Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ještě k té diskusi, jestli je hlídání u prarodičů pro ně radost (= sami chtějí, tak si děti přivezou/odvezou) anebo vstřícnost vůči nám, rodičům (= sami nechtějí, ale pomůžou nám, děti přivezu/odvezu já). My to takhle určitě nemáme „rozdělené“ - pro prarodiče je hlídání radost, ale i tak se snažím, aby to radostí zůstalo a nemuseli se „obtěžovat“ ještě dopravním servisem. Když vidím, jak je třeba moje mamka unavená po 2 týdnech hlídání 3 - 4 vnoučat (od 6 do 12 let) - i přes všechno potěšení, které jí to přináší - tak by mi fakt bylo proti srsti ji ještě nechávat harcovat se s nimi za námi.
Tak když by je nedovezli prarodiče vlakem zpět domů, což by mi přišlo i bezpečnější a zábavnější, než cesta autem, tak vyšli muže domů vlakem, ať vám nechá auto, a zůstaň u rodičů s dětma. Mě by to samotnou s miminem doma stejně nebavilo ![]()
@Karleon píše:
Tak když by je nedovezli prarodiče vlakem zpět domů, což by mi přišlo i bezpečnější a zábavnější, než cesta autem, tak vyšli muže domů vlakem, ať vám nechá auto, a zůstaň u rodičů s dětma. Mě by to samotnou s miminem doma stejně nebavilo
Takhle to dělá jedna moje kamarádka. Manžel je doveze, jede do čr vlakem, oni zůstanou na Slovensku a pak sami přijedou nebo on znova dojede vlakem za nimi a jedou zpět všichni autem.
To jsem zrovna chtěla napsat, že další možnost je odložit pobyt dětí u babičky, až to bude lépe zrealizovatelné. Jestli u ní děti byly takhle naposled před rokem a půl, tak to ještě pár týdnů určitě počká
. Třeba na Velikonoce, budou lepší cesty, lepší počasí a vůbec…