Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Luciet2: Moc gratuluju! A tu hodnotu HCG znáš?
Janijacek: Jsem 10.den po KET, embrya byla po PGD. Ale už jsem měla 2×ET s embryama po PGD a nic, tak nevím… jinak po PGD jsou embrya kvalitní, takže šance na potrat by měla být minimální, většinou se potrácí, když jsou embrya nezdravá, špatné chromozomy a tak, tak to zařídila příroda. Švagrové držím palce, po PGD by to mělo vyjít ![]()
Adélko,děkuji za info…doufám, že to švagrové pomůže…Jinak Ty by jsi teda už teď měla testovat, ne? Ty jo,tak moc držím pěsti… ![]()
Jé holky, ani nevíte, jak jsem ráda, že je vás tu tolik, co si Helios chválí. Já jsem pročítala růszé diskuze a je pravda, ze ze vsech mi v podstate Helios vycházel nejlépe…ale chtela jsem se ješte definitivne utvrdit
…
A ke komu mi doporučujete,abych se objednala?K tomu primáři?
![]()
Gratuluju Luci
Hodně štěstí Adéle
Jananovacku, tak to budeme začínat spolu ![]()
Já budu testovat v pondělí, v úterý půjdu na krev. Ale pořád zvažuju, že ten test vzdám a na krev půjdu rovnou. Sice se mě tam před odběrem budou ptát, jestli mám test pozitivní nebo negativní, ale… no tak se jim prostě přiznám, že jsem srab, nó ![]()
Ty nervy jsou hrozný ![]()
Luciet2 píše:
Ahoj holky…tak HCG v krvi pozitivníJeště jdu v pondělí na jeden kontrolní odběr…ale snad to bude
Tak to je skveleeee ![]()
Pan primar rikal, ze by se udelala ta metoda na vsechny chromozomy a budeme to mit na pojistovnu. Akorat se pry to embryjko nebude zavadet hned, ale zamrazi se a zavede se az za mesic. Ale pry jim to tedka stejne vychazi lip, kdyz se embrya mrazi a zavadi se az za mesic, akorat nevim, jestli to jeste stihneme pred Vanocema ![]()
jananovacek: Co? To píšeš o PGD? To je blbost! Jde to hned, cca po pěti dnech od OPU. Mražení ho může (ale nemusí) zbytečně poškodit, navíc, pokud budeš po OPU, budeš nastimulovaná, hezky nahnaná hormonama a to je nejlepší! Nechápu, proč by ho měli mrazit… Zjisti!
PGD určitě všech chromozomů.
Pry vysetruji az embrya ve stadiu blastocysty, protoze vysetreni 3. den je min presne a navic se spousta embryi prestane vyvijet,takze se vysetruji zbytecne.A kdyz se vysetruji az 5. nebo 6. den, tak ten vysledek nestihnou mit nez by embryjko zavedli, takze je mrazi.Mrazenim se neposkodi,v Heliosu pry maji dokonce skoro lepsi vysledky s mrazenymi embryi nez s cerstvymi, takze se mrazeni urcite nebojime ![]()
Aha, tak to je pochopitelný…
No u nás v Repromedě mají výsledek hned, taky vyšetřují pátý den a v pohodě.
Mražení bych nebrala tak obecne, je to případ od případu, nám se taky zatím vždycky všechna embrya v pohodě rozmrazila (i ta co nebyla po PGD), ale vím o případech, kdy to embrya nezvládnou.
No v každým případě držím palečky a určitě dej vědět, jak to dopadlo!
Holky o tomhle jsem se bavila primo s Texlem a vysvetloval mi, ze ted maji nejakou tu novou metodu mrazeni a ze ta uspesnost preziti embryjek je vysoka.No a taky povidal, ze paradoxne se jim te zda, ze po transferu rozmrazeneho embrya je vetsi sance na tehu,protoze si prave uz telo odpocinulo od stimulace a ta deloha je pripravena prirozene…takze takhle to chapu ja…Mozna na tom neco bude,protoze uz jsem tu dlouho v diskuzi a co vim, tak hodne holek neotehotnelo po embryotransferu po OPU a po KETu se jim to povedlo…tak ja myslim, ze se snad mrazeni bat nemusime… ![]()
Děloha připravená přirozeně… no, která holka, které tyhle organy fungují, jde na IVF?
Ta hormonální stimulace právě evokuje normální průběh přípravy na otěhotnění, takže nechat ji odeznít mi přijde nesmyslný. A i při KET je přece potřeba nějaká stimulace, málokomu roste sliznice úplně bez léků.
Ale nechci prudit
jen to nechápu.
Sama jsem teď čekatelka po KETu, takže Tvoje slova jsou pro mě podpora ![]()
To jo,ale sliznice se asi pripravi jinak, nez vajicka, mene drasticky…vim akorat, ze v Heliosu pred KETem chodis n aultrazvuky a oni ti sleduji,jestli ta sliznice spravne roste. Ma znama teda nic pred ketem nebrala…akorat pak ten etynylestradol nebo co…ja si to moc nepamatuju,ale sliznice ji narostla prirozene…
Tak uvidis, treba pro Tebe take bude KET vitezstvim…moc Ti to preju ![]()
Děkuju moc!
Mě sliznici stimulovali a chodila jsem na ty ultrazvuky.
Ale přijde mi líto ten cyklus po OPU jen tak nevyužít, něco bych tam šoupla ![]()
A ještě je otázka se zaplacením toho mražení, doufám, že dávají slevu, když se musí mrazit vlastně všechny embrya, i ty, který PGD neprojdou - ty bys pak vlastně nezamražovala.
No to prvni embryo, ktere by se zavadelo, tak to se neplati, plati se az ty dalsi, co by se stejne normalne mrazily a platily, rikal pan primar. Pred KETem se pry ta sliznice taky stimuluje, ale uz se nepichaji zadne injekce.