Máte rády Vánoce?

1332
28.11.11 17:01

Máte rády vánoce??

Ahoj ,tak mne napadlo.Máte opravdu všechny rády vánoce ,nebo se najde někdo jako já ,co by nejraději ted někam odjel ,a po novém roce se vrátil??Asi jsem divná ale já vánoce moc nemusím .Sice kvuli dětem se snažím udělat svátky hezké ,ale sama za sebe jsem z toho špatná už ted.Nevím ,připadá mě ,že se doma víc dohadujeme,asi je to tím ,že jsme většinou všichni doma.Všichni jsou nervní,běhají po obchodech atd .včera jsem šla jen na pečivo do šparu a tam takové řady.Nevím co to lidé nakupují.Vždyt to musí stejně ještě všechno sníst.Já se těším ,až po štědrém dnu obejdem rodinu,a vyrazíme na chatu .Tam budem až do prvního a pak domu.Nevím asi jsem za exota,ale tuto dobu opravdu nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
28.11.11 17:07

Tak já to tak dělávala - to byla nejlepší lyžovačka, přes svátky nikde nikdo, všichni zalezlý doma u stromku a tv. No ale kvůli dětem jsme měli loni poprvý stromek, loni jen větve a předloni jsem na to s… jo, to byl život :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.11.11 17:07

Vánoce taky nemusím. Nejlepší byly ty, které jsme procestovali (jednou Izrael, pak Barma a naposledy před dítětem Indie). Rodina (speciálně tchánstvo) to nesla vždy poměrně těžce, ale pro mne to byly nejlepší Vánoce. Doufám, že někdy v budoucnu za pár let si to zopakujeme, přeci jen je spousta destinací, kam je nejlepší jet v zimě :mrgreen: Do té doby hold budou Vánoce tady. Nedá se nic dělat, stejně to vždycky strašně rychle uteče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.11.11 17:08

ja jsem na vanoce byvala taky vzdycky nekde po horach…a ten muj vanocu uplne z duse nesnasi…ale co mame ditko tak se to bere jinak…vicemene to delam pro ni…ma z toho radost..a my mame radost ze ma radost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
28.11.11 17:09

Tak ja mam vanoce moc rada, tesim se uz hodne dopredu. Letos me to ale nejak nebere, tak nevim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
28.11.11 17:10

Vánoce miluju,a miluju ten klid a pohodu.I manžel má moc rád Vánoce.

• Citovat
  • Upravit
24837
28.11.11 17:10

Já se taky hlásím ;)
Nějak mě tohle období taky nebere. Všichni vyšilují :roll: Sice se snažíme kvůli dětem, ale zrovna včera jsem říkala muži, že bych to tady nejradši zabalila a někam na svátky odjela :? Mně by stačilo obyčejné volno a byl by klid. Bez veškerého blbnutí okolo :zed: Já vždycky bývám o Vánocích smutná a tak. A to už radši nepíšu o Silvestru :zed: To je ještě větší pakárna :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.11.11 17:12

Vánoce jsem moc ráda neměla, ale od té doby, co máme děti, tak už to není pravda. Baví mě péct cukroví, baví mě přemýšlet nad dárky pro děti, zdobit stromeček. Dárky kupuju s velkým předstihem (na poslední chvíli nechávám jen ten pro Anežku (v prosinci má jiná přání než v září), potraviny kupujem tady u nás (žádný supermarket) mimo „špičku“. Štědrý den si užíváme s rodinou venku, večeři sice trochu odbývám (místo obalování peču v troubě kupované rybí prsty, takže večeře je připravená za 15 minut, salát den předem). Daleko důležitější než dokonalost je pro mě klid a pohoda, takže se snažím shonu a stresu vyhnout a svátků si opravdu užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
28.11.11 17:14

Je tom asi tím ,že se u nás nedaří vytvořit tu pohodu.Bud se děti dohadují ,nebo já jsem naštvaná na chlapa ,nebo chlap na mne.Já celkově nesnáším podzim a zimu ,potřebuju sluníčko a od podzimu mám takovou divnou náladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.11.11 17:15

Silvestr nesnáším dodnes, spíš ho beru jako každý jiný den, akorát že spát jdu až po půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
28.11.11 17:18

Třeba na dětství mám hezké vzpomínky.Pamatuju jak jsme vždy na štědrý den vstali ,v obyváku byl nastrojený stromeček ,jako že ho ježíšek donesl .dopo jsme šli někam ven ,a pak už to uteklo.U večeře jsme se modlili.To žila ještě babička,ta vždy večeřela u nás.Ted když bych řekla,že se pomodlíme tak nevím co by na to řekli děti .Musím to asi zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.11.11 17:26

Mě nijak nevadí - poslední dobou :) Dřív jsem je měla ráda, pak nesnášela - mamka uklízela až do sedmi do večera, pak nervní, že nestíhá,… Takže jsem se poučila, vánoční úklid nedělám, dělám ho poslední sluneční dny léta. Pak už jen pravidelná údržba. Cukroví jsem posledních pět let nepekla - nikdo o to nestál a pro kačeny drahá strava. Obchody - dárky jen drobnosti, takže v neděli mě obchod neuvidí. Letos zase budu péct pár kousků cukroví, kvůli malému, ale jinak vše zůstává při starém, nakoupíme veky, naděláme chlebíčky a nacpeme si pupek. Jinak nic nad rámec běžného dne.
Mě je spíš líto lidí, co podlehli tomu „kouzlu“ a berou si na dárky i půjčky a další. Pořád je to jen jeden den v týdnu a v křesťanském světě význam má, ale rozhodně ne kvůli kupě pod stromkem. :)
Nejdou mi smajlíci, chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
28.11.11 17:29

Já vánoce miluju, s nakupováním, dárkama, úklidem a nějakým běháním to nepřeháním, ale ráda zdobím stromek, chystám večeři, mám puštěné pohádky ( i když už jsem je viděla 100× ) a hlavně se sejde celá rodina..
Silvestr už mě ale nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
28.11.11 17:40
Mmonnika píše:
Já vánoce miluju, s nakupováním, dárkama, úklidem a nějakým běháním to nepřeháním, ale ráda zdobím stromek, chystám večeři, mám puštěné pohádky ( i když už jsem je viděla 100× ) a hlavně se sejde celá rodina..
Silvestr už mě ale nebaví.

Mám to stejně, miluju vánoce od té doby co jsem se odstěhovala z domova :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
28.11.11 17:40

tak vloni sem zakládala něco podobnýho :mrgreen: https://www.emimino.cz/…anoce-57540/

Letos se kvůli dětem překonávám a docela se mi to i začalo líbit,ale dárky už mám a do krámu mě nikdo nedostane ani náhodou,to by hned byla depka zpátky,je to hnus velebnosti :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová