Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Holky, pojďte se podpořit. Pište vychytávky, jak vše psychicky zvládnout a nedat koronavirovému šílenství šanci. Já šiju dětem roušky a mám radost, jak pěkné barevné vyrábím. Je to blbost, ale mě to v té situaci pomáhá a dělá radost. Starší kluk miluje růžovou barvu, tak jsem mu vyrobila růžovou roušku s medvídky a se svítícími růžovými šňůrkami. Je nadšený a mladší kluk jí chce také, tak mu jí dneska ušiju také. Tak mám o zábavu postaráno. ![]()
Ahoj, já každý ráno vstanu a beham. Min 6km…konečně mám na to spoustu času. Neskutecne mě to nabijí ❤️️
Já jsem z Vysočiny a vlastně děti jsou doma už od 7.3. Protože byly jarni prázdniny… Už se začínají dost nudit, ale snažíme se je zabavit, chodíme na naší zahradu, mám děti 5 a 2 roky. Staršímu už chybí kamarádi. U nás a v širokém okolí není žádný případ koronavirus, tak aspoň to. Manžel pracuje jako cisnik, takze je doma. Ještě to zvládáme, ale nedovedu si představit takto být ještě třeba 2 měsíce.
@Dorotka101 píše:
Ahoj, já každý ráno vstanu a beham. Min 6km…konečně mám na to spoustu času. Neskutecne mě to nabijí ❤️️
To je bezva. ![]()
Konecne jsme vytahli spolecenske hry a na pinterestu jsem nasla spoustu tvoreni pro deti, takze zatim to jde. Snad to bude brzy za nama.
@Enmamma Jo, je to super. Já beham standartne, ale jen jak mi to zaměstnání dovolilo. No a teď jsem ze zde na den bez práce, tak litam po venku. Ráno ještě nikdo nikde, samozřejmě mám šátek kolem pusy. Cely den mám pak z toho radost ![]()
@olino píše:
Holky puste se a běžte něco pořádného uvařit!!!
Jo to je taky plus. Kazdy rano jsem premyslela co uvarim a placala se v tom, ted chodim nakupovat cca 1× tydne, tak si dopredu nachystam jidelnicek, abych vsechno mela a ejhle, ono to jde ![]()
My treba fungujeme porad vicemene stejne. Mam ted vic nez 2 tydny dovolene, travim je doma, poklizim a pracuju na zahrade, chodim behat a jsem v tak dokonaly izolaci, ze ani nemam pocit, ze by se me soucasna koronavirova situace nejak tykala. Maximalne to pocituju v tom, ze mi zrusili kadernici, kosmeticku, nehtarku apod, takze jsem ted takova prirodni zena ![]()
@Enmamma mně to šití roušek taky pomohlo, člověk má pocit, že proti tomu aspoň trochu něco dělá
vychytávky jinak moc nemám, děti teď baví MasterChef, tak koukáme na dětský i normální a pak se mnou vaří, je jim 6 a 8, takže krájí, míchají já to jenom řídím, sice to je na celé dopoledne, ale dobrý. Zatím mají i všechny prsty ![]()
Jinak jestli chcete tip na zabavu. Zkuste se treba vic venovat vareni. Udelat si veceri ve stylu drazsi restaurace. Tim se ted bavime my, protoze jsme byli zvyklí si kazdou nedeli zajit na veceri a ted mame po ptakach, tak se o tu lepsi gastronomii snazime aspon doma. Zkousime recepty, které jsme nikdy nedelali davame si zalezet na servirovani, k tomu si otevreme lahev dobreho vina a je to bezva. Celkove na sebe mame vic casu a uzivame si to, protoze normalne jsme tak vytizeni, ze se potkavame az vecer a to uz na nic nemame energii.
Já jsem háčkovala a přiznám se, že od té doby, co tu řádí ten virus, tak mám tvořící krizi. Asi to na mě dolehlo víc, než jsem si ochotná přiznat. Nějak se mi do ničeho nechce.
Ja chodila na depilaci cukr. Pastou, tak jsem to ted objednala domu a trenuju.uz se zdokonaluju ![]()
Začínám mít dojem, že se ze mne stává poněkud větší magor než před karanténou. Děti ráno budím s vyšinutým úsměvem a v rytmu vojenskýho pochodu velím rozkazy, na což děti reagují dost negativně. Kdyby jim to povaha dovolila, z pod peřiny na mně vystrčí prostředník. Což mi nevadí a po snídaní je s nadšením trápím tři hodiny učením a u toho bifluju akademickou angličtinu. Jsem dobrá, už umím asi deset slov.
Ne, vážně, jsem nějak moc zavřená doma a začínám si všímat, kde všude se mi drží prach, kde je jaká šmouha a dokážu se seknout na dvě hodiny čištěním topení, protože prostě není tak bílý, jak bych chtěla. Přemýšlím, že oželím svůj kartáček na zuby a půjdu čistit spáry do koupelny a vyleštím futra. V předsíni mám na stěně rozmalovanej strom, s nejmladším synem vaříme podle youtube videí, dcera si z pokoje dělá uměleckou galerii a z bavlnek tvoří malý panenky, místo aby psala esej na téma Hydraulické a pneumatické mechanismy.
@Oleena
tak u nás to má opačný efekt. U nás začíná vládnout chaos a uvolněné mravy, škola je odsunuta až na poslední místo, na neustlaných peřinách chrápe kočka, nádobí se kopí ve dřezu, dát to do myčky je totiž moc práce. Mimino se popelí mezi krámy starších dětí, pojídá zbytky papíru z tvoření. Ale za to máme krásné roušky a 150 papírových květinek do oken ![]()