Jezdíte k tchýni bez ohlášení?

Anonymní
16.12.12 15:28

Jezdíte k tchýni bez ohlášení

Zajímalo by mě, jestli se vždy dopředu tchýni ohlásíte, než přijedete na návštěvu? A jestli je nevhodné přijet bez ohlášení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
16.12.12 15:32

A naopak? :mrgreen:
S tchýní bydlíme, tak to nevolám, než vylezu do schodů. Můj taťka bydlí tady kousek, tak to nevolám, když se zastavíme cestou z obchodu třeba nebo tak. Pokud je to fakt „návštěva“ - že někdo má narozky atd. tak se ohlásím aspoň smskou - přijdeme popřát ten a ten den.
Mamka bydlí dál, tak se hlásím předem a ke komukoli jinému taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.12.12 15:33

Podle mě to vhodné není, já taky nemám ráda neohlášené návštěvy… takže já vždy volám nebo jsme předem domluvení… můj by tam klidně chodil jak domů ( :mrgreen: ), ale i jeho nutím volat předem, můžou mít své plány…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.12.12 15:34

No asi záleží jaký máte vztah a na vzdálenosti. Já mám tchyni 10 minut. Když jdu s manželem jdeme i bez ohlášení, manžel má klíče od jejich baráku. Když jdu sama vždy volám i proto aby byli doma:-).
Jinak neohlášené návštěvy nesnáším takže já vždy volám ať jdu na návštěvu ke komukoliv.

Příspěvek upraven 16.12.12 v 15:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13298
16.12.12 15:34

V 90% se ohlásím, někdy přijdu bez ohlášení. Třeba když mi ujede bus a nechce se mi čekat na další, tak skočím ke tchýni na pokec, aby mi to čekání rychleji uběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
16.12.12 15:37

Tcháni bydlí od nás 30km a vzdy se dopredu hlasime, oni k nam taky. Ale kdyz vsechny nase navstevy vcetne vanoc a narozenin spocitam, tak se vic jak petkrat do roka nevidime 8). A nejsou v tom zadne spatne vztahy, proste oni maji moc aktivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
16.12.12 15:42

Podle mě je nevhodné přijít bez ohlášení kamkoliv :).

• Citovat
  • Upravit
216
16.12.12 15:43

Hlásím se, neohlášená návštěva by se rovnala naprosté katastrofě, tchýně si soukromí domova hlídá nehorázně :) ale nemám s tím problém, sama neohlášené návštěvy nemusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
16.12.12 15:47

Bez ohlášení nechodím nikam, ani ke tchýni, ani k mým rodičům. I když jsme domluvení, že si něco vyzvednu, prvně volám, že jdu a zvoním, i když mám klíče.
Návštěva bez ohlášení by vadila i mně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.12 15:55

@Buzulumab
No právě to její soukromí je to, co by mě zajímalo… Vždy ukáže jen to, co chce. Bez ohlášení se tam nesmí. A fakt by mě zajímalo, jestli je všechno, tak jak říká…všechno musí být tip-ťop vyuklízené, oblečení mám dětem dvakrát žehlit z rubu i líce a u nás by se ani ze skleničky nenapila, páč je asi špatně umytá!!! Tak by mě zajímalo, jestli ona má doma všechno furt tak v pořádku, když já nevyhovuji jejím hygienickým požadavkům. A to si myslím, že je u nás čisto, oblečení žehlím-z jedné strany a nadobí myje myčka. autorka

• Citovat
  • Upravit
35545
16.12.12 16:01

Jak kdy, ale chlap má u tchýně „zvířenu“, takže tam jezdí minimálně obden. Pokud jedeme na oběd atd., tak se ohlásíme. K mojí mámě to samé, někdy prostě jedu s malým okolo, tak cinknu, jestli můžeme na chvilku, když ne, jedeme dál. Pokud s ní potřebuji mluvit nebo tak, tak píšu min. sms ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
16.12.12 16:03
@Anonymní píše:
@Buzulumab
No právě to její soukromí je to, co by mě zajímalo… Vždy ukáže jen to, co chce. Bez ohlášení se tam nesmí. A fakt by mě zajímalo, jestli je všechno, tak jak říká…všechno musí být tip-ťop vyuklízené, oblečení mám dětem dvakrát žehlit z rubu i líce a u nás by se ani ze skleničky nenapila, páč je asi špatně umytá!!! Tak by mě zajímalo, jestli ona má doma všechno furt tak v pořádku, když já nevyhovuji jejím hygienickým požadavkům. A to si myslím, že je u nás čisto, oblečení žehlím-z jedné strany a nadobí myje myčka. autorka

Aha, tak tohle zase neznám, ani jedna kvůli nám tedy neuklízí a ani mi nekecá do pořádku doma. Beru to čistě jako narušení volného času jinak naplánovaného…u nás se na obou stranách jede bez přetvářky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
16.12.12 16:03

Hlásíme se, ale naši bydlí ve vedlejší ulici, tak se zastavím bez ohlášení, oni to taky tak dělají, jen se tak mrknout, co je nového. Nesnáším neohlášené návštěvy, ráda to dělá jedna teta zdaleka, je to na zabití, když si v pátek v devět večer hodíte nohy na stůl a najednou zvonek: Ahoj, tak jsem tady, budu u vás spát. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nejhorší je, že jí to nikdo asi nevysvětlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.12.12 16:04
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jestli se vždy dopředu tchýni ohlásíte, než přijedete na návštěvu? A jestli je nevhodné přijet bez ohlášení?

Bez ohlášení je nevhodné přijít kamkoliv. Já nesnáším nezvané hosty, sama se všude hlásím, když jdu náhodou kolem někoho kolem, většinou zavolám, že budu mít za deset minut cestu kolem něj, jestli je doma a nemá plán, jestli bych se mohla stavit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
16.12.12 16:06
@Cuarentena píše:
Hlásíme se, ale naši bydlí ve vedlejší ulici, tak se zastavím bez ohlášení, oni to taky tak dělají, jen se tak mrknout, co je nového. Nesnáším neohlášené návštěvy, ráda to dělá jedna teta zdaleka, je to na zabití, když si v pátek v devět večer hodíte nohy na stůl a najednou zvonek: Ahoj, tak jsem tady, budu u vás spát. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nejhorší je, že jí to nikdo asi nevysvětlí.

Jooo, noční neohlášené návštěvy jsou úplně nejlepší :mrgreen:. Taky už se mi párkrát poštěstilo.. No na mráz nikoho nevyhodím, ale já bych si to nikdy nedovolila přijít k někomu večer s tím, že u něj hodlám přenocovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová