Holky, vypadá to jako atopický ekzém?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caty
1.5.12 22:47

Kolik stojí ten filtr na vodu?
Zkusím koupit ten infadolan. Já prášek neměnila, peru stále v tom samém, ale v hotelu asi určo perou v něčem jiném. Po vodě to nikdy neměla, jedině, že třeba byla i na slunku.
No, doufám, že se jí to nerozleze. Hrozně si to škrabe,.
F|enistil kapičky máme, ale nedávám je ráda, ničí mozkové buňky při delším užívání.
Hlavně bych nejraději odstranila příčinu než důsledek.

• Citovat
  • Upravit
20557
1.5.12 22:51

My máme filtr na sprchu, ten stál okolo 2,5 tisíc a potom na pitnou vodu..tam už to bylo horší to bylo za 40. tisíc. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
1.5.12 22:52

@Caty ja ziju v UK,takze ceny jsou trochu jine,ale co jsem koukala,tak stoji v cesku okolo 800kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
1.5.12 22:55

Treba tady

http://www.filtryvody.cz/sprchovy-filtr/

@peggy.sl 40 tisic?No sila teda,to bych kluka kropila tak pod prevarenou vodu z konvice leda :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
1.5.12 22:56

Caty: moje obě děti mají sklon k exemům i když nijak rozsáhlé plochy jsme neléčili, no i tak to byl opruz. Musíte zkoušet co bude sedět zrovna malé. A jestli je to atop…když si vyhledáš co to je atopie tak to je vlastně nepřiměřená reakce pokožky na vnější nebo vnitřní podněty, takže s epod tuto diagnozu schová cokoli.
Jakmile to praská do krve, mokvá…pak bych dala jednorázově i ty kortikoidy, je to jednorázové a myslím že dítě to hodně svědí. lokální pak můžete zase bojovat aby se to zase nerozjelo.
Můžeš vyzkoušet ovesné koupele, dají se koupit v lékárně takové pytlíčky, my dáváme do koupele olej Linola Fett, dobrý je i balmandol olej.
Na promazávání zkus modrou indulonu, ambidermann, linola fett krém, lipobase repair (je na předpis tuším)..mě se parádně osvědčily výrobky Aderma exomega balzám - obsahují také oves a mažu tím děti i teď i když mají kůže v podstatě ok.
Jinak mě kožařka říkala že koupat klidně můžeme denně, že kůži je třeba také čistit a ne jen aplikovat hory mastí, takže já malou myju biodermou takovým dětským mycím gelem bez parabenů, pak ta kůže hezky vstřebává další mazání když je očištěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
2.5.12 00:10

Ehm, 40 tisíc? To abych vozila i k babičkám, ne? To je pálka, to je děsný.
No, mrknu na ty krémy a koupele co jste psaly holky a budeme zkoušet no.
Se bojím, že nechám oočkovat prcka a bude to mít taky.
Ona nemá do krve ty pupínky a flíčky, ale počkrábané jinak celá záda a bříško, nožky, jak jí svědí celý dělo a máme tu děsně tvrdou vodu, tak to jí tam dávám olej od nivei a sůl.
Chce to nějaké spešl povlečení a oblečení? Něbo jako třeba který materiál nepoužívat?

• Citovat
  • Upravit
7182
2.5.12 08:17
@Caty píše:
kotasko, jojo už jsem jí koupila a sypu jí tam. Je fakt, že se jí to potom malinko zklidnilo, ale škrabew si to furt. A nevím, jestli to sůl nevysušuje a my máme prý promazávat, jenže ty pupínky pak jakoby mokvají a když vysušuju, tak se jí ta kůže zase loupe.

Ano, sůl vysušuje, proto je třeba po koupeli v soli promazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
2.5.12 08:26

Mně se to moc nezdá jako atopický ekzém, ale z fotky se těžko soudí. Ekzém mám já. Zhoršuje ho pot (takže nemůžu mít třeba dlouho nohu přes nohu), stejně jako mráz (to zase pozor v zimě). Nejvíc ho mám na rukou, na ně používám modrou Indulonu, pak taky krém na ruce Balea z dm s ureou, to mám i tělové mléko. Když je třeba, mažu Elocomem (kortikoidy) - raději dřív, to pak stačí namazat jednou, než čekat, až se to rozjede hodně. Mám vyzkoušenou pastu Ictamo, je s ichtamolem, který je na ekzém taky dobrý. Ale mazat jen večer, protože se pak nemá na sluníčko. Mám tu i Indulonu s rakytníkem, včera jsem si s ní namazala nárty a dneska to mám mnohem lepší. K té mořské soli - ideální je poradit se s kožařkou o koncentraci, protože když budeš solit hodně, může to naopak uškodit. Jak už jsem psala, po koupeli v soli promazat, protože sůl vysušuje. Jinak si kdyžtak najdi starší diskuze o ekzému, tam je toho popsáno dost a dost. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
2.5.12 09:10

Ahojky,tak dcerce jsem našla včera stejný ekzém.Má ho na zadečku a na stehně.Myslela jsem,že to má nějakou spojitost s tím,že se paří v plince tak jsem sundala plinku a promazávám.Myslím,že to atopický ekzém nebude.Od přítele brácha trpí na atopický ekzém a vypadá úplně jinak,takže z atopáku nemusíš mít strach.Já když jsem byla těhotná,tak jsem měla úplně ten samý ekzém jako má teď dcera a podle fotky to vypadá stejně jak ten co má tvoje dítě.Ale já ho měla jen když začalo teplo,tak jsem zvědavá jak to dceři zmizí nebo nezmizí.Chodím s ní na kožní,protože má na ruce taky ekzém ale jiný.Máme na to 3 mastičky a zbavujeme se ho už asi půl roku.Teď to konečně vypadá,že to zabírá.Jinak já jsem hodně promazávala sádlem a to nám dost zabíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.5.12 09:15

to co je na fotce mame presne my…nesvedi, nemokva, proste to ma na tele a nijak mu to nevadi…ale doktor nas chvalil, ze to ma hezky promazavane a proste v tom infadolanu pokracujeme, i kdyz mu to zmizi…
jinak linolu do koupele taky pouzivame, hezky to promasti (i vsechno kolem 8o )
moji kamaradky syn ma ekzem ve stavu, kdy si to skrabal az do krve, jeji maminka ji z lazni privezla nejaky krem a maji po starostech.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
20.5.12 16:13

Ahojky holky ,
malý má atopický ekzém tak od půl roku…někdy je to lepší,někdy horší.
Mažu ho Excipialem,ale nesmí se déle jak 3 týdny ,kvůli Uree,kterou obsahuje a to střídám s Lecidermem od Altermedu a nebo používáme Linolu.Měli jsme i od A-derma ,ale to je zbytečně drahé.Střídám měsíc to a měsíc to.Jinak ho koupu v Balneum Hermal,to je suprový olejíček.Peru v Lovele nebo Persil Sensitiv A v poho.Nesmí mít oblečení z umělin jen 100% bavlna!Doufám,že jsem trošku pomohla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek