Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ajuše
a kolik má tvá malá? moje 8m, vím, že z toho taky moc mít nebude, ale za to já se těším jako malá holka ![]()
@Ajuše píše:
@simoneta.k Jo tak to se ti nedivím. Já mám občas co dělat, abych neteři něco neřekla, nebo jí rovnou neplácla přes zadek. Snažím se i vyhybat, tam v tý době být. Naposled mě teda dostalo, když tchán prohlásil, jak už krásně papá sama… ono už jí je 5 let. To už jsem vážně musela odejít, protože se mi chtělo strašně smát. No já bych napsala celou slohovku, jak se mi občas z toho chce vypovídat
. Cvičím se v tom jedním uchem tam a druhým ven
postřeh o papání mě dostal
Ale co mě vytáčí snad nejvíc jsou věty od obou tchánovců…ale u nás se tak nechová…u nás to a tamto…
kvůli posedlé tchýni nechodí naše dítě na nočník, má blok ![]()
@mikelka
to máš těžko, co naděláme? mám strach, že ji nebudou vychovávat tak jak si já budu přát ![]()
@simoneta.k Taky 8 měsíců
![]()
@mikelka ono je toho mnohem víc v tomto duchu
přijde mi, že občas z ní dělaj úplný mimino
myslím, že kdyby se k ní chovali adekvátně k věku, tak by byla úplně jinde a myslím, že i mnohem šikovnější než je. Nechci jí nějak srovnávat, ale bohužel to někdy bije do očí. Když přijede přítelkyně švagra s její holčičkou, která je o rok starší je to prostě strašně znát i když si jí představím třeba před rokem. Jenže podle mě to je tím, že ona s ní dělá spoustu věci a tchánovci neteř k ničemu nepustí.
Ahoj, take bydlime u manzelovych rodicu, mame teda samostatnou jednotku nahore vcetne koupelny, takze kdyz je videt nechci
,tak proste dolu nejdu.Mame 1.5letou holcicku, prvni vnucku na kterou cekali roky, takze si dovedes predstavit, jak to vypada, vecne by ji rozmazlovali, vsechno ji dovoli
Od zacatku jsme byli tvrdi a prisni, at se jim to libilo nebo ne, my jsme rodice, a musim rict, ze se to vyplatilo. Nekecaji nam do toho.Sem tam samozrejme takove ty poznamky, jestli je dost oblecena atd…a jsou strasne ve vsem chytri, ale uz to tak nejak beru s nadhledem.Vzdy kdyz odchazim s malou ven, tak babicka hlasi je tam strasna zima, mlha, mrholi, vitr, slunce, proste nejradsi by malou drzela ve skleniku, tak ji to vzdycky odkyvu a jdu si po svym, nic jinyho proste delat nejde
A tak je to se vsim. Proste musime byt tak nejak nad veci. Ikdyz uzila sem si taky s nima nervu az az ![]()
Tchýně se pokusila zatím 1× mi kecat do dětí, ale nenašla odvahu mi to říct do očí, tak to zkoušela přes manžela. Mám dvojčata a jsou jim necelé 3 měsíce a jsou plně kojené.
Oklikou přes manžela začla radit, že bych jim měla dávat čaje - a hned pro jistotu nějaký koupila a poslala mi ho. Když s tím za mnou přišel, tak jsem to odmítla, že žádný čaje dostávat nebudou dokud jsou plně kojený protože ho nepotřebujou. A že čaj nedostanou dřív než začnem s příkrmy, což bude nejdřív až jim bude minimálně půl roku. Takže čaj je ve špajzu a tchýně si může posílat co chce.
Když pak tchýně volala, jestli dáváme dětem ten čaj, tak jí vysvětlil, že ne a že ho dostávat nebudou dokud budou plně kojený, a že je to moje věc a on mi do toho kecat nebude. Byla jsem ráda, že mě v tom podpořil.
Ahoh, ja mam taky problem s tchanem uz do cela dlouhou dobu, nemuzu ho ani videt
. Problem je v tom, ze nas neustale buzeruje, urazi me jako napr:ze jsem zenska na baterky, slepice atd. A nejhorsi na tom je, ze muj manzel se me ani nezastane!!!Jeho tatinek je pro nej VELKY PAN
Kolikrat se mi stalo, ze mi rekl do oci jaky je jeho synacek kreten, debilek jenom proto ze si udelal nejakou vec podle sebe!!!Kdyz jsem si mu to dovolila rict co o nem jeho tatinek rekl, zacal na me rvat, ze si to vse vymejslim a on by to nikdy nerekl!!!Kdyz prijedem na navstevu je to tak na tyden, protoze bydlime 400km daleko a vecinou jezdime na tak dlouho v srpnu, tak ten tyden je pro me katastrofa!!!nemuzem se pomalu ani koupat, protoze voda je draha! nemuzu si vyprat a povesit pradlo na balkon, protoze se tam chce opalovat! Beda jak si dovolime neobedvat nebo veceret doma, tak je ohen na strese a zacnou reci o tom jak utracime atd…Pak jednoho dne rano se rozhodne, ze nebude mit naladu ta ho drzi tak 3 dny a vsechno mu vadi.Fakt uz jsem z neho hotova a nejhorsi je, ze ani ten manzel se me nezastane a ani se neozve na vlastni obranu
Tohle chovani ma jinak po celej rok a chudak tchyne tohle musi taky snaset, ktera je tak hodna a je mi ji lito, kdyby ta tam nebyla tak tam ani nejezdim!!!Tak co mam delat mi ted reknete, hlavne aby i ten manzel trosku otevrel oci ![]()
Navrhuju výměnný návštěvy. Manžel pojede za tchánem k nim a tchýně za tebou k vám. ![]()
Tak tohle co píšeš mi silně připomíná mého tchána ![]()
Hroznej vůl, takový brouk pytlík, všechno zná, všude byl a od všeho má klíč, nikdy jsem si s ním nerozuměla a můj ex se mu nikdy nepostavil aby se mě zastal, vždy jsem litovala své tchýně, že s ním musí žít, ale už byla na něj zvyklá.
Bohužel jediná rada je, zvykej si ![]()
Prostě jedním uchem tam a druhým ven ![]()
Já se naštěstí rozvádím a jsem hrozně štastná, že se s tchánem už nemusím vídat
![]()
Hele děvče, nemáme stejného tchána? Opravdu jako bys psala o tom mém ![]()
Treba jo
a vymenny pobyt uz take jednou nastal a po navratu jsem zasla jak se mi promenil byt, ale ne v dobrym. A pak mi bylo receno, ze jsem si to prerovnala sama a jenom si to uz nepamatuju ![]()