Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My máme filtr na sprchu, ten stál okolo 2,5 tisíc a potom na pitnou vodu..tam už to bylo horší to bylo za 40. tisíc. ![]()
@Caty ja ziju v UK,takze ceny jsou trochu jine,ale co jsem koukala,tak stoji v cesku okolo 800kc.
Treba tady
http://www.filtryvody.cz/sprchovy-filtr/
@peggy.sl 40 tisic?No sila teda,to bych kluka kropila tak pod prevarenou vodu z konvice leda
.
Caty: moje obě děti mají sklon k exemům i když nijak rozsáhlé plochy jsme neléčili, no i tak to byl opruz. Musíte zkoušet co bude sedět zrovna malé. A jestli je to atop…když si vyhledáš co to je atopie tak to je vlastně nepřiměřená reakce pokožky na vnější nebo vnitřní podněty, takže s epod tuto diagnozu schová cokoli.
Jakmile to praská do krve, mokvá…pak bych dala jednorázově i ty kortikoidy, je to jednorázové a myslím že dítě to hodně svědí. lokální pak můžete zase bojovat aby se to zase nerozjelo.
Můžeš vyzkoušet ovesné koupele, dají se koupit v lékárně takové pytlíčky, my dáváme do koupele olej Linola Fett, dobrý je i balmandol olej.
Na promazávání zkus modrou indulonu, ambidermann, linola fett krém, lipobase repair (je na předpis tuším)..mě se parádně osvědčily výrobky Aderma exomega balzám - obsahují také oves a mažu tím děti i teď i když mají kůže v podstatě ok.
Jinak mě kožařka říkala že koupat klidně můžeme denně, že kůži je třeba také čistit a ne jen aplikovat hory mastí, takže já malou myju biodermou takovým dětským mycím gelem bez parabenů, pak ta kůže hezky vstřebává další mazání když je očištěná.
Ehm, 40 tisíc? To abych vozila i k babičkám, ne? To je pálka, to je děsný.
No, mrknu na ty krémy a koupele co jste psaly holky a budeme zkoušet no.
Se bojím, že nechám oočkovat prcka a bude to mít taky.
Ona nemá do krve ty pupínky a flíčky, ale počkrábané jinak celá záda a bříško, nožky, jak jí svědí celý dělo a máme tu děsně tvrdou vodu, tak to jí tam dávám olej od nivei a sůl.
Chce to nějaké spešl povlečení a oblečení? Něbo jako třeba který materiál nepoužívat?
@Caty píše:
kotasko, jojo už jsem jí koupila a sypu jí tam. Je fakt, že se jí to potom malinko zklidnilo, ale škrabew si to furt. A nevím, jestli to sůl nevysušuje a my máme prý promazávat, jenže ty pupínky pak jakoby mokvají a když vysušuju, tak se jí ta kůže zase loupe.
Ano, sůl vysušuje, proto je třeba po koupeli v soli promazat.
Mně se to moc nezdá jako atopický ekzém, ale z fotky se těžko soudí. Ekzém mám já. Zhoršuje ho pot (takže nemůžu mít třeba dlouho nohu přes nohu), stejně jako mráz (to zase pozor v zimě). Nejvíc ho mám na rukou, na ně používám modrou Indulonu, pak taky krém na ruce Balea z dm s ureou, to mám i tělové mléko. Když je třeba, mažu Elocomem (kortikoidy) - raději dřív, to pak stačí namazat jednou, než čekat, až se to rozjede hodně. Mám vyzkoušenou pastu Ictamo, je s ichtamolem, který je na ekzém taky dobrý. Ale mazat jen večer, protože se pak nemá na sluníčko. Mám tu i Indulonu s rakytníkem, včera jsem si s ní namazala nárty a dneska to mám mnohem lepší. K té mořské soli - ideální je poradit se s kožařkou o koncentraci, protože když budeš solit hodně, může to naopak uškodit. Jak už jsem psala, po koupeli v soli promazat, protože sůl vysušuje. Jinak si kdyžtak najdi starší diskuze o ekzému, tam je toho popsáno dost a dost. ![]()
Ahojky,tak dcerce jsem našla včera stejný ekzém.Má ho na zadečku a na stehně.Myslela jsem,že to má nějakou spojitost s tím,že se paří v plince tak jsem sundala plinku a promazávám.Myslím,že to atopický ekzém nebude.Od přítele brácha trpí na atopický ekzém a vypadá úplně jinak,takže z atopáku nemusíš mít strach.Já když jsem byla těhotná,tak jsem měla úplně ten samý ekzém jako má teď dcera a podle fotky to vypadá stejně jak ten co má tvoje dítě.Ale já ho měla jen když začalo teplo,tak jsem zvědavá jak to dceři zmizí nebo nezmizí.Chodím s ní na kožní,protože má na ruce taky ekzém ale jiný.Máme na to 3 mastičky a zbavujeme se ho už asi půl roku.Teď to konečně vypadá,že to zabírá.Jinak já jsem hodně promazávala sádlem a to nám dost zabíralo.
to co je na fotce mame presne my…nesvedi, nemokva, proste to ma na tele a nijak mu to nevadi…ale doktor nas chvalil, ze to ma hezky promazavane a proste v tom infadolanu pokracujeme, i kdyz mu to zmizi…
jinak linolu do koupele taky pouzivame, hezky to promasti (i vsechno kolem
)
moji kamaradky syn ma ekzem ve stavu, kdy si to skrabal az do krve, jeji maminka ji z lazni privezla nejaky krem a maji po starostech.. ![]()
Ahojky holky ,
malý má atopický ekzém tak od půl roku…někdy je to lepší,někdy horší.
Mažu ho Excipialem,ale nesmí se déle jak 3 týdny ,kvůli Uree,kterou obsahuje a to střídám s Lecidermem od Altermedu a nebo používáme Linolu.Měli jsme i od A-derma ,ale to je zbytečně drahé.Střídám měsíc to a měsíc to.Jinak ho koupu v Balneum Hermal,to je suprový olejíček.Peru v Lovele nebo Persil Sensitiv A v poho.Nesmí mít oblečení z umělin jen 100% bavlna!Doufám,že jsem trošku pomohla. ![]()
Kolik stojí ten filtr na vodu?
Zkusím koupit ten infadolan. Já prášek neměnila, peru stále v tom samém, ale v hotelu asi určo perou v něčem jiném. Po vodě to nikdy neměla, jedině, že třeba byla i na slunku.
No, doufám, že se jí to nerozleze. Hrozně si to škrabe,.
F|enistil kapičky máme, ale nedávám je ráda, ničí mozkové buňky při delším užívání.
Hlavně bych nejraději odstranila příčinu než důsledek.