ho říkat a jestli vůbec.Si neumím představit, že by švagrová nějak kritizovala našeho taťku (bydlí taky v jenom domě a taťka jim taky s rekonstrukcí hodně pomáhal, tak jako teď pomáhá nám), by ji asi zabil
Fakt bych začala tím, že se zamyslím nad tím, co jsi řekal, nejspíš mu vadí právě to
@Anonymní píše:
Jo, pozdravila bych - jako vzdycky. Proste ahoj, nebo dobry den. Podle toho, jak jej oslovujes.
Kdyby jsi nezdravila, pri prvni prilezitosti by to obratil proti tobe a ze dvou slovicek pusa neupadne! ![]()
@Barca12345 píše:
Jo, pozdravila bych - jako vzdycky. Proste ahoj, nebo dobry den. Podle toho, jak jej oslovujes.
Kdyby jsi nezdravila, pri prvni prilezitosti by to obratil proti tobe a ze dvou slovicek pusa neupadne!
To je fakt. Díky ![]()
@Anonymní píše: Šlo o politiku, furt mi posílal různé kampaně a přesvědčoval o „skvělosti“ jedné nejmenované pol.strany.Tak jsem mu řekla, že nic dostávat už nechci, že mě nepřesvědčí, že jsem proti a vždycky budu a pak jsem začala, že by si měl najít nového koníčka, než jen sezení u PC protože poslední dobou se chová divně (a dala jsem jeden příklad jak se choval naposledy u JEHO TCHÝNÉ).To bylo hrozný totiž. Všichni si o tom pak jen špitali a nikdo mu nic neřekl, že se k ní hrozně choval, až týden z toho brečela(80 letá babička).Ale tím už vás nechci zatěžovat, jen abyste byly víc v obraze.
No, tak to jo, to se nemáš nad čím zamýšlet, to by měl jít do sebe on, asi bych ho slušně zdravila dál a hotovo. Buď vychladne a nebo ať si trhne
Jinak i kdyby to řešil přes tchýni a tvýho muže, tak co s takovou blbostí vyřeší ![]()
Být tebou, tak vytrvám, buď vychladne nebo by se to mohlo ještě stupňovat, takže nemá cenu couvat, stůj si za svým. Máš právo na svůj názor a máš právo mu ho říct. Myslím, že do budoucna vzhledem ke společnému soužití je pro tebe lepší, že si vymezíš mantinely vůči tchánovi. Zvlášť k tchánovi s takovou povahou.
A tchýně chce mít asi doma klid, když dělá, že nic nevidí. ![]()
Já bych se s tím svěřila jak manželovi, tak tchýni…už z toho důvodu, že nechápeš jeho chování a že tě to mrzí vůči dětem. A pokud jeho změnu nevidí tchýně, tak se tak asi chová i doma normálně. Každopádně mi připadne, že tchánovi na stáří vadíte, tím, že u nich bydlíte.
@Mišuna píše:
No jo no, společné bydlení.
Nech ho vychladnout, vžyť je to vlastně prkotina. Ne nechci to zlehčovat, ale z toho co jsi napsala to na mě tak působí.
Pobavila mě ta představa, že je můj táta nebo tchán na FB a že ho mám v přátelích. Ale sorry, to už je OT.
Můj tchán se takhle chová víceméně pořád, ale nebydlíme s ním, na mě reaguje jak býk na červený hadr, takže já tam nejezdím.
Jak už tady padlo, kdyby se takhle choval můj táta, nechala bych ho vychladnout a pak bych dělala jako by se nic nestalo. Rozhodně bych nic už neřešila a nepitvala.
Kdybych mohla vrátit čas, nikdy bych do společného bydlení nešla. Fakt to nedělá dobrotu.
Jo, na FB jsem ho měla, ale teď jak jsem ho smázla, tak se mi i ulevilo
Teď už si tam konečně můžu „stěžovat“ jak mi vyčítal
Ne, dělám si srandu, nic takového nemám v plánu. Díky holky
@pannda píše:
Já bych se s tím svěřila jak manželovi, tak tchýni…už z toho důvodu, že nechápeš jeho chování a že tě to mrzí vůči dětem. A pokud jeho změnu nevidí tchýně, tak se tak asi chová i doma normálně. Každopádně mi připadne, že tchánovi na stáří vadíte, tím, že u nich bydlíte.
Taky si myslím, že mu vadíme, ani naše děti nesnese. Sotva je taky pozdraví
@Anonymní píše:
Taky si myslím, že mu vadíme, ani naše děti nesnese. Sotva je taky pozdraví
A tohle nevadí manželovi?
To je vždy velmi ošemetná věc - asi takto, k politice jsi se měla právo naprosto vymezit, pokud tě tchán opravdu takto otravoval a agitoval
. K jeho chování - pokud se bezprostředně netýkalo tebe, bývalo by bylo diplomatičtější držet pusu.
.
Ahoj holky, nejprve se chci omluvit za anonymitu, ale nepíše se mi o tom lehce.
Téma je: můj tchán. Když jsem (teď už s manželem) začala chodit, byl tchán zlatej. První 4 roky bezva, prostě super člověk, rozuměli jsme si.Pak přišla svatba, tchán v pohodě, pořád, dokonce nám nabídl ať si u nich v baráčku uděláme podkroví, že nám s tím pomůže (je zedník).Skoro všechno nám udělal sám, takže už 5 let bydlíme s nimi v baráku. Oni dole, my v podkroví. Jenže je to asi 3 roky, co začal být fakt divnej.Je to asi tím jak stárne, je v důchodu a nemá podle mě co dělat, nemá ani koníčky, jen sedí u PC a hledá a řeší kraviny a politiku. Občas se stalo, že mě nepozdravil, vnoučata (naše děti) ignoruje úplně, když je hlídá tchýně u nich doma, zamkne se u PC aby ho nikdo nerušil, když přijdou s tchýní k nám na návštěvu, nepovídá si, neřekne ani slovo, fakt morous.No ale co, to jsem si už zvykla.Ale jde o to, že v pátek jsem už nevydržela a na něco (to nebudu rozepisovat, to je na dlouho) jsem mu řekla svůj názor (ano, docela drsně, ale už jsem nemohla dál).Nikdo u toho nebyl, jen my a pak mi chodily od něj celej víkend e-maily, že nemám co posuzovat věci, kterým nerozumím, že jsem mladá a blbá, že si jen stěžuju, i na Facebooku, že píšu blbiny, že si jen pořád stěžuju, ale že on to tak nenechá. Což není pravda, nikdy jsem si na nic nestěžovala. Smazala jsem si ho tedy i z Facebooku, aby si to moje „stěžování“ už číst nemusel, když mu to tak vadí a že budeme mít oba klid. Jenže to jsem neměla dělat. Ráno dneska když jsme šli s dětmi na nákup, jsme se potkali u vchodu (ten máme společný a on mi práskl dveřma před nosem, až jsem nadskočila. nepozdravil mě, prostě nic. Holky, poraďte, co mám dělat, úplně se ho bojím. Tchýně se ke mně chová normálně, nevím jestli jí to neřekl, nebo ona si toho nevšímá, fakt nevím. Ani manželovi jsem o tomto neřekla, ale ted mám strach, že on to nějak překroutí a před všema poníží, třeba až u nich budeme všichni (i manželovo bráchové s manželkama)na Vánoce to on by toho byl schopnej.Fakt nevím jak toto řešit. Co byste udělaly vy, holky? Když to řeknu manželovi, bojím se, že mi vynadá co se pletu do jejich (tchánovo a tchýně)věcí a proč jsem to musela s ním řešit. To už nemůžu říct svůj názor???A já blbka vzteky a lítostí ty e-maily smazala a dala jsem si bloknout jeho adresu, aby mi nic nechodilo. Takže ani důkazy nemám (to mi došlo až pak)Díky za rady nebo aspoň za přečtení, i to mi ulevilo.