Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hkac píše:
Silvestr nesnáším dodnes, spíš ho beru jako každý jiný den, akorát že spát jdu až po půlnoci.
Taky ho nemám ráda..nechápu proč se slaví, že je zase další rok. Já si ani nepřipíjím nebo neodpočítávám…ale chápu, že obchody si potřebují nahrabat. ![]()
sthan píše:
Je tom asi tím ,že se u nás nedaří vytvořit tu pohodu.Bud se děti dohadují ,nebo já jsem naštvaná na chlapa ,nebo chlap na mne.Já celkově nesnáším podzim a zimu ,potřebuju sluníčko a od podzimu mám takovou divnou náladu.
U nás se to také nedá vytvořit ta pohoda…nic si z toho nedělej.
![]()
Vánoce miluju žádný klid to mají možná děti a i když jen lítám aby bylo vše perfektníapod…stačí mi pak jejich očička a vím že je to super miluu ty svátky nevím ta atmosféra…ale to už od dětství díky mámě:)))
sthan píše:…dost lidi to řeší solárkem…nepřemýšlela jsi o tom ?
Je tom asi tím ,že se u nás nedaří vytvořit tu pohodu.Bud se děti dohadují ,nebo já jsem naštvaná na chlapa ,nebo chlap na mne.Já celkově nesnáším podzim a zimu ,potřebuju sluníčko a od podzimu mám takovou divnou náladu.
Vánoce dělám jen kvůli dětem, nemám žádnou výzdobu, nepeču, jen 23.12. nazdobíme stromeček a do vázy dám jmelí. Salát a rybu máme, pár dárků taky. Nejradši jsem, když už je „PO“. Silvestr je mi tak nějak fuk, klidně jsem sama doma, když je na co koukat v TV, tak se dívám, jinak jdu spát.
Ano, mám ráda Vánoce. Co se mi nechce, to nechystám, nemíním se z toho uštvat. Pro mě je důležitější to vnitřní prožívání.
Vánoce mám moc ráda, máme je takový, jaký si je uděláme. ![]()
Chce to postavit se proti všem zkostnatělým zvyklostem, já třeba naprosto ignoruju nějaké uklízení a šílení.......byt si vyzdobíme, aby se nám to líbilo, cukroví napeču tolik, co mám chuť a náladu......dárky objednám po netu, do obchodů lezu minimálně.........spousta věcí se dá koupit dopředu, nechat v mrazáku..........a vyhnout se tradičnímu bláznění před Štědrým dnem.
Moji chlapi chodí 23.12 na „výlov kaprů“ do jedné vesničky kousek od nás, pak si doma dáme vaječňák, svařák......těšíme se na pohádky..........
![]()
Napadá mě, že hodně věcí se odvíjí z dětství. Ten kdo má krásné vzpomínky na Vánoce, které pro nás dělali naši rodiče, se určitě snaží to samé dělat pro své děti........pokud to doma nebývalo hezké, nemá Vánoce spojené s ničím, co by pro něj něco znamenalo.....
od doby co mam svoji rodinu tak Vanoce miluju,kdyz jsem byla mala tak doma nic moc,spise konzum,hadky a stres
jsou to pro nas vsechny nejhezci svatky roku
Dorothea píše:
Vánoce mám moc ráda, máme je takový, jaký si je uděláme.
Chce to postavit se proti všem zkostnatělým zvyklostem, já třeba naprosto ignoruju nějaké uklízení a šílení.......byt si vyzdobíme, aby se nám to líbilo, cukroví napeču tolik, co mám chuť a náladu......dárky objednám po netu, do obchodů lezu minimálně.........spousta věcí se dá koupit dopředu, nechat v mrazáku..........a vyhnout se tradičnímu bláznění před Štědrým dnem.Moji chlapi chodí 23.12 na „výlov kaprů“ do jedné vesničky kousek od nás, pak si doma dáme vaječňák, svařák......těšíme se na pohádky..........
naprosty souhlas
Já mám Vánoce moc ráda. Mají takovou krásnou atmosféru, jen se člověk nesmí nechat strhnout tím shonem okolo..
jedny z mych nejhezcich Vanoc byly, kdyz jsme s mamou odjeli s ROH na Zvikov. Jednou jsme byli i v Mariankach a super, spolecny stromek, ja recitovala, pritomne babky slzely
mama si chtela odpocinout a chtela zmenu a libilo se nam to moc, byla super atmosfera a vubec nam nic nechybelo
Já Vánoce miluju,mám na ně nádherný vzpomínky z dětství.Vždycky proběhly krásně v klidu a pohodě,bez stresu,se všemi zvyky,který k nim patří.Myslim si,že každý má Vánoce takový,jaký si je udělá sám.Čekám miminko a nemůžu se dočkat,až bude i naše malá vše vnímat.Je to problém lidí,že si Vánoce znepříjemnují stresem a shonem.Proč péct,když mě to nebaví,kupovat hory dárků,když na to nemám-už vůbec nechápu ty,co si na dárky berou půjčky
,proč gruntovat a honit se jako blázen
Jen proto,že si někdo myslí,že se to prostě má a očekává?Nechápu
Já nepeču,protože mě to nebaví,negruntuju před Vánoci jako blázen,protože průbežně uklízim po celý rok a doma mám čisto,byteček si vyzdobim,to miluju a s dárky kupuju to,na co mám,takže jen nejbližší rodině a každýmu drobnost.Miluju tu pohodu,atmosféru Vánoc,koukání na pohádky,rozsvícený stromeček doma atd. ![]()
Brr já teda když se řekne Vánoce tak mi naskakuje husí kůže.Nejradši bych odjela ale manža nechce.Mě teda ani děti nedonutily abych sem dělala nějakou vánoční atmosféru.Cukroví nedělám a na večeři jdu k tchýni i když nerada ale hlavně že nic nemusim dělat a doma neni žádnej bordel.Jediný co mě baví je jít se ségrou na půlnoční a pak do hospody na pivo to je moje vánoční tradice.
Vánoce neslavíme, vadí mi že někdo určí den, ve kterém se snaží všichni přetvařovat a jindy by si vyškrábali oči. A taky mi vadí to,co se z toho stalo = honba za darama. Nevím, třeba až budeme mít děti, tak kvůli nim stromek uděláme, ale zatím to neřešíme a jedeme si vlastní program ![]()