Vození dětí k babičce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6499
14.12.12 10:39

A nemohli by vám rodiče dovézt děti zpět vlakem? Pro děti by to bylo taky dobrodružství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
14.12.12 10:40

Jo, a my máme tchyni přes 700 km :dance: (Naši jsou jen 100 km a NIKDY děti nevezli, i když je to kousek…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
14.12.12 10:43

Tak ti nevím, sto lidí, sto názorů, ale já si za tím teda stojím, zkus si představit sama sebe v jejich situaci. První, co mě napadlo, bylo to, že ač ma jí auto, nemají povinnost hlídat. Druhé, ač hlídají, nemají povinnost vozit, jsou starší, provoz je rychlejší…A třetí, tak si je nech doma a můžeš si mnout ruce, jaká to je paráda, neřídit během týdne 2000km :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 10:46

@lulje Ja som po nikom peniaze nechcela! Mne išlo vyslovene iba o tú cestu. A nie, ak tam ideme na Vianoce, tak rozhodne nepôjde manžel bezo mňa :lol: Doviezť deti domov ale manžel nemôže, pretože by to bolo cez pracovné dni, a to on musí do práce.
Vymeniť si autá mi prišlo výhodné i preto, lebo s našim autom by mohli ísť všetci napr na lyže, či boby (rodičia to majú ta 15km na lyže), kdežto bez auta sa nedostanú nikam.
Vlakom s deťmi moji rodičia cestovať nechcú.

• Citovat
  • Upravit
Navstevniceneprihlas
14.12.12 10:48

Chápu, že je hodně složité řídit 2×1000 km se čtyřmi dětmi v autě, ale asi se nakonec budeš muset sama rozhodnout, jestli ti to stojí za to. Anebo jestli aspoň jednu cestu třeba neodjede manžel. Anebo nech rodiče přijet k vám, užijou si vnoučata a ty řídit nemusíš (ale ani si neodpočineš…). Žádná z variant není dokonalá, ale tak už to v životě chodí :).

• Citovat
  • Upravit
19746
14.12.12 10:49

Mně to přijde úplně normální. Oni ti důvody, proč děti nepovezou sami zpět sdělili, je teď na tobě, jak se k tomu postavíš. Jinak ještě je možnost nejezdit autem.

Mně kdyby někdo na týden nebo dva hlídal děti, tak skáču dva metry vysoko (skákala bych i za jediné odpoledne hlídání) a neřeším, jestli je tam povezu nebo nepovezu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
14.12.12 10:55
@Anonymní píše:
@Ywett Ne, 3 deti. Máme 4 deti, 3 staršie by zostali u našich :-)
A ano, práve o to ide, absolvovať 4×500km s miminom v aute…

Tak to jsem nečetla pozorně. Dohromady 4 děti? 8o Smekám :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.12.12 11:01
@Anonymní píše:
@lulje Ja som po nikom peniaze nechcela! Mne išlo vyslovene iba o tú cestu. A nie, ak tam ideme na Vianoce, tak rozhodne nepôjde manžel bezo mňa :lol: Doviezť deti domov ale manžel nemôže, pretože by to bolo cez pracovné dni, a to on musí do práce.
Vymeniť si autá mi prišlo výhodné i preto, lebo s našim autom by mohli ísť všetci napr na lyže, či boby (rodičia to majú ta 15km na lyže), kdežto bez auta sa nedostanú nikam.
Vlakom s deťmi moji rodičia cestovať nechcú.

A proč pro ně nedojedete teda o víkendu? Nebo je tam může manžel odvézt a ty pro ně přijet o den dva dříve a zůstat tam „na vánoce“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22084
14.12.12 11:02

Milá anonymní - myslím, že jsi předem tušila, jaké názory uslyšíš, proto jsi radši zůstala anonymní - buď ráda, že si rodiče děti vezmou. Na týden a tři, to rozhodně není samozřejmost.

Jsou to oni, kdo v tomto směru určují podmínky. Pokud se jim jet nechce a nejsou ani ochotni půjčit vlastní auto, budeš to muset respektovat a zařídit se podle toho. I když Ti to zrovna nevyhovuje. Prostě budeš muset jet dlouhou cestu víckrát, i s miminem… děti jste si s manželem pořídili Vy a jste to zase jen Vy, kdo se musí postarat se vším všudy. I když jsou to občas nepříjemné a nepohodlné situace, to už holt k tak velké rodině patří.

Rodiče v tomto směru nemají žádné povinnosti - svoje důvody Ti řekli a pokud chceš, aby k nim děti jezdily, budeš se muset přizpůsobit.

Příspěvek upraven 14.12.12 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
14.12.12 11:03

U nas je to tak, ze malyho odvezeme a prarodice ho pak privezou. Nevidim na tom nic spatnyho. Ale asi bude rozdil v tom, ze u nas nejezdi na hlidani, ale protoze ho prarodice chteji videt! A nedelaj to, protoze musej, ale protoze o to stoji. Prijde mi to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
14.12.12 11:06

No, vy chcete pohlídat děti, oni něco dělají pro vás, takže je ok, když si stanoví podmínky. Dle mě velmi rozumné.
Starší lidé (a mnozí mladí) nechtějí nikomu půjčovat auto, není v tom nic osobního.
Navíc pro staršího člověka řídit jiné, navíc větší auto, na které není zvyklý JE problém + zodpovědnost za děti. Mimochodem, to také může být problém, ne že by nechtěli, ale prostě ji cítí.
Pokud je to pro vás moc náročné/složité, nechte si děti doma.
A třeba pozvěte babi s dědou k vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.12.12 11:08

Jestli to správně chápu, tak tam jedete všichni na vánoce a děti tam ještě pár dní zůstanou a vy se pro ně potom vrátíte?
Tak si vezme manžel den dovolené a pojede sám nebo pohlídá mimino a pojedeš ty. V odvozu dětí bych fakt problém neviděla, taky pro ně může jet o víkendu. Zbytečně to nekomplikuj, buď ráda, že ti je rodiče pohlídají a vy si odpočinete. Mám dvojčata a nehlídá mi je nikdo, pokud teda nepočítám placené hlídání 1× týdně na dvě hodiny, natož si odfrknout na několik dní v kuse. To by byl zázrak! Děti bych s radostí doručila, odvezla, nabalila jim kopu jídla a hlídačům víno na večer. :mrgreen:
A s tím placením to nebylo nebylo na tebe, ale na druhou pisatelku, co se tak rozhořčila, že prarodiče nechtějí dělat taxikáře.

Příspěvek upraven 14.12.12 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 11:09

@Kallkapa O víkendu pre ne nemôžeme preto, lebo v sobotu ráno už odchádzajú na lyžák. Takže v piatok najneskôr musia byť doma, aby som ich stihla zbaliť.

@BohunkaP Ano máš pravdu, sú to naše deti a primárne sa my o ne musíme starať. Chápem. Ešte máme nevýhodu, že sme ďaleko, takže hlídaní nemám veškeré žádné a samozrejme si cením, keď si ich chcú naši na pár dní nechať. (naposledy boli u nich deti sami pre rokom a pol, len pre ilustráciu.) Akurát som čakala, že to budú chcieť urobiť tak, aby nám to ešte viac nekomplikovali… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31672
14.12.12 11:11

Mě to tedy přijde naprosto normální..kdybyste je takto odvezli k placené chůvě, tak byste se taky rozčilovali, že si pro ně musíte přijet, a že vám je na své náklady a bez nároku na peníze za strávený čas nepřiveze zpátky? 8o :jazyk: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.12 11:11
@Pratt píše:
U nas je to tak, ze malyho odvezeme a prarodice ho pak privezou. Nevidim na tom nic spatnyho. Ale asi bude rozdil v tom, ze u nas nejezdi na hlidani, ale protoze ho prarodice chteji videt! A nedelaj to, protoze musej, ale protoze o to stoji. Prijde mi to normalni.

No konečne to niekto pochopil! nie, deti nikomu nepchám, rodičia si ich sami pýtajú, ja nikoho do ničoho nenútim. Ako som písala vyššie, naposledy boli u nich deti sami pred rokom a pol.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová