Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosim prosim o radu. Ja uz moc nevim, co delat a hlavne kam a na koho se obratit.
16mesicni syn je nemocny-ma strasny prujem, po kazdem jen loku cehokoli. Absolutne neji, ale hlavne absolutne nepije. Kdyz uz do nej dostanu max 5ml vody (juice, caje..),stejne hned po vypiti ma prujem. Brisko ho boli, u prujmu place. Jeste tam je jedna „kompl.“..ale to je vlastne jedno. O co mi jde je to, ze nevim, jak postupovat, aby mu udelali nejake vysetreni-vzorek stolice apod.
GP mu nikdy zadne testy nedelal, ale ted o vikendu se k nemu stejne nedostanem, takze.. Vcera jsem volala na 111,protoze byl uz spavy a jenom lezel a koukal. Dostali jsme za hodku appoitment v nemocnici a tam mu jen zmerila teplotu a tep s tim, ze musi pit, ze je mirne dehydratovany. Nepije. Volala jsem znovu na 111,ze do nej proste nemuzu dostat zadne tekutiny a tam mi rekli, ze mi znovu zavola doktor-ten mi zase opakoval, ze u tezke dehydratace by nereagovat atd
,takze proste jen pit pit pit. Doprcic!!! ![]()
Volala jsem tu kamaradkam, co mam delat a jestli mi doporuci doktora, lt by mu jen udelal blby test, blby vyter,,ale neuspesne.
Mate prosim zkusenost s necim podobnym a…nechci delat nekde sceny s deckem v naruci po nemocnici, ale fakt mi vadi jak zase neresi, dokud mi syn nebude snad v bezvedomi z nedostatku tekutin
prijimaji tu vubec nekdy deti kuli strevni infekci+dehydrataci? Zadna znama o tom totiz ani neslysela…
Nejspis se nakazil od kamarada, ale 100% jista si nejsem.
Moooc diky
Ahoj, zila jsem v UK.Ani trochu me to neprekvapuje.Ja bych mohla o zdravotnictvi v UK vypravet (mam deti 3).No, co poradit s malym nevim, ale koukni se na net na polske kliniky.Ve meste, kde jsem zila jich bylo dost.Jsou sice soukrome, zaplatis si to, ale pristup stejny jako v CR a jeste jsem si mohla urcovat co chci u ditete za vysetreni.
@Believe35 dekuju moc za reakci
. O polskych klinikach slysim poprve, diky moc, hned jdu hledat!
@Believe35 nn. The Fylde-zapad. Ale „blizko“ mam Liverpool a Mamchester.. Uz mam. Jedna je v Mnch, super!
Zkus alespon na hydrataci Dioralyte ci neco podobneho. Mam ho ted tady v ruce a je tam i davkovani pro deti do 2 let, takze urcite je i pro deti. Syn mi ho sice pit nechtel (je v tom sul a je to citit), ale kdyz jsem to nabirala do strikacky a tak mu to podavala podobne jako nurofen, tak to „pil“.
jak dlouho vubec ten prujem trva?
@trpaslinka jj mame, ale on co vypije hned pusti do pliny. Ale snad aspon neco se do tela dostane. 3.den. 3den bez jidla a da se rict i bez tekutin ![]()