Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky,tak mala mela rano mereno v zadecku 40,u pediatricky odbery,moc jsme chytili jen do vicka od lahvicky,nicmene ma vyssi sedimentaci,crp 35(u doktorky bylo dnes 20):)infekce v tele pravdepodobne zanet ledvin:(mame ji dat hned atb,nevim,jak to udelat,sirupy ji napinaj.tyto atb maji taky takovou konzistenci a chut.zitra jeste bude moc z laboratore,dnes mame vysledek jen z papirku.eust,tohle kdybych jen tusila,tak se nenecham odbyt v pa sestou nemoci.uz chapu,ze hned vysilujes..
jjaneck píše:
ahoj holky,tak mala mela rano mereno v zadecku 40,u pediatricky odbery,moc jsme chytili jen do vicka od lahvicky,nicmene ma vyssi sedimentaci,crp 35(u doktorky bylo dnes 20):)infekce v tele pravdepodobne zanet ledvin:(mame ji dat hned atb,nevim,jak to udelat,sirupy ji napinaj.tyto atb maji taky takovou konzistenci a chut.zitra jeste bude moc z laboratore,dnes mame vysledek jen z papirku.eust,tohle kdybych jen tusila,tak se nenecham odbyt v pa sestou nemoci.uz chapu,ze hned vysilujes..
Drzim palecky.
Ono ak to su ledviny a zapal, tak vecsinou davaju antibiotika do zily. Teda hospitalizacia. Je to nieco co sa vie vracat. Takze budte opatrny, hned ako bude teplota nad 37,5 brat moc a k dr. Ja som uz poucena a hned beriem moc a letim k dr.
Na druhu stranu neboj zvladne to! Ked ti grcka siropy, tak si kup este gastrotuss, je to pre decka s refluxom, ale pomaha proti krckaniu. Predtym daj nieco tuhe - ryzu, alebo aj kukuricne chrumky. Neboj to zvladnete.
mila eust,tak zrejme vysledky nebyly uplne alarmujici..zitra budem chytrejsi,uz bude i vysledek ze spravne odebrane moci-povedlo se tvoji metodou,kdyz se probudila.uz je znat,ze ma dost,hodne spi,coz je asi dobre,ze si telo trochu odfqkne,je takova bleda,dost natahuje..uz aby byl zitrek.jinak jsem se chtela zeptat,kde bydlis,kdyz jezdite na bulovku,jestli nevadi,ze se takhle ptam..
ach jo mala ma zase teplotu ;-( ;-(. teraz je to 38,6… ach jo. ked bude rano zase teplota, zanesiem opet moc.uz som myslela ze mame 6 nemoc. 3 dni horucky a osypat sa. horucky su uz viac nez 3 dni. ach jo.
mala tiez spi viacej ez inokedy. ale zasadne spi mi na rukach. ako nahle ju polozim je hore a place. takze spi a ja driemem pri nej.
Naše malá už má horečky od pátku, ráno nic, odpoledne teplota a večer vysoká horečka. Dnes se jí objevily pupínky na zádech a na bříšku, zase měla 39.
Tak u nás taky řádí nemoc.
nejmladší - horečka, kašel (od sobotního odpoledne)
prostřední - dnes už jen teplota, kašel
nejstarší - kašel zatím…
Peťaa píše:
Naše malá už má horečky od pátku, ráno nic, odpoledne teplota a večer vysoká horečka. Dnes se jí objevily pupínky na zádech a na bříšku, zase měla 39.
Nebude u vas ta sesta nemoc? Ked to ma od piatku poobedia, tak to su prave tri dni.
Přesně tak to má, myslím, že by to mohla být 6tá nemoc. Zítra zavolám doktorovi.
ne toviem, tuna je o tej 6-tej nemoci viacej:
http://sestanemoc.cz/…-diagnostika
taky jsme měli šestou. Tři dny hodně vysoké horečky, dva dny kolem 40, třetí den do 39, pak se osypal a konec. Tak by to mělo probíhat. Mě říkala doktorka, že horečky čtvrtý den u 6. nemoci jsou považované za komplikaci a měly by se kontrolovat. Nám ten 4. den vycházel na neděli, takže pokud by se stalo, měli jsme jet do nemocnice.
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, malej má druhej den angínu, vysoké horečky (ke 40 stupňům). Jak ho oblékat na spaní? Spíš víc nebo míň? Já jsem z toho jelen, někde čtu nabalit, jinde čtu krátkej rukáv, aby se ještě víc nepřehříval.. ![]()
A když mu horečka klesne, mám Panadol dávat i tak po těch 6ti hodinách?
Máme ATB.
Děkuju moc ![]()
@lyrica oblíkni mu normálně pyžamko, ve kterým spí. Krátký rukáv je málo a navlékat ho taky nemůžeš. Bude zakrytej peřinou. Panadol bych dávala, dokud budou teploty. Neboj, za chvíli zaberou ATB a bude dobře. Přeju brzké uzdravení ![]()
@Peťaa Děkuju moc! Já jsem si to taky takhle myslela, měl to u včera v noci. Jsem jen trošku hysterka
Díky ![]()