Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžeš to stáhnout, když ti nezaplatí, podáš nové trestní oznámení.
Ještě si sepište Dohodu o uznání závazku mezi sebou. To znamená, že ti podepíše, že uznává, že ti dluží na alimentech částku ve výši XXX od data do data. Toto je velice podstatné proto, aby nedošlo k promlčení nároku na proplacení výživného. Promlčecí lhůta u výživného (jednotlivých plateb) činí tři roky.
Hodně zdaru ![]()
Přidám se do diskuze se svým dotazem, můj biologický otec na mně neplatí alimenty, platil asi do mých dvou let, od té doby nic.
Je trestně stíhán, dvakrát byl ve vězení (po tu dobu alimenty chodily, pak zas nic). Nadále neplatí, ještě studuji, takže vyživovací povinnost na mně má.
Opravdu není žádná možnost, jak peníze dostat ze státu a oni poté vymáhali peníze z něj? Tahel se nic neděje, jednou za rok jedu k soudu, tam mi řkenou, že neví kde bydlí, nemá nikde pracovní smlouvu, proto mů nemůžou nic sebrat ani ho zavřít, protože ho nemohou dopadnout. Jen se ujistí, že pořád nic neplatí, upraví se dlužná částka a rok zase ani ťuk.
Je nějaká šance, nebo ty peníze vážně nikdy neuvidím a když se to vezme kolem a kolem, vyživovací povinnost zkrátka není žádná povinnost?
Předem moc děkuju.
Jenomže ta směnka musí být krytá nějakými penězi, na které si zakladatelka pak může dělat nárok. Co když on nic nemá? Podepsat hromady bezcenných papírů by uměl každý.Ať si třeba někde půjčí, vysází peníze na stůl - a pak se dá uvažovat ostažení trestního oznámení. Tihle týpci nedělají nic, co udělat nemusí.
Tyynko, asi tě nepotěším, ale i v našem státě platí zásada „práva bdělým“ - kdo se o svoje práva hlásí dost vytrvale, ten se jich domůže. Jednu dobu bylo možné odstat určitou část dlužných alimentů od státu, ale to už myslím zase neplatí (nebo to byl jen neschválený návrh zákona???)
Pro úplnost, právník nejsem.
Tyynko - bohužel jiná možnost není
Stát se v takových případech vzdal povinnosti nahradit dlužné výživné a tak je takřka nevymahatelné. Snad vás potěší, že nejste rozhodně v takové situaci sama, i když to žádná útěcha není.
On právě nemá vůbec nic
,není nic co by mu vzali,ale alimenty z něj taky nedostanu.A přece tam nepůjdu,že to stahuju,že zaplatil a za dva měsíce tam půjdu znova že nezaplatil jo?Tak já nic asi stahovat nebudu.Každopádně děkuji
Ptala ses, jestli to jde, pokud ti napíše směnku, tak jsem odpověděla, že ano a že i přesto se svého práva podat žalobu nezřekneš, můžeš ji podat kdykoliv znovu. Ale rozhodnutí je samozřejmě na tobě, jestli nic nemá, tak je to asi úplně jedno
Jen s tím rozdílem, že buď ti nezaplatí a nepůjde sedět (větší šance, že opravdu začne pracovat a posléze platit) a nebo ti nezaplatí a půjde sedět (nezaplatí určitě nic).
Dobry den mam takovi jeden dotaz prosim… mam pritele ktery ted momentalne bydli v Anglii pred rokem jsem na nej podala trestny oznamenani za alimenty… ted je v patrani a je mi dluzny ale jelikoz sme se k sobe vratili chci trestny oznameni stahnout muzu se zeptat co to obnasi a jestli ktomu budu potrebovat partnera protoze muj parner se momentalne do Cech nemuze dostavit (skrz praci)
Já ho stahovala nedávno. Sice nezaplatil celou částku, ale to je už jedno
.Takže stačí, když tam zajdeš a podepíšeš, že ti už nic nedluží. Oni to s tebou sepíšou a stahnou pátrání. Ex byl taky v celostátním a na policii ani nebyl.
@janetferiova píše:
A budu potrebovat naky potrvzeni ze mi to vyplatil???
Ahoj holky, taky jsem podala trestní oznámení, z důvodu opakovaného neplacení výživného neustále rok co rok dokola..minule jsem byla na policii a řekli mi, pokud nezaplatí celé, zavřou ho a od té doby nic,.Ještě mě bývalí napadá ve zprávě na soudě, že lžu, že platí řádně, že to na policii řekl
,mě pán z policie řek, že tvrdil, že platí, ale nemá ústřižky..Od té doby začal splácet dluh po 500kč už po třetí i výživné,,Co tedy dál? Už nic, že si to splácí?
ahoj holky,mladé paní skrátka potřebuju pomoci od nějaké advokátky
.Mám dotaz,jsem rozvedená a můj ex neplatí na syna nic.už více než rok.podala jsem na něj trestní oznámení,a bylo na něj vyhlášeno celostátní pátrání.a ted k věci:jelikož už seděl a má podmínku,chce po mě,abych stáhla obvinění a on tak mohl jít do práce a mohl platit.Jelikož je v podmínce sy největší pravděpodobností ho zavřou až ho najdou a proto mi nabýdl,že když to stáhnu,jakože mi zaplatil,vypíše mi směnku,že mi dluží částku,kterou dluží na alimentech např.za zboží a peníze použil pro vlastní potřebu.Chcui se zeptat,jestli to stáhnu a budu mít v ruce tu směnku,jestli na něj mám nějaký páky,pokud budu mít v ruce tu směnku.a nebo to nemám stahovat(trestní oznámení)???Prosím o radu opravdu jen toho,kdo tomu rozumí.Děkuji