Holky s úzkostmi

55
12.8.24 17:58

Holky s úzkostmi

Ahoj holky :kytka:. Už nějakou dobu přemýšlím o tom, že zde založím diskusi pro holky s úzkostmi. Už nějakou dobu úzkosti mám, od 15 let (je mi 30let) mám okolo sebe přátele, ale někdy je těžké vysvětlit někomu moje problémy, pocity, které občas mám. Ačkoliv jsem na tom dobře, mám přítele, plnohodnotný život..občas mi chybí si popovídat s někým, kdo má podobné problémy a kdo by třeba chtěl navázat u přátelství :srdce:.. budu ráda, když se ozvete a třeba si i napíšeme soukromě klidně i na WA. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
71
12.8.24 18:31

Soukromá sz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.8.24 18:36

@Helen123456 Ahojky. Mám to dost podobné. Mě už strachy z nemocí a ztrapnění pustily, ale spíše jsou to obsesivní, vtíravé myšlenky. Umím už s tím ale dobře pracovat. Jen někdy, např. přesně před Menstruaci se to zhorší :lol: beru Eliceu 10mg a chci zase zpátky na 5mg. Bohužel u mě vysazení neproběhlo dobře..měla jsem dříve klasickou PA (problém jet metrem, MHD, jet pryč).. teď mám myšlenky, že nebudu spát a jak druhý den budu vypadat appd :D a myšlenky různého druhu..na to je super knížka Brouci v hlavě..no nejvíce mi osobně pomáhá humor, dělat si z toho p*del :D jinak bych už byla možná v těch Bohnicích (taky můj katastrofických scénář mimochodem) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 18:39

Ahoj ja to mam porad teda, jak ba houpačce… takze rada pokecam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
12.8.24 18:55

Určitě nejsi sama, kdo se tak cítí. Sdílení zkušeností a pocitů s někým, kdo prožívá něco podobného, může být obrovskou úlevou. Pokud máš zájem, ráda se přidám do diskuze nebo na WA a můžeme si navzájem podporovat.

• Citovat
  • Upravit
529
12.8.24 19:05

Ahoj, já se taky přidávám. Mám úzkostnou poruchu, OCD a panické ataky. Myslela jsem si, že jsem z toho venku, v květnu vysadila AD a začala chodit na terapii… No a od minulého týdne jsem znovu na AD. Občas nechápu, co ta moje hlava dokáže vymyslet 🙈.
A ráda bych se taky zapojila do diskuze. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 19:08

@pihattka Ahoj, hlásím se do klubu. Rok beru AD, stavy mám pořád jak na houpačce. Úzkosti mám odjakživa, ale nesnesitelné až poslední dobou, proto ta AD. Asi se mi sešlo najednou víc spouštěčů, z toho některé nemůžu ovlivnit a ani se jich vyvarovat. Vzhledem k tomu, že už mi táhne na 45, podezřívám z mého špatného rozpoložení asi i rozházené hormony :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.8.24 19:08

@Míšáneček Já jsem vysadila v lednu a v březnu jsem myslela, že se mi zhroutil celý svět :D mám PA a úzkosti a obsesivní myšlenky..byla jsem i půl roku na KBT terapii a i přes to, že jsem v tomto “zkušená” mě to vysazení sundalo a řekla si, že už nikdy víc..napíšu ti do SZ :andel: mohli bychom udělat nějakou hromadnou WA skupinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 19:19

No holky, ja třeba neustale resim vysazeni, nasazeni, rok beru, pak mi to dr. postupne vysadi a placam se za pul roku znovu k ni. ty úzkosti davaji člověku poradne zabrat, myslim, ze uz nikdy ok uplne nebudu, protože kdyz myslim ze ji, prijde jeco, aby mi dokazalo ze teda je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 21:29

@petramerry1864 Tý jo, to mě teda trochu děsíš :,(. Já jsem se své lékařky zatím neptala, jak dlouho budu muset brát AD, ale podle většiny těch, kteří s úzkostnou poruchou už nějakou dobu bojují, je to na dlouho, ne-li napořád :think:. Momentálně beru Eliceu 15mg, nechodím ale zatim na žádné terapie k psychologovi (žádného vyhovujícího jsem zatím nesehnala). Často jsem strašně unavená, ale nevím, jestli to má souvislost s AD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 21:36

@Cloudy24_7 ano,to může mít souvislosti, urcite. i ja casto padam na hubu a to treba uplne nedru, a v noci nespim.pak bych naopak prospala nekolik dnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.24 22:18

Je pravda, že špatně spím - bojím se usnout, bojím se, že mě vzbudí nějaké zvuky, jsem citlivá na jakýkoli hluk. Jsem sice strašně unavená, ale usnu jen vyčerpáním a ráno jak začne venku ruch, už se zase budím s bušením srdce. Bez AD bych asi nespala vůbec. Do práce chodím, dělám s lidmi, musím být proklientská, nemůžu přenášet své osobní problémy do práce, což se mi daří, ale stojí mě to hodně sil, které mi pak chybí doma. Po příchodu domů jsem úplně k. o. a manžel mi dává sežrat, že pracuji hlavou, tudíž prý nemám být z čeho fyzicky unavená. To mě k úzkosti zadělává ještě na deprese, prostě nemám doma pro mé psych. problémy pochopení. Ach jo, tak jsem to všechno vyklopila tady na vás :(. Máte prosím všechny doma podporu a pochopení, nebo jste některá na tom podobně jako já :think:? Omlouvám se za délku příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
13.8.24 06:31

@pihattka super napad, můžete si i založit skupinku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.8.24 06:34

Holky pošlu všem svoje tel. číslo a uděláme skupinu na WA :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.8.24 06:39

@Cloudy24_7 S tím spánkem mám úplně to samé, chodím kvůli tomu na terapii a je to o dost lepší..já naštěstí to pochopení doma mám, je to nemoc přeci jako každá jiná i když psychická.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová