Vození dětí k babičce

Anonymní
14.12.12 09:41

Vození dětí k babičce

Ahoj, dlhodobo sa nám vlečie jeden problém, a teraz už fakt neviem, čo si mám myslieť…

Moji rodičia sú 500km ďaleko, takže sa vídame párkrát do roka, ako začali byť deti väčšie, nechávala som ich tam na týždeň-dva. Odjakživa to ale sprevádzalo dohadovanie, kto kedy deti povezie. My sme sa snažili o schému, že jednu cestu povezieme deti my (privezieme k našim) a druhú cestu moji rodičia. Moji rodičia by boli najradšej, aby sme deti priviezli i odviezli my, doteraz to ale väčšinou vyšlo tak (až na výnimky), že sme jednu cestu šli my, a druhú rodičia.
Lenže teraz už by bolo potreba previezť 3 deti, naše auto je veľké, tri autosedačky sa tam vojdú, k mojim rodičom nie. Tak sme teraz cez Vianoce navrhli, že deti dovezieme, necháme i s naším autom, a požičiame si na ten týždeň auto rodičov. Moji rodičia po týždni nabalia deti do nášho auta, privezú, a svojim autom sa odvezú späť. Lenže s pochopením sa to nestretlo, moji rodičia nechcú svoje auto požičať, kvôli tomu, že je na leasing, a chcú, aby sme obe cesty šli my. Takže my by sme mali ísť 500km k našim, 500km domov, za 5 dní zase 500km k našim a 500km domov. :twisted:
Priznám sa, vytočilo ma to. Pripadá vám to normálne? Vozíte takto deti k babičkám a zase pre ne chodíte na takéto vzdialenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9172
14.12.12 09:46

Mě to připadne naprosto normální…Ted, když máte děti 3, bych volila odjezd k babičce na víkend, pobýt tam všichni a zase jet domů. Mám sestru na slovensku, 200km, samozřejmě je to rozdíl v dálce, ale kdykoli děti chtěla sestra pohlídat, tak si je přivezla i odvezla. Na druhé straně totiž dáváš rodičům velkou zodpovědnost za děti při 500km cestě zpět domů, chápu, že mají třeba obavy, aby se během cesty nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevniceneprihlas
14.12.12 09:51

Sice ne takovou vzdálenost, ale děti vozím tam i zpět. Čas od času se stane, že mají rodiče cestu k nám, tak děti vezmou, ale určitě se nestřídáme. Jsem jim vděčná, že se o děti postarají, už to je dostatečná podpora. Taxikařit mi k tomu určitě nemusí.

Moje kamarádka to zase má tak, že cestu zpátky děti absolvují s prarodiči, ale vlakem a jen do půli cesty. Tam si předají děti, babička jede zpátky vlakem a oni dál pokračují autem.

• Citovat
  • Upravit
smurfka

Me to teda normální nepřijde..pokud chci někoho videt, tak pro to taky musím něco udelat ne? my máme rodiče 120kiláku, zatím vozime my, protože máme jen jedno vajíčko, ale až pujde do normální sedačky, tak se taky budeme střídat..a jako platit benál za 2000kiláku to mi taky nepříjde normální aby to měl na triku jen jeden člověk..POkud nechtějí vozit, tak at teda přispějí na benzín..Jako pokud by to mělo být jednou drakrát do roka, tak neřeknu, ale jestli to je třeba jednou za měsíc, tak to už je pořádný výdaj.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20662

Taky mi příjde normální, že si své děti odvezu a přivezu :nevim: :nevim: Kdyby vám je rodiče měli přivést, tak taky musí ujet 500 kč tam a pak 500 km zpátky :nevim: Vím, že to nechceš slyšet, ale já bych byla ráda, že si je vůbec k sobě na týden vezmou :nevim: Opravdu nechápu, co se ti na jejich jednání nelíbí. Že nechtějí půjčit auto, to se nedivím, já bych naše taky nepůjčila, kdybysme měli leasing :nevim: Podle mě to celé zbytečně komplikuješ, ta výměna auto atd. Prostě si děcka přiveze a odveze, já v tom nevidím nic, co by mě zvedlo ze židle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.12.12 09:55

Přijde mi to normální. Byla bych ráda, že si na týden vezmou děti na hlídání. Jenom napadlo tě, že třeba z tý cesty mají strach?

• Citovat
  • Upravit
20662
14.12.12 09:57
@smurfka píše:
Me to teda normální nepřijde..pokud chci někoho videt, tak pro to taky musím něco udelat ne? my máme rodiče 120kiláku, zatím vozime my, protože máme jen jedno vajíčko, ale až pujde do normální sedačky, tak se taky budeme střídat..a jako platit benál za 2000kiláku to mi taky nepříjde normální aby to měl na triku jen jeden člověk..POkud nechtějí vozit, tak at teda přispějí na benzín..Jako pokud by to mělo být jednou drakrát do roka, tak neřeknu, ale jestli to je třeba jednou za měsíc, tak to už je pořádný výdaj.. :nevim:

Přispět na benzín? 8o 8o 8o No já doufám, že se nedožiju toho, abych musela přispívat děckám na bengál, abych mohla vidět vnuky 8o :roll: :roll: Opravdu vychcanost někdy nezná mezí :lol: :lol: Já bych skákala dva metry vysoko, kdyby mi někdo vzal obě děcka na týden a abych ještě požadovala příspěvek na cestu nebo aby mi děcka přivezli :roll: :nevim: Ono ty děcka u té babičky taky něco projí a pochybuju, že babička chce, aby jim někdo přispíval na stravu pro děcka-však co, nemůžou to mít na triku jen oni, ne :nevim: :nevim: :roll:

