Poučování od tchýně, tchána

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
15.12.12 20:30

@simoneta.k mám to za sebou - s vlastní mámou :roll:. Bylo to i kolikrát dosti vyhrocené, ale očividně potřebovala pochopit, že nesem malej fracek, ale dospělá ženská s vlastním životem. Trvalo to hodně dlouho, než mne začala respektovat a pochopila hranice. I za tu cenu, že jsem ji musela doslova vyhodit z bytu.
Někdy je to s prarodiči vážně kříž. Ale výsledek stojí zato, protože bohužel - čím víc budeš kývat, tím víc oni budou přebírat tu svoi nadvládu.
A aby ses jednou nedivila, kam až to může hraničit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
15.12.12 20:33

Tak já mám to samé od tchána…je hrozně chytrej, všechno ví, všechno zná, všude byl…někde i dvakrát!! :cert: :cert:
ať řeknu cokoliv, obrátí to a nesouhlasí. Nedávno jsem měla autonehodu a poranila jsem si krční páteř, manžela jsem měla v Rakousku. Když jsem mu volala, bohužel to jsou jediní lidé v blízkém okolí, kterým jsem mohla v tu chvilku zavolat, absolutní nezájem.
Dcera byla naštěstí u nich doma přes noc, jinak nevím, jak bych to s ní zvládla.
Nakonec mě hodil druhý den na pohotovost, ale celou cestu mi naznačoval, že jsem simulant :cert:
dokonce když jsem dostala límec na krk, řekl, že je to spíš takové běžné opatření a dělá se to tak každému :cert:
Když se manžel vrátil a vezli jsme auto na opravu, mimochodem k sousedovi tchánovců, řekl, no vždyť jsem říkal, že tomu skoro nic není…podle pojišťovny auto na totální odpis. Ještě když nás potom vezl domů, tak zapomněl, že sedím vzadu a dost hloupě celou situaci komentoval, až ho manžel zarazil…
Takových situací je…ale přesto je zítra zvu na nedělní oběd, za který mi nepoděkuje, tak jako vždycky, na otázku chutnalo? Řekne…no normálně…jeho žena umí asi tři jidla a já jsem profi kuchařka, vždy dělám nějakou specialitu…no neudělám nic.
Musím to přežít, protože pracuji i na mateřské a oni jsou jediní, kdo nám pohlídá dcerku alespoň jednou týdně i přes noc.
Usmívám se a v duchu si říkám, ty k..ote starej, už aby jste jeli i z tou tvou slepičkou vycvičenou.
Vždy poděkuji alespoň třikrát, aby to bylo dostatečné a těším se na konec návštěvy. Pak si otevřu vínko a čekám, až přejde vztek. :lol: Naštěstí manžel stojí při mě a často se mě zastává, takže skoro nemusím mluvit, když je něco špatně. Řekne to za nás za oba sám.
Někdy je opravdu těžké nebýt sprostá. Je to takový můj soukromý kurz asertivity :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
15.12.12 20:46

@simoneta.k tchán se sice nemíchal do výchovy dítěte (čekáme), ale měl pitomý kecy na mou osobu, tak jsem ho seřvala, poslala tam kde slunce nesvítí a od té doby svatý klid :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1312
15.12.12 20:53

Docela tě chápu, taky s nima bydlím. K nám teda jen tak moc nechodí. Takový pravidla, co jsem po manželovi chtěla než jsme se nastěhovali. Jen když zajdem s malou třeba na čaj, tak slyším, že malá zas brečela, že se vztekala, že si povídala… no občas mám pocit jak kdyby šmírovali za dveřma :lol:. Teď v zimě to zvládám ještě dobře, buď jdem sami na procházku, nebo jsme v bytě. Ale v létě až s nima budu trávit 90% na zahradě, to mě asi hrábne. Oba jsou totiž v důchodu a jediná jejich záliba je zahrada. Nikam krom nákupu nejezdí. Taky nejsou zlý, chtěli by se vším pomáhat a ulehčovat nám. Mě to ale přijde zásah do soukromí. Furt si říkám, že jim to musím odkývávat a vypustit druhým uchem ven :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
15.12.12 20:54

Já se jen divím že když se s prarodiči nedá žít v klidu, že se neodstěhujete :nevim:

• Citovat
  • Upravit
48
15.12.12 20:57

@mikelka
tak to se ti nedivím, to bych měla co dělat i já…já u mateřské ještě studuji vysokou školu, ale musím se spoléhat hlavně na sebe a svou rodinu, jim dávám hlídat malou vyjímečně, protože potom jsou strašně hotoví. ale u nás je problém zase v opačném extrému, dělají z komára vola.Taky mě často o něčem přesvěčují a hlavně:jejich děti nikdy nebrečeli, nebývali nemocné, nehádali se nikdy a všechno bylo prostě dokonalí :D
Bohužel, nemám v sobě sílu všechno jim to takhle říct a partner je hodně impulzivní, ten by je opravdu hodně seřval a já jsem takový citlivý blbec, že bych se jim pak šla beztak ještě omluvit, že jsem něco vůbec řekla, v rámci zachování vztahů v rodině! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 21:00

@Ajuše
To asi žijeme s pdobnými typy lidí. Taky jsou v důchodě a taky jsou asi jako ti tvoji, věčně na zahradě :D a když s malou nejdu ven, tak mi hned volají, proč s ní jsem doma, když je hezky :D nechápou, že tam nejdu kvůli nich! žiju za městem ve vyhnálkově, takže oni ví o všem, kde se hnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.12.12 21:03
@K.Black píše:
Já se jen divím že když se s prarodiči nedá žít v klidu, že se neodstěhujete :nevim:

Přesně tak, řešení první a nejlepší- odstěhovat se.
Pokud nelze, tak striktně nastavit pravidla. Je to o lidech, já bydlím s tchánovci a super. K nám nikdy nechodí, připomínky nikdy nemají. Ale je to jejich přirozenost, není to těžce vybojované, prostě jsou takoví.
U vás bych začala tím, že se jasně vymezíte proti tomu, aby k vám chodili. Měl by to udělat manžel jako jejich syn.
Neumím si představit, že kdykoliv my tu dítě respektive děti kníknou, tak by sem někdo naběhl..brrrr… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 21:06

@jenny.fields
Asi budeme muset, poslední dobou co je malá větší, tak tam musím min. jednou denně zajít, jinak telefon co s náma je :D Unás je to složíté s odstěhováním, napsali totiž na přítele dům, ve kterém společně žijeme…Takže nevím jak by se to řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 21:06

@K.Black
právě že háček je v tom, že dům ve kterém bydlíme je už mého partnera, takže vyhodit je nemůžeme, když ho na něho napsali :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
15.12.12 21:13

@simoneta.k tak to mě naštěstí nevolaj ale když je potkám hned se ptaj :D. No aspoň mě třeba konečně donutí řídit :mrgreen:. Protože bejt tu furt s nima sama nedám. Taky bydlíme na vesnici, blízko města. Jezdí tu i městská, ale jízda busem je pro mě tak trochu noční můra. Já je mám svým způsobem ráda, ale čeho je moc toho je příliš. Osobně bych se tak stavila k tomu i kdybych bydlela s vlastní mámou. Já jsem ráda, že nám pomáhaj a mít hlídání v domě taky není k zahození. Ačkoliv jsem to využila všeho všudy snad jen 3× a to už je malý 8 měsíců. U nás je problém, že je tu furt nakvartýrovaná jejich druhá vnučka. Hrozně rozmachaný dítě. Oni jí víceméně už od miminka vychovávaj, protože maminka jí mít doma nemusí. Nevím jak jinak to napsat :nevim:. No a furt naší s ní srovnávaj. Nejspíš i očekávali, že já budu podobná matka a tak furt slyším, jak naší málo vídaj. Přestože moje pracující máma jí vidí třeba jednou týdně a někdy ani to ne :zed:. Prostě nějak nemám potřebu jí tam strkat. A to srovnávání mě osobně hrozně štve. Už jen kůli tomu, že si o ní nemyslím, že by byla tak moc šikovná jak oni tvrdí :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 21:17

@Ajuše
tak i toslýchávám, protože partner má dítě z předchozího vztahu a jeho mamka ji neustále lituje za to jakou má strašnou mamku a proto je nejlepší ona, ve všem co dělá. a když je drzá nebo zlobí, tak u ní je to v pořádku, protože ona za to nemůže, vždyt má hroznou mamku. Naprosto tě chápu! Taky je mám ráda, ale je toho na mě moc!!! a potřebovala jsem se z toho vypsat! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
15.12.12 21:24

@simoneta.k Jo tak to se ti nedivím. Já mám občas co dělat, abych neteři něco neřekla, nebo jí rovnou neplácla přes zadek. Snažím se i vyhybat, tam v tý době být. Naposled mě teda dostalo, když tchán prohlásil, jak už krásně papá sama… ono už jí je 5 let :zed:. To už jsem vážně musela odejít, protože se mi chtělo strašně smát. No já bych napsala celou slohovku, jak se mi občas z toho chce vypovídat :lol:. Cvičím se v tom jedním uchem tam a druhým ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
15.12.12 21:27

@Ajuše
co slohovku, to je někdy na knížku! :D no nějak to budeme muset vydržet, hlavně, ted budou vánoce a já se těším, jaké to bude poprvé s malou :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
15.12.12 21:33

@simoneta.k :palec: to je pravda s tou knížkou. No u nás malá bude nanejvýš vnímat světýlka. Na ty už kouká teď z okna. Máme naproti osvětlenej obecní stromeček a moc se jí líbí. Ale taky se těším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová