Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
moc prosím pražandy,jak je to s parkovací kartou??
Konkrétně modrá zóna,okolí Žižkov,kolem ul.Koněvova…
Můžu si jí pořídit i když nemám trvalý pobyt v Praze?A kolik stojí?
Díky moc
Ne nemůžeš si jí pořídit,když tam nemáš trvalé bydliště.Nevím jestli jsou ceny stejné,ale na p-7 stojí 700kč
babababa píše:
Ne nemůžeš si jí pořídit,když tam nemáš trvalé bydliště.Nevím jestli jsou ceny stejné,ale na p-7 stojí 700kč
Díky,docela mě to točí
![]()
ulice prázdný a zaparkovat nemůžeš,protože je tam zona,tohle fakt vymyslel inteligent…
Za těch 700Kč je to pro občana trvale žijiciho na tom území a na jeho první auto. Druhé auto je tuším za 7tis. Pro cizí nevím, ale info určitě najdeš na www.praha3.cz. Zkusím najít odkaz. http://www.praha3.cz/…i/index.html
Jsou tam zóny kde jsou hodiny,ale myslím,že tam můžeš stát jen 4h za 90Kč,ale to nevím určitě,jak to je
kačenka1 píše:babababa píše:
Ne nemůžeš si jí pořídit,když tam nemáš trvalé bydliště.Nevím jestli jsou ceny stejné,ale na p-7 stojí 700kčDíky,docela mě to točí
ulice prázdný a zaparkovat nemůžeš,protože je tam zona,tohle fakt vymyslel inteligent…![]()
O tom mi chvíli povídej, vtipné je, když máš trvalé bydliště na Praze 10 v těsném sousedství zón, ty si kartu koupit nemůžeš, ale všichni z té Prahy 3 ti parkují u baráku.
Mně to teda přijde jako diskriminace mimopražských občanů
míst bez zóny je tam jako šafránu(empíci pracují na 200% že) a v supermarketu Billa vybírají 40 Kč/hod
jako když tam jsem celý den,tak to fakt leze do peněz…
Nic proti pražákům,ale oni taky parkují v kdejakém městě bez omezení
j.a.n.i1 píše:kačenka1 píše:O tom mi chvíli povídej, vtipné je, když máš trvalé bydliště na Praze 10 v těsném sousedství zón, ty si kartu koupit nemůžeš, ale všichni z té Prahy 3 ti parkují u baráku.babababa píše:
Ne nemůžeš si jí pořídit,když tam nemáš trvalé bydliště.Nevím jestli jsou ceny stejné,ale na p-7 stojí 700kčDíky,docela mě to točí
ulice prázdný a zaparkovat nemůžeš,protože je tam zona,tohle fakt vymyslel inteligent…![]()
No,tak to je taky vtipné.
Já platím těch 700Kč a nemám kde zaparkovat,protože před barákem stojí auta která ani žádnou kartu nemají.Kolikrát parkuji dva bloky od baráku a táhnu syna,miminko a ještě tašky,to je taky žůžo.
My bydlíme na Praze 7 - stejné podmínky - přímo u Výstaviště a dokud nezavedli parkovací zony, neměli jsme šanci zaparkovat. Taková neděle od 16hod byla bez šance kvůli hokeji či superstar či výstavě atd.
Jsem ráda, že parkovací zony jsou, ale souhlasím, že volných (placených) míst je zoufale málo. K nám třeba kvůli tomu nejezdí moji invalidní rodiče ani žádné mimopražské návštěvy, nebo to děláme tak, že zaparkují třeba u metra na P+R a my pro ně dojedeme nebo dojedou MHD. To samé byl problém s dělníkama při rekonstrukci bytu. Pořád jsme kupovali jednorázové parkovací karty za 400 na 10hod (platné jen od 8-18hod)Co se týče té blízkosti bydlení u zony - vím, že se hodně diskutovala právě Praha 10. Nechápu, proč třeba pro ulice v blízkosti hranice nevydali obyvatelům bezplatné parkovací karty. Ty to odnesli nejvíc.
Bez trv. bydliště to nejde.. Ještě že jsem bydlela na desítce, tam ještě zóny nebyly tenkrát ![]()
kačenka1 píše:babababa píše:
No my jakozto rezidenti si rozhodne nestezujem, myslim, ze nejaka opatreni to chtelo jako sul. Bohuzel se nedomyslelo, jak to maji udelat lidi, kteri treba bydli v pronajmu (a nemaji trv.bydliste). To uznavam, ze je problem.
Neni vetsi blaho, nez kdyz se podivam dopoledne z okna, a ulice je poloprazdna. Nevim, proc by mela byt zasekana autama lidi, kteri prijeli do prace, z prace, nakoupit apod. Manzelovi se jeste nestalo, ze by vecer nezaparkoval.
Jinak teda auta bez karty tvrde odtahujou (nekdo tu myslim zminoval, ze ne … u nas ano, na P-3, a i na P-2, kde jsme bydleli, to kontrolovali).
nakukovatelka píše:kačenka1 píše:No my jakozto rezidenti si rozhodne nestezujem, myslim, ze nejaka opatreni to chtelo jako sul. Bohuzel se nedomyslelo, jak to maji udelat lidi, kteri treba bydli v pronajmu (a nemaji trv.bydliste). To uznavam, ze je problem.babababa píše:
Neni vetsi blaho, nez kdyz se podivam dopoledne z okna, a ulice je poloprazdna. Nevim, proc by mela byt zasekana autama lidi, kteri prijeli do prace, z prace, nakoupit apod. Manzelovi se jeste nestalo, ze by vecer nezaparkoval.
Jinak teda auta bez karty tvrde odtahujou (nekdo tu myslim zminoval, ze ne … u nas ano, na P-3, a i na P-2, kde jsme bydleli, to kontrolovali).
Hm,jako sory,ale jak by se ti líbilo,kdyby jsi studovalo v jiným městě a neměla šanci zaparkovat ![]()
Přijde mi to trochu postavené na hlavu a zase se ukazuje,že pražáci mají svůj svět,jsou snad jiný lidi nebo co???
Fakt mě tohle točí,protože konkrétně kolem Koněvovky jsou opravdu ulice naprosto prázdné,ale parkovat se nemůže
![]()
kačenka1 píše:nakukovatelka píše:kačenka1 píše:No my jakozto rezidenti si rozhodne nestezujem, myslim, ze nejaka opatreni to chtelo jako sul. Bohuzel se nedomyslelo, jak to maji udelat lidi, kteri treba bydli v pronajmu (a nemaji trv.bydliste). To uznavam, ze je problem.babababa píše:
Jinak teda auta bez karty tvrde odtahujou (nekdo tu myslim zminoval, ze ne … u nas ano, na P-3, a i na P-2, kde jsme bydleli, to kontrolovali).Hm,jako sory,ale jak by se ti líbilo,kdyby jsi studovalo v jiným městě a neměla šanci zaparkovat
Přijde mi to trochu postavené na hlavu a zase se ukazuje,že pražáci mají svůj svět,jsou snad jiný lidi nebo co???
Fakt mě tohle točí,protože konkrétně kolem Koněvovky jsou opravdu ulice naprosto prázdné,ale parkovat se nemůže![]()
Pokud vím na Koněvce se smí, na hlavních je nějaké to omezení ne? Tedy alespoň kdysi jsem tam mohla normálně parkovat na chvilku, nahoře u Raiffky ![]()
kačenka1 píše:nakukovatelka píše:kačenka1 píše:No my jakozto rezidenti si rozhodne nestezujem, myslim, ze nejaka opatreni to chtelo jako sul. Bohuzel se nedomyslelo, jak to maji udelat lidi, kteri treba bydli v pronajmu (a nemaji trv.bydliste). To uznavam, ze je problem.babababa píše:
Jinak teda auta bez karty tvrde odtahujou (nekdo tu myslim zminoval, ze ne … u nas ano, na P-3, a i na P-2, kde jsme bydleli, to kontrolovali).Hm,jako sory,ale jak by se ti líbilo,kdyby jsi studovalo v jiným městě a neměla šanci zaparkovat
Fakt mě tohle točí,protože konkrétně kolem Koněvovky jsou opravdu ulice naprosto prázdné,ale parkovat se nemůže![]()
mě se zase nelíbí Tvůj postoj Zkus se vžít do situace těch lidí, kteří bydlí u nějaké velké školy a každý den řešili, kde zaparkují. Třeba i s dětmi a bagáží se vláčeli domů několik ulic jenom proto, že si studenti potřebují zaparkovat auto co nejblíže To samé tady u nás, lidi šli na hokej, na Matějskou apod a my měli prostě smůlu. Proč by to tak mělo být??? Všude po Praze je hodně hustá síť MHD, tak to můžeš nechat na P+R a dojet. Kolikrát budeš na místě dřív. A dodám, že jsem 6let bydlela mimo Prahu a denně dojížděla za prací. Takže vím o čem mluvím.
Jo a tady u nás teda Policie odtahuje pořád.