Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
Mám otázku i když naní přesná odpověď není, potřebuju nějak uklidnit. Už nám říkali, že to přirozeně nepůjde, objednali jsme se do Gennetu a stihli jsme akorát spermiogram protože ten den jsem otěhotněla. 6+2 jsem byla na gyndě, kde řekl, že těhotná jsem, ale že to je menší, což se vysvětlilo, že mám delší cykly většinou32-34…a řekla at přijdu 29.12. což teda budu 8+1 pokud dobře počítám…vyděsil mě slovy, že to musí už být srdíčko jinak, že to ukončí jako neprosperující… tak jsem si zašla znovu na hcg…2.12.2020 bylo hcg 740 což i odpovídalo nějakému 4-5 týdnu, ale včera jsem byla po 15 dnech tedy a hcg je 35 000..myslíte, že vyrostlo hodně? Nějak se nemuž udopočítat kdy a o kolik má povýrust až jsem se dostala do,,hysterické" nálady…Máte některá zkušenosti, jsou to hrozné nervy a šíleněn se bojím…:-/ Děkuji a přeji krásný vánoční čas
![]()
@karkarka Děkuji, jsem těhotná po 1 a tak dlouh očekávané, že ot jsou příšerné nervy…
![]()
Přestaň se nervovat, to těhotenství neprospěje. Vyrostlo to pěkně.
![]()
@mackA159 píše:
Přestaň se nervovat, to těhotenství neprospěje. Vyrostlo to pěkně.![]()
Snažím se, od včera jsem na neschopence…což je,,fajn" doma na to myslim 10000× tolik
![]()
@Katherine1995 tady je tabulka HCG hodnot podle týdnů ![]()
Přeju hodně štěstí ![]()
@Margit. Tomanova tu dobře znám, ale je to velké rozmezí těžko poznat jestl ito vyrostlo dobře
![]()
@Katherine1995 řekla bych, že když se vejdeš do toho čísla na týden, můžeš být v klidu… mě na začátku HCG taky nerostlo úplně přesně dvojnásobek 2-3 dny… a teď jsem 19tt a všechno v pořádku, takže je lepší se nestresovat a věřit sobě, svému tělu a miminku, že to bude všechno v pořádku
@Margit. Tomanova máš pravdu… a gratuluju
celý život jsem se na to těšila už ani nedoufala, ale nečekala jsem, že se budu jen bát vlastně
![]()
@Katherine1995 píše:
ZdravímMám otázku i když naní přesná odpověď není, potřebuju nějak uklidnit. Už nám říkali, že to přirozeně nepůjde, objednali jsme se do Gennetu a stihli jsme akorát spermiogram protože ten den jsem otěhotněla. 6+2 jsem byla na gyndě, kde řekl, že těhotná jsem, ale že to je menší, což se vysvětlilo, že mám delší cykly většinou32-34…a řekla at přijdu 29.12. což teda budu 8+1 pokud dobře počítám…vyděsil mě slovy, že to musí už být srdíčko jinak, že to ukončí jako neprosperující… tak jsem si zašla znovu na hcg…2.12.2020 bylo hcg 740 což i odpovídalo nějakému 4-5 týdnu, ale včera jsem byla po 15 dnech tedy a hcg je 35 000..myslíte, že vyrostlo hodně? Nějak se nemuž udopočítat kdy a o kolik má povýrust až jsem se dostala do,,hysterické" nálady…Máte některá zkušenosti, jsou to hrozné nervy a šíleněn se bojím…:-/ Děkuji a přeji krásný vánoční čas
![]()
![]()
35000 odpovídá 6 týdnu tak cajk..roste jak má..
@Skaiqy a ještě mužu jak se ty týdny berou
u dotkroa jsme teda v tom případě byla nějak 5+4 cca a řekl 5 týden, ale kamarádka řekla, že 6… jsme v to majk lesní včela
![]()
@Maja25 Ono je to i horší jak to nikdo neví…jen přítel a kamarádka, ale ta děti nemá a nechce tak to tak nějak pochopit prostě nemůže
![]()
@Maja25 právě…nebudu spát jak gratuluju…sama to nemám ráda..ale rozhodně rozumím…i by se mi asi ulevilo, ale nějak jsem moc pověrčivá asi…na druhou stranu jsme si musela koupit těhotenský legíny…na to, že jsem tak málo těhotná, nedopnu žádný džíny a žádná podprda mi neni..tak spíše slíchám..jak jsem přibrala a jak to když tak cvičime…noo někdy je to boj…a na Vánoce se obávám, je mi zle
a nevi mco tam budu dělat, zvláště při obědě
Ono to zpoočátku roste celkem tabulkově, ale časem se to zpomaluje a rozptyl je tam veliký. Do těch širokých mezí se vejdeš a… to je asi tak všecko, co se k tomu dá říct. Výše hladiny hCG není nijak spolehlivým ukazatelem prosperity těhotenství, teď ti nezbyde nic jiného, než počkat na ten utz. A ano, pokud máš o 4-6 dní delší cykly, můžeš mít plus minus o tolik dní mladší těhotenství. Nicméně i tak už by to srdíčko na konci prosince vidět být mělo. Pokud nebude, doktor může doporučovat, le nějaké ukončování je ve finále na tvém rozhodnutí a já bych tomu nějaký čas ještě dala. Tak držím palce, ať je.