Tchýně - bojím se o malou, co si myslíte?

474
15.12.12 21:59

Tchýně co si myslíte?

Ahoj holky, zajímal by mne Váš názor na mojí tchýni. Manžel má ke svým rodičům zvláštní vztah, když je nevidí delší dobu, tak mu vlůbec nechybí, k životu je nepotřebuje a je spokojený, že má nás. Tchýně je strašná drbna a to mě na ní vytáčí i dost pomlouvá a to já nesnáším. Baví se mnou v pohodě, ale pak se vždycky od někoho dozvím co zase o mě povídala. Když mi naposled hlídala malého, tak přišel s brekme, že mu dala na zadek, hlídala ho pouze 2 hod., když jsem musela s mimčem do poradny, ona to samožřejmě zapřela, že nikdy by mu nedala na zadek. Ale on od té doby jí jinek neřekne, že je bába a když k nim jedem tak pláče, že tam nechce, dědu má rád. Takže mezi námi opět vznikl konflikt a já jí už nevěřím a když chce pochovat naše mimčo, tak mi to strašně vadí a nechci jí to dovolit, ale ona vždy využije situaci, když tam zrovna nejsem a čapne malou. Nechci se s ní přetahovat, ale strašně mi to vadí, bojím se o malou, aby jí neublížila. Bohužel manžel, když je u nás na návštěvě, tak se s ní baví normálně, takže já vypadám jako ta špatná. Když jsem mu řekla, aby jí řekl do očí, co si o ní myslí, tak to řešit nechce, má je na háku :evil:. Můj otec je pruďas, ale vždycky se mnou jednal na rovinu. Jak by jste se holky zachovaly? Hodily by jste to za hlavu kvůli dětem? Konflikty jsme měly ještě i předtím než dětiy byly, ale nikdy jsem jim nechtěla bránit, aby naše děti nepothlay. Děda si malýho občas bral, ale teď už zase né a čeká, že to vyřešíme, ale já ten první krok dělat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
15.12.12 22:05

No jestli si troufne dát tvému dítěti na zadek tak bych jí vyčinila pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
15.12.12 22:07

Záleží jestli ho plácla, nebo zmlátila :nevim: ale stejně by se mi to vůbec nelíbilo. akorát mě znejistuje, že jí říká sám bába. mám dvouletačku ukecanou jak svin, ale pouze opakuje :think:, a myslím, že ještě dlouho nebude umět vyjádřit přesné pocity (i když jí za něco vyčiním, říká mi maminko, dítě ji naštve v centru, a říká holčička/chlapeček, no tak jak je učená).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.12.12 22:07

Tak jsem z toho byla vytočená, ael syn špatně mluví, spíš ukazuje, tak mu nikdo moc nevěřil kromě mě, já mu věřím na 100%, proč by si to vymýšlel. A minule, když si ho děda vzal ven, tak ona šla na tajno s nima. Děda pořád řešil, proč spolu nevycházíme, tak jsem mu vše řekla, co mi vadí a co si myslím, ona samozřejmě vše zapřela, že klukal nikdy neuhodila a nasadila svůj pláč :?. On mé mamče a babičce říká babi, jí od té doby jinak neřekne než bába a to jsme mu nikdo neřekl, aby jí tak říkal. Proto mu i věřím, že ho opravdu uhodila, já jsem proti výchově, jakou měli naši rodiče, i když mu občas taky plácnu, ale opravdu, když už něco udělá a velmi málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.12.12 22:12

Zdá se mi, že tvou tchýni příliš démonizuješ. Být tebou, tak před ní nezavírám dveře, mohly by zůstat zavřené a to by bylo špatné. Děti babičku a dědu potřebují a ty třeba taky. Řekni jí slušně, co ti vadilo a dej jí šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.12.12 22:14

Když mi to říkal, tak jsem byla naštvaná a čekala jsem, jestli ona něco řekne, on té doby je takový jiný, bojí, když má jít někam beze mě. Stačilo mi, když jsem tam u nich byla a ona ho opět buzerola a okřikovala, aby zvednul nějakou knížku, on si hrál, tak jí nevěnoval pozornost a ona na něj, jestli to nezvedne, že dostane. Tak jsem se zvedla a ostře jsem se jí zeptala Co dostane, tak se začala trapně smát, ajko že to byla legrace. Co si to vbec dovoluje??? Holky mě to fakt štve, jsem proti ní už i zaujtá ať udělá i něco dobrého, tak jí to nevěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.12.12 22:16

@papopy A bavila ses s ní na téma výchovné metody? Řekla jsi jí, že nechceš, aby tvé dítě dostávalo na zadek atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.12 22:17

Mam hodne podobou tchyni, jeste je hystericka, uz jsem byla u toho 2×, kdyz mela hystericky zachvat a pri tom drzela meho syna. Nastesti bydli daleko, s manzelem jsme dohodnuti, ze kontaktu branit nebudeme, ale pod nasim dozorem. 2 hodiny jsem ji hlidat nechala, ale treba cely vikend nehrozi. Tchyne se klepe, jak bude mit maleho na prazdninach, tak to jsem manzelovi rovnou rekla, ze v tomhle pripade preze me vlak nejede.

Kdybych si myslela, ze dala malemu na zadek, tak bych ji ho hlidat uz asi nedavala samotneho vubec, ale pod mym dozorem mi to prijde ok. Kdyby neco, tak ji ho vezmu, jako v pripade tech zachvatu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
474
15.12.12 22:17

Makinaa007 věř, že jsem jí dala už hodně šancí, i předtím než jsme měli děti. Např. jsem nemohla otěhotnět a musela jsem na laparku, nikomu jsem to neřekla, našim jsem nechtěla dělat starosti a jí, aby to někde nevykecala. ONa to stejně zjistila přes známou, co děla OSSZ a hned jak mohla tak to na mě vytáhla. myslela jsem, že až budou vnoučata, tak se to zlepší, ale je to pořád stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.12.12 22:21

Říkala jsem jí, že neuznávám výchovu za nás, že na zadek nechci dávat jenom ve výjimečných případech. Ona se pořád kasá, že babička a děda jsou na rozmazlování a ona jenom okřikuje a buzeruje zbytečně. V kontaktu jí zatím nebráníme, když u toho jsem já nebo manžel. Ale moc se s ní nebavím, nedokážu se přetvařovat. Tchán chtěl, aby jsme si to vyříkaly, ale já ten první krok udělat nechci, kdyby ona přišla a začala, tak bych jí vše řekla, ale nepřišla. Přitom o všem ví co mi vadí a co si myslím od tchána. Ještě když se nám narodil první kluk, tak jsem měla problém s koejním, měl žloutenku, pořdá hubnul, nechtěl sát atd, musela jsem přikmova, nervy na dranc, zhubla jsem 5 kg za týden, hrozné. A ona než aby přišla, že bude jezdit s kočárem nebo jinak pomůže, mě začala všude pomlouvat, že jsem na nervy, že jí chytnul žlučník, který nemá atd. tak co by jste si myslely?

Příspěvek upraven 15.12.12 v 22:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
15.12.12 22:31

Hmm, takže s ní diskutovat nemá smysl, páč si stejně udělá podle sebe a tobě všechno zapře. Asi bych omezila kontakt, hlavně když se ani malému nelíbí s ní být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.12.12 22:35

Holky je to mazec a strašně mě to mrzí, protože moje mamča pořád pracuje, ona je v důchodu a já pořád vzpomínám na svoji úžasnou babičku a dědu, jak se nám věnovali, i když chodili do práce, my jsme se ségrou byly šťastné s nima a dodneška je milujeme, i když teď víc pomáháme my jim a tak to má být :hug:. Proto jsem nikdy nechtěla o to svoje děti ochudit, proto mě to trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.12 22:42
@papopy píše:
Holky je to mazec a strašně mě to mrzí, protože moje mamča pořád pracuje, ona je v důchodu a já pořád vzpomínám na svoji úžasnou babičku a dědu, jak se nám věnovali, i když chodili do práce, my jsme se ségrou byly šťastné s nima a dodneška je milujeme, i když teď víc pomáháme my jim a tak to má být :hug:. Proto jsem nikdy nechtěla o to svoje děti ochudit, proto mě to trápí.

No tak porad maji tvoji mamu, i kdyz pracuje.

Hele, mne to samozrejme taky mrzi, ale uz jsem se s tim „smirila“ a prijala jsem pristup sveho manzela, ktery je hodne podobny jako ten toho tveho. Vyhledavat ji co nejmin, nad jejima kokotinama se povznest a stat za svym ditetem. No muj manzel ji v osobnim kontaktu moc nevydejchava, takze ja i kdyz se nepretvaruju, tak z toho srovnani vyjdu alespon a malinko lip. Ale zase uplne vyloucit ji ze zivota nelze podle me.

Anonymni E. z predchoziho anonymniho prizpevku

• Citovat
  • Upravit
35438
15.12.12 22:44

Třeba se to časem srovná. Až budou děti větší, dokážou se před ní prosadit. Možná jí dojde, že k ní neradi chodíte, když se delší dobu neobjevíte. Anebo by si to měl vyříkat tvůj chlap se svým tátou, ten by ji nedokázal trochu srovnat?? Byla bych taky nerada, kdyby měly být děti ochuzené o babičku. Se svými rodiči a jejich názory taky někdy bojuju, co dětem mají říkat a co ne… kolikrát jsme vytočená, s jakými kravinami od nich přijdou. Na druhou stranu, jak děti rostou a dostávají se do dalších kolektivů (škola, školka, kroužky), tak se setkávají s dalšími vzory chování a názory, se kterými i když nesouhlasíme, tak s nimi nic neuděláme. Můžeme je jen nasměrovat tou správnou cestou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.12.12 22:49

Holky máte pravdu, manžel to řešit nechce, neměl s nima moc hezké dětství, ten by je vyškrtnul úplně, to já nechci a je někdy potřeba i pohlídat atd, souhlasím s názorem až budou starší, udělají si názor svůj. Asi nemá cenu se tím trápit, prostě to lepší nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová