Poučování od tchýně, tchána

48
15.12.12 20:00

Poučování od tchýně,tchána

Ahoj, jak snášíte věčné poučování od tchýně a tchána, co se týče výchovy a péče o vaše dítě? Já už se z toho musím vypsat, protože s nima žiju pod jednou střechou a už mi to pravdu leze na nervy! Snaží se mi z dcerky udělat skleníkovou květinku, v žádném případě nesensou její občasný pláč(umí se někdy pěkně povztekat) tak jsou hned nahoře, když se pohádáme občas s partnerem, hned se mezi nás vměšují. Vím, že to nemyslí lze, ale…Budou Vánoce a já už jsem zralá odstěhovat se nejlépe dál než na Měsíc! :cert: Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.12.12 20:05

Mě tohle dělala babička ex manžela… tak jsem prostě vypnula, vše jsem jí odkývala a byl klid. Ona se vymluvila a bylo. Vtipné je, že můj kluk byl ubrečený jen v případě, že mu rostly zuby, jinak to bylo klidné dítě. Pak se švagrové narodilo dítko, ta s nima bydlela nahoře v bytě a to byl mazec.. Mladá brečela celé dny a noci, ale jí nepoučovali :mrgreen: odkývej a udělej si po svém, ignorace je v tomhle případě fakt nejlepší, jinak se zblázníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.12 20:06

No já s něma naštěstí nebydlím a máme jiný problém naprostý nezájem o našeho syna jejich první vnouče. bydlí od nás asi 15 minut autem a našeho synka ted 9 měsíců ještě nevozili a ani nedojedou se podívat.
je pravda že jednou co jsem tam zajeli tak mluvili že by měl to a to tak jsem ji řekla že si to nemyslím a hotovo.
Soužítí s tch tch je složité zkoušela jsi jim v klidu říct že ti to takhle nevyhovuje a at se mezi vás nemontují a to že dítě někdy pláče je normální

• Citovat
  • Upravit
48
15.12.12 20:07

@martina.se
no mojí malé taky rostly ted zuby, měla den teploty, tak už měli katastrofické scénáře, co jí asi bude. Místo aby mě uklidnili, tak jsem byla akorát nervozní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
15.12.12 20:10

Zkuste si sednout a promluvit jak to je a co partner jak ten se k tomu staví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.12.12 20:10

@simoneta.k je mi to jasné, mi dělali to samé, ale když jsem pak skutečně potřebovala pomoc (měl přes 39 horečku a nechtěla slézt), tak jediné, co mi řekli, že to přejde.. takže jsem sama s 9ti měsíčním jela 30 km autem v noci do špitálu… nevšímat si, ignorovat. Já to snášela 4 roky, první rok byl očistec, pak jsem na ně prostě kašlala.. a šlo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 20:13

@banánice
to jsme už zkoušeli, oni třeba uznají, že to někdy přeženou, ale v zápětí řeknou:váš, my už jsme takoví starostliví :D nejhorší na tom je, že nám dost pomáhaj, malé věčně něco kupují i když jsem jim říkala, že to není třeba a tím pádem je mi potom i blbé jim na oplátku pořád něco říkat…Takový začarovaný kruh!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
15.12.12 20:16

No jo a proto nebydlet s tch tch
celkem tě chápu mě stačilo když jsme u nich někdy jen přespali a to malá nebyl na světě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
15.12.12 20:17

Myslím, že opravdu nejlepší je to odkývat a udělat si to po svém, oni to jednou pochopí, ty si z toho musíš udělat srandu třeba i s manželem, jinak se z toho zblázníš a nedej bože se i rozvedete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
15.12.12 20:18

@simoneta.k Já žiju s našima, tam je to trošku jednodušší v tom, že s mámou máme takový vztah spíš kamarádskej - takže jí řeknu, už mě ne*er s těma věčnejma poznámkama, stejně jí nic víc neoblíknu nebo něco v tom smyslu a zasmějeme se tomu.. Ona to říká taky neustále, automaticky, ani to nemyslí nijak zle.. Ale nevím co poradit, je to těžký, jedině si zkusit promluvit nebo zatnout zuby a vypouštět to.. Oni nepřestanou - je to jejich role - poučování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.12.12 20:18

@simoneta.k :lol: a jsme u toho.
Na výpomoc jsou dobří, na vměšování už ne.
Bohužel tady nejspíš bude potřeba „čistý řez“ - oddělit váš a jejich život.
Budˇstriktní dohodou a podmínkami, nebo odstěhováním.
Nic mezi tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.12.12 20:19

Vyměnit zámek a zamknout, tak se k vám nedostanou, pak si s nimi promluvit. Musíš nastavit pravidla, ty jsi matka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 20:23

@berry4
já vím jak to myslíš, ale já se je o to neprosím, právě naopak, oni jsou prostě takoví, že nám pořád něco cpou, připadá mi to někdy, že to dělají schválně, aby měli potom právo starat se o náš život. Asi to budu muset říct takhle natvrdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108

Já mám sice jen tchyni ale její starostlivost mě jednou přivede do hrobu hlavně a by byl tomášek pořádně oblečený a nebyla mu zima a napapaný… :roll: taky se to nějak učím přecházet bez povšimnutí ale někdy to prostě nejde a naštve mě to no to už s něma asi lepší nebude jsou mnohem horší tchyně a já tu mojí mám docela ráda i když ty rady by si klidně mohla ušetřit já se to chci naučit sama a když si nebudu vědět rady tak prostě za ní příjdu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417

Taky to znám, a nepoučuje jen tchýně ale i moje mami…pouštím to jedním uchem dovnitř, druhým ven, vše odkejvám aby byl klid.
Když už je to opravdu nesnesitelné, tak se ozvu a řeknu svůj názor. a samozřejmě já jsem ta špatná, vždyt ony to myslí dobře…Naštěstí přítel stojí při mě.

Pokud bydlíte spolu asi bude nejlepší si v klidu sednout a popovídat. Vysvětlit že je to vaše dítě, že si ho budete vychovávat tak jak chcete vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová