Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, mám dotaz nejdřív tady, než ze sebe půjdu udělat vola do klenotnictví. Rodiče mi asi před 2 lety dali na narozeniny náušnice se Swarovski krystaly (kamínky jsou takové drobné, lepené vedle sebe po obvodu náušnice). Předtím jsem se o tyto šperky nezajímala a tak jsem nevěděla, že se nesmějí namáčet - no a rodiče na to taky prodavačka v klenotnictví neupozornila. Takže jsem se s nima vesele sprchovala… Logicky jsou teď náušnice zašlé a krystaly bez lesku. Dá se to vyčistit, nebo jsou prostě zničené a nemá cenu je ani ke zlatníkovi nosit?
kamínky normálně naleštíš je to sklo takže stačí hadřík něco na sklo čistič no a záleží v čem to máš já to čistila i nějakym hadříkem co byl napuštěný něčím na čištění stříbra a bylo to v pohodě
Já se teda se Swarovskym vesele koupu taky a vypadá pořád stejně.. možná máte jinou vodu
Nicméně jak bylo napsáno, je to sklíčko, takže se to jako sklíčko chová a čistí. A pokud je zašlý ten kov, předpokládám, že je to bižutka, no s tím už asi nikdo nic moc neprovede.. Pokud je to stříbro a je jen začernalé, zkus solný roztok, hezky stříbro vyčistí, pokud není začernalé extrémně, dá se koupit i nějaký prášek na čištění šperků nebo se dá čistit laserem-klenotnictví nebo i některá optika provede.
Ahojky, kamoška dělá ve swarovsky a opravdu s jejich šperky se nesmí koupat, stříkát na ně voňavka apod. Vždy říká, že to jsou denní špreky, tudíš jsou poslední co si dáváme a první co po příchodu domů sundáme.
Jejich šperky nejsou ze stříbra je to nějaká nová slitina, která nečerná, ale boužel některé věci se s nimi nedá dělat.
no to pravda není já se swarochem traky dělala dělá se i ve zlatě i stříbře uplně běžně pokud je to bižu tak ta je akorat povrchově upravena rhodiem tzv rhodiování každopádně to trochu protáhne délku životnosti bižu ale časem to začnš jakoby zlátnout a je to už teda na vyhození stím se už nic neudělá a není ani pravda že všechen swaroch je lepená do bižu určitě ale u stříbra to tak vždy není ![]()
nemolka píše:
no to pravda není já se swarochem traky dělala dělá se i ve zlatě i stříbře uplně běžně pokud je to bižu tak ta je akorat povrchově upravena rhodiem tzv rhodiování každopádně to trochu protáhne délku životnosti bižu ale časem to začnš jakoby zlátnout a je to už teda na vyhození stím se už nic neudělá a není ani pravda že všechen swaroch je lepená do bižu určitě ale u stříbra to tak vždy není
aha, tak to jsme asi s ní mluvili jen o těch krásných naušnících co jsem si vybrala, jsou právě upraveny rhodiem, to chceš říct, že naušnice za 3,5tis můžu za pár let vyhodit? ![]()
Ahoj, já ve Swarovském docela jedu
a ano, nesmí se máčet, pozor při vonění, lakování apod… na čistění/leštění prodávají takový modrý hadřík( asi za 300) ale za jedno vysprchování ti snad nezašly, nebo ano
, pokud ano, asi bych to zkusila reklamovat…
tedy, záruka je jen 2 roky,ale fungují perfektně, okamžitě mění za nové, neopravují.
Díky za reakce. No pravděpodobně je to stříbro, zkoumala jsem je teď a mají punc. Nevím jak to mám popsat - prostě ten bordel je mez těmi kamínky, ony samotné by snad vyleštit šly. O solném roztoku vím, ale to ty kameny poškodí, ne? Takže přece jen asi budu muset do klenotnictví, co? Zkoušela jsem je čistit zubním kartáčkem, jenže to jde blbě, když se teda nemají namáčet…
Příspěvek upraven 28.11.11 v 12:26
AgatkaZ píše:
Ahoj, já ve Swarovském docela jedua ano, nesmí se máčet, pozor při vonění, lakování apod… na čistění/leštění prodávají takový modrý hadřík( asi za 300) ale za jedno vysprchování ti snad nezašly, nebo ano
tedy, záruka je jen 2 roky,ale fungují perfektně, okamžitě mění za nové, neopravují.
Nééé, za jedno sprchování ne. Právě že jsem to tak provozovala celkem dlouho, až mi někdo řekl, že se to nesmí. Tak jsem je pak hned sundávala, ale vody si užily dost…
Maddlen píše:AgatkaZ píše:Nééé, za jedno sprchování ne. Právě že jsem to tak provozovala celkem dlouho, až mi někdo řekl, že se to nesmí. Tak jsem je pak hned sundávala, ale vody si užily dost…
Ahoj, já ve Swarovském docela jedua ano, nesmí se máčet, pozor při vonění, lakování apod… na čistění/leštění prodávají takový modrý hadřík( asi za 300) ale za jedno vysprchování ti snad nezašly, nebo ano
No tak toje zlé,ale pozor, máš opravdu Swarovského? Ten nikdy není stříbrný a dnes se prodává spousta šperků s tím, že v nich jsou sw krystaly. Jinak Sw má punc jakoby labuť ![]()
AgatkaZ píše:Maddlen píše:No tak toje zlé,ale pozor, máš opravdu Swarovského? Ten nikdy není stříbrný a dnes se prodává spousta šperků s tím, že v nich jsou sw krystaly. Jinak Sw má punc jakoby labuťAgatkaZ píše:Nééé, za jedno sprchování ne. Právě že jsem to tak provozovala celkem dlouho, až mi někdo řekl, že se to nesmí. Tak jsem je pak hned sundávala, ale vody si užily dost…
Jo, tak to netuším…
Punc je tam normální, nějaké číslo. ![]()
Ježíšek-manžel mi letos přinese jiné - echt Swarovski
, ty jsme už po pečlivém studiu všeho možného vybírali spolu a s certifikátem, ale tamtěch je mi líto, už kvůli našim, mamka se mě ptá, jestli je nosím… ![]()
Maddlen píše:
Ježíšek-manžel mi letos přinese jiné - echt Swarovski, ty jsme už po pečlivém studiu všeho možného vybírali spolu a s certifikátem, ale tamtěch je mi líto, už kvůli našim, mamka se mě ptá, jestli je nosím…
To je další věc, každý výrobek Sw má svůj certifikát (modrou knížečku nebo bílou kartu (jako kreditní) a s tím můžeš reklamovat všude na světě (já mám takhle Sw hodně ze zahraničí a opravud jim i u nás stačí ten certifikát, účtenku už nepotřebují.
Já pracovala ve Swarovskim. To, co máš ty, jsou Swarovskiho komplemetny. Zo znamená, že si šperkař nakoupil kamínky od Swarovskiho a zasadil to do svého, např. stříbrného šperku. Mimochodem buď ráda za stříbro, Swarovski má ten kov vážně šmejdkej. No nicméně koupat se s tím nemá hlavně proto, že se ta voda a usazeniny z ní, můžou dostat pod ten kamínek a to už pak prostě nevyčistíš
Vypadá to jakoby zašle, ale není to na povrcu, ale pod tím. Jinak Swarovskiho šperky se skutečně mají nosit jen na den a ještě nejspáíš jen občas, protože je to prostě nekvalitní. Pracovala jsem v tom, vím, co řikám. Výrobní cena těch šmuků musí být pár korun a pak platíte tisíce za značku, ale kvalita žádná. Kupujte si radši stříbro a zlato ![]()
Lucink-a píše:
Já pracovala ve Swarovskim. To, co máš ty, jsou Swarovskiho komplemetny. Zo znamená, že si šperkař nakoupil kamínky od Swarovskiho a zasadil to do svého, např. stříbrného šperku. Mimochodem buď ráda za stříbro, Swarovski má ten kov vážně šmejdkej. No nicméně koupat se s tím nemá hlavně proto, že se ta voda a usazeniny z ní, můžou dostat pod ten kamínek a to už pak prostě nevyčistíšVypadá to jakoby zašle, ale není to na povrcu, ale pod tím. Jinak Swarovskiho šperky se skutečně mají nosit jen na den a ještě nejspáíš jen občas, protože je to prostě nekvalitní. Pracovala jsem v tom, vím, co řikám. Výrobní cena těch šmuků musí být pár korun a pak platíte tisíce za značku, ale kvalita žádná. Kupujte si radši stříbro a zlato
Máš pravdu, ceny jsou srovnatelné jako za zlaté šperky. ![]()