Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Při horečce se nemá oblékat moc. Dala bych body s dlouhým rukávem a do spacího pytlíku. Nebo dala pyžamo, přikryla lehkou dekou. Když by měl zimnici, přikrýt trochu víc. Horečku bych srážela pořád, pokud bude nad 38, pak už ne. Přeju, ať ATB brzo zaberou a malý je brzo fit ![]()
@fragola Tak nad 38 ji má pořád, takže budu pokračovat. Děkuju ![]()
Nebuď ho a změř ho až se vzbudí. Pokud bude mít víc než 38,5, po odečtu, tak bych začala srážet. Hlavně ať pije.
Je dobře že spí. Dávej mu k pití spíš chladnější, ale zase ne ledové, nápoje. A jestli má rád tak může i nanuka. Je to lepší než ledové pití a dětem obvykle chutnají
. Taky ho klidně nech vykoupat ve vlažné vodě. Ne studenou ale takovou kterou snese. A když bude spát a vydrží to tak mu klidně dej ponožky namočený do studený vody. Čípky dávám taky jen při opravdu vysoké horečce když mi dcera nechce sirup. Držte se.
Ahoj!
Zatím bych nijak nesrážela a nechala bych imunitu přirozeně pracovat.
Hodně bych mazlila a dávala pít. Jinak ať spí, to mu prospěje nejvíc.
Máte už nějaké zkušenosti s horečkama u něj?
To je dobře! ![]()
Důležité jsou pevné nervy! ![]()
Já mám s nesrážením dobrou zkušenost (u všech třech dětí), ale k tomu musí každý nějak dospět sám. Obecná doporučení lékařů jsou jiná, takže radit to nemůžu, jen píšu, co bych dělala já. ![]()
@CokeLady Fajn, taky nesrážím hned ale u starší dcery to někdy jinak nejde. „Umí“ i čtyřicítky horečky a tam potom bojuju o každou desetinku.
Taky záleží na tom jak to mrně horečku snáší. Ale máš doma bojovníka tak ho nech ať to zkusí vyhrát sám. Jen hlídej ať to neleze víc nahoru.
@CokeLady Křečí jsem se bála taky. A bojím se jich u mladší ještě pořád. Naštěstí malá má horečku tak jednou do roka. Taky nevím jak bych se zachovala při záchvatu. I když u úrazu starší jsem byla klidná do chvíle než jsme se dostaly v nemocnici na oddělení. Tam mě potom uklidňovala sestřička ![]()
Zkus vydržet do večera. Na noc bych mu asi dala ten sirup. Ať se vyspíte oba. Přes den bych ale nechala ať se snaží imunitní systém sám.