Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anysek66 píše:
jo to začne ještě víc řvát…
Ve svém okolí neznám žádné dítě,na které by tato metoda fungovala.. ![]()
A jak ti třeba spává?S tím máte taky problémy?
teď druhým dne mi odmítá spát odpoledne, sice je tu dobu v postýlce a povídá si, nebo čte, nebo se ptá co dělám a tak, ale k večeru unavená stejně moc není.
Anysek66 píše:
teď druhým dne mi odmítá spát odpoledne, sice je tu dobu v postýlce a povídá si, nebo čte, nebo se ptá co dělám a tak, ale k večeru unavená stejně moc není.
To jsem se chtěla zrovna zeptat, jak ti spí? Samík když nejde po obědě spát, tak odpoledne nebo večer už s ním není jakákoli dohoda možná. Prostě hluchý, lítá, skáče, piští, nereaguje na nic - domluvy, křik, plácání - nic. Jednu dobu tak nespal asi měsíc - pak byl už takový i přes den, bo mu ten noční spánek nestačil… V poledne se mu chtělo sice spát (takže byl protivný a zlobivý), ale nešel, nechtěl, neusnul. Takový kruh. Chválabohu teď zase začal spávat přes den, tak vzdoruje a zlobí už jenom tak normálně - úměrně věku ![]()
Mě malý někdy spí a někdy ne..Ale vždycky po obědě si musí jít lehnout a odpočívat,tam si čte nebo poslouchá pohádku,někdy usne,někdy ne..Ale stačí mu i ten odpočinek a pak mi v pohodě vydrží do večera,ale je fakt,že když nespí,tak je hrozně zlobiví a vůbec neposlouchá..
No oni říkají,že nespavost u dětí vede k hyperaktivitě..
No jo, ale jak ho dostat… Já ho lákám, nadávám, vyhrožuju, jdu si s ním lehnout a prd. Kolikrát usnu, spím hodinu a půl a on si hraje s autíčkama
![]()
Angua píše:
No jo, ale jak ho dostat… Já ho lákám, nadávám, vyhrožuju, jdu si s ním lehnout a prd. Kolikrát usnu, spím hodinu a půl a on si hraje s autíčkama![]()
No to je to..Prostě se jde ležet,když nebude spát nemusí,ale musí ležet..On si časem zvykne..Malému to taky trvalo,ale teď už se na to vyloženě těší..
No ale když přesto neleží? Tak co uděláš? Svážeš ho? ![]()
To teda jsou spíš extrémy, když je fakt už přetažený a přehnaně aktivní, ale stane se to.
Angua píše:
No ale když přesto neleží? Tak co uděláš? Svážeš ho?To teda jsou spíš extrémy, když je fakt už přetažený a přehnaně aktivní, ale stane se to.
No tak to je jasné
Tak ho nech sedět,třeba si sám lehne..Musíš to holt vyzkoušet.. ![]()
Ne, on chodí kolem postele a jezdí autem. V lepším případě. V tom horším skáče na koňovi nebo po posteli ![]()
Já to řeším většinou tak, že buď usnu nebo odcházím do jiné místnosti, bo mám jenom jedny nervy
![]()
Ale jak říkám, teď spávat chodí, takže když se to nepřešvihne, tak není problém - jde většinou sám a dobrovolně ![]()
Zakladatelko, malej má 2,5 roku a taky se mi vzteká fest, máme většinou aspoň tři vztekací scény denně. Dneska byl teda lepší den, snad jen jedna byla kvůli půlměsíčku mandarinky co nechtěl dojíst a já se ho zeptala, jestli jí skutečně nechce sníst a on že ne, tak já mu řekla, že jí dojí maminka, snědla jsem jí a v tu ránu ji chtěl
a řev, že jí maminka snědla
Ale jinak to taky umí…, chce to nastavit mantinely, co to jde a neustupovat. Minule se mi vztekal ve vozíku v kauflandu, že jsem nekoupila čokoládu, stačilo vysvětlit, že jestli bude vyvádět, tak příště že jedu nakupovat sama a on bude doma s babičkou a dědou (strašně rád jezdí do kauflandu) no a hned byl klid ![]()
S tím spaním je to ošemetné už…, asi dva měsíce zpátky začal,že nebude přes oběd spát,ale je pak navečer už tak unavenej,přetaženej a protivnej,že se mu nedá nic vysvětlit. Většinou si jdu lehnout v poledne s ním, někdy usne, někdy ne, občas mi ještě usne venku v kočárku na tom studeným vzduchu a to spí jak dudek…, si hraje ve 2,5 letech na miminko ![]()
Ahoj,
taky simyslím, že by se mohlo jednat o období vzdoru a rocha hyperaktivity k tomu a trocha nedůslednosti. Nastav nějaká pravidla, ale fyzicky bych netrestala.
V.
Tak tak,buď v klidu..Vzdor k jejímu věku patří..Musíš to vydržet hlavně s nervama,je to těžké,ale snaž se..Mlácení nemá smysl,bude to ještě horší..Maximálně plácnout přes zadek nebo přes ruku(jak píše Raduš.ka44)Vždycky když ji ale potrestáš,tak jí vysvětli,co udělala špatně a že se to nedělá..Pak už se k tomu nevracej..Taky můžeš zkusit ,,pevné objetí" když se ti začne vztekat,ale to u nás nevyšlo