Příspěvek upraven 14.12.12 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 10:00

@pannda Moji rodičia sú pomerne mladí, a cestovanie im problémy nikdy nerobilo. Zostávať som u nich samozrejme zostávala, i teraz v lete som tam bola 3 týždne u nich na chalupe, nedá sa to ale robiť vždy, manžel musí chodiť do práce, a ja si od detí tiež rada odpočiniem (mám ešte miminko, ktoré mi zostane) ) A to je i ďalší problém - v lete na chalupu sa k nim kľudne naskladáme všetci, ale v zime, keď sa im do ich 3+1 nahrnieme šiesti, tak to nie je nic moc…

@navstevnice… No práve, že je to na takú dlhú vzdialenosť… Keby to bolo 100km, tak ich odveziem i priveziem sama… Ale môj otec je skúsenejší šofér než ja, a ako som písala, cestovanie mu nerobilo problémy… Teraz sme sa bavili o deťoch cez Vianočné sviatky. Manžel musí po Novom roku do práce, a deti odchádzajú už v sobotu 5.1. na lyžák. Takže vlastne by som pre nich musela ísť sama, s miminkom v aute vo štvrtok, a v piatok od nich domov, aby som ešte stihla zbaliť na lyžák…

• Citovat
  • Upravit
549
14.12.12 10:01

Mám rodičov aj svokrovcov 550km daleko a deti im vozime tam aj naspat. Niekedy tam ostaneme s nimi, niekedy ich cez jeden víkend dovezieme, vratime sa domov do prace a další víkend po ne ideme. Moja mama auto nemá a nesoferuje, ak ide k nám tak príde vlakom a obcas deti aj vlakom vezme spat a my si ich o niekolko dní, týždnov ( ak su prazdniny) :lol: vyzdvihneme.
Svokrovci auto maju ale deti im vozime.
Mozno sa tvoji rodicia na to necitia aby ich viezli k vám, neviem aký sú šoféri, či jazdia dlhé trate, alebo mozno je to pre ne zatazujúce, cesta trva predpokladám cca 4-5 hod ( neviem idu dialnicou alebo nie :nevim: )a mozno je tam aj otazka financii, ved taka cesta nieco stoji, neviem ako su na tom. :nevim:
Pokial tvoji rodicia nechcu, tak by som to akceptovala a vozila im deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.12.12 10:02

Tak my takové vzdálenosti nemáme ale bylo by to u nás naopak, každý by chtěl děti odvézt aby ten druhý nemusel platit benzín (čili já bych chtěla děti přivézt i odvézt aby benzín zbytečně neplatili rodiče, a oni by chtěli taky odvézt aby moc neplatila já). Jsem tak vychovaná, my se spíš handrkujem opačným stylem - „né ty to neplať zaplatím to já“ :). Takže tvoje situace mi připadá jako scifi, nedokážu si ani představit, že bych řekla rodičům, „přivezete mi děcka zpátky ať nemusím najet o 1000 km více a platit majlant? " :) A už vůbec si nedokážu představit, kdybych to už teda vypustila z úst, že by mi řekli: "ne“ (což oni by taky neřekli) a já bych jim řekla : "jak jako ne? Přijde vám to normální abych já jela dvakrát a vy ani jednou? " :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.12.12 10:03

My teda vozíme děti tam i zpět :think: Nenapadlo by mě vyžadovat, aby aspoň jednu cestu „odřídili“ rodiče. Jedni bydlí 15minut pěšky a druzí 35minut autem od nás. Jsem tolik vděčná, že si děti vezmou, i když pro ně je to potěšení, že jim je kompletně naservíruju, aby měli co neméně starostí :nevim: Rodiče děti vrací jen v případě, že mají cestu kolem, jinak ne. Jednou jedinkrát si pro děti přijela tchýně, protože jsem časově fakt netíhali. Chudák jela k nám, pak 40km domů, pak zase zpátky do našeho města na slíbenou akci a pak k nám. No stydím se za to, že jsme ju honili jak nadutou kozu, ještě teď :oops:
Jet 500km, to bych po nich nechtěla ani omylem. Ono cestování s dětmi není žádný med, radši si to vyžeru sama :nevim: I když by se mi taky nechtělo - komu jo, že? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
14.12.12 10:04

@Kallkapa
Matko sypni litr, jinak děcka uvidíš jen na fotce :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
14.12.12 10:05

Ja som rada ze mi postrazia deti a ze ich mozem k nim „odložit“, deti si uziju starých rodičov a ja si oddýchnem. A tiez pevne dúfam že sa nedožijem toho aby som detom prispievala na benzin aby som videla vnúčatá. :poblion:
Co tak dohodnut sa ze ti ich niekam privezu? Niekde na polceste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 10:09

@janula34 Na pol cestu? A čím ich tam privezú, keďže autá si nevymeníme? Proste obe cesty sú na nás… (resp. v prípade vianočných prázdnin na mne)
Ale vďaka za názory, i keď tu dostávam pekné kapky… :oops:

• Citovat
  • Upravit
20662
14.12.12 10:12
@Anonymní píše:
@janula34 Na pol cestu? A čím ich tam privezú, keďže autá si nevymeníme? Proste obe cesty sú na nás… (resp. v prípade vianočných prázdnin na mne)
Ale vďaka za názory, i keď tu dostávam pekné kapky… :oops:

Jaké kapky prosím tě :mrgreen: Ber to tak, že máš štěstí, že ti je babka pohlídá. Určitě by se tady našlo spousta ženských, co by za týdenní hlídání platily zlatem :lol: Jako chápu, je to dálka, ale vem si ten týdenní blahobyt jen s miminkem, to ticho :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 14.12.12 v 10:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová