Horečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
895
7.1.12 18:27

Horečka

Ahoj maminky,
moje 13 m dcera měla včera ráno teplotu 37,5. Nechala jsem to být, ale odpoledne vyskočila na 39,5. Dala jsem Panadol, jenže to nepomohlo. Teplota stoupla až na 39,6. Tak jsem dala třikrát zábal (během cca 3h),po 6 h Panadol. Teplota klesla na 37,5, ale dnes je to vše nanovo. Malá už je dost vyčerpaná. Nevím jak jí pomoci. Namáte nějakou zaručenou radu? Jen ještě upřesním, že všechny teploty jsou již po odečtu. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
7.1.12 18:31

máme to stejně už od středeční noci. Čekáme co se z toho vyklube. Na doporučení doktorky střídáme po 4h Panadol s Nurofenem. Takže zkuste ty léky po 4h. Překlenete tím tu dobu, kdy se může podat další lék, ale účinná látka už nefunguje. Jinak nám doktorka říkala hlavně mechanicky nepřehřívat tělo, takže dávat malýmu krátký rukáv, na spaní nepřikrývat, sprchovat vlažnou vodou, podávat vlažné nápoje. To všechno samozřejmě v momentě kdy teplota nestoupá, ale má klesat. Jinak studené obklady na zápěstí a kotníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.12 18:33

Teplota a horečka je obraná reakce těla, očividně se tělo s něčím pere a ještě neskončilo. Tři dny po sobě mi přijde v normě, teprve pak bych začala řešit. Pokud se nedaří srážet, dá se kombinovat paralen (panadol) s brufenem(nurofen) po 3h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
7.1.12 18:34

můžeš střídat Panadol a Nurofen po 4 hodinách - tím by jsi měla teplotu srazit, zábalem samozřejmě nic nezkasíš (když ho malá bez problémů snáší)
ona teplota může mít x příčin, může to být obyčejný virozka, zuby, jakákoliv infekční nemoc (neštovice, pátá, šestá nemoc), zánět uší …
uvidíš, co z toho vyleze, ještě zítra bych zkusila léky proti teplotě (panadol, nurofen) a pokud teplota neklesne trvale, tak bych v pondělí skočila k pediatrovi, ať prcka prohlédne a něco se nezanedbá, pokud by se přidaly nějaké další příznaky (třeba by si šahala na ouška a plakala) tak bych jela na pohotovost
s prckama nikdy nevíš, jak to v důsledku skončí, zítra může být úplně bez teplot
ať je brzo líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.1.12 18:34
Gladys píše:
Teplota a horečka je obraná reakce těla, očividně se tělo s něčím pere a ještě neskončilo. Tři dny po sobě mi přijde v normě, teprve pak bych začala řešit. Pokud se nedaří srážet, dá se kombinovat paralen (panadol) s brufenem(nurofen) po 3h

není to po 4h? Máme propočítané dávky od doktora a vychází to po 4h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
7.1.12 18:44

Octové ponožky, naředí se voda s octem (poměr asi jako zálivka na salát), namočí se nejpépe bavlněné ponožky, vyždímat (nesmí z nich téct voda) a dát na nožky.
Octové ponožky a zábaly na kotníky a zápěstí dávat jen když nemá dítko studené ruce a nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
7.1.12 20:33

ahoj holky,my s horeckama bojujeme uz od ut odpoledne u sedmimesicni dcery.zadne jine priznaky nemoci nema.u doktorky jsme byli,cekame,jestli se nevyklube sesta nemoc.mala ma studene rucicky,takze nechladime,jen podavame na stridacku nurofen a panadol.uz mam pekny nervy,co z toho bude.vetsinou jsou u seste nemoci horecky jen tri dny.pokud dite nema studene nozicky,je pry dobre dat do ponozek na noc tvaroh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.1.12 21:18
jjaneck píše:
ahoj holky,my s horeckama bojujeme uz od ut odpoledne u sedmimesicni dcery.zadne jine priznaky nemoci nema.u doktorky jsme byli,cekame,jestli se nevyklube sesta nemoc.mala ma studene rucicky,takze nechladime,jen podavame na stridacku nurofen a panadol.uz mam pekny nervy,co z toho bude.vetsinou jsou u seste nemoci horecky jen tri dny.pokud dite nema studene nozicky,je pry dobre dat do ponozek na noc tvaroh.

je to peklo, my to máme fakt úplně stejně, jenom vysoké horečky a nic k tomu. Nejhorší je to v noci. Taky čekáme jestli to nebude ta šestá nemoc. Doktorka mu brala i krev a dávali jsme na vyšetření i moč a všechno OK. Zítra máme jít pro jistotu na kontrolu do nemocnice na dětské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
7.1.12 21:34

Holky děkuji za rady, já jsem to nakonec nevydržela a zavolala doktorovi, protože horečka ještě stoupla. Řekl střídat Panadol a Nurofen a dát zábal. Jinak nohy a ruce má střídavě studené a teplé, takže nebalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
7.1.12 23:27

studený nohy a ruce jsou když teplota jde ještě nahoru, jakmile kulminuje, už jsou teplý. Ale já taky pro jistotu nebalím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
8.1.12 00:06
MMartina1 píše:

je to peklo, my to máme fakt úplně stejně, jenom vysoké horečky a nic k tomu. Nejhorší je to v noci. Taky čekáme jestli to nebude ta šestá nemoc. Doktorka mu brala i krev a dávali jsme na vyšetření i moč a všechno OK. Zítra máme jít pro jistotu na kontrolu do nemocnice na dětské.

Ja jsem totalne ve smrti,co se deje..jsem rozhodnuta jet zitra na bulovku s moci a at se na malou radsi kouknou.dej vedet,jak jste dopadli.kez by to byla ta sesta nemoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
8.1.12 01:57

Na tej bulovke sa asi stretneme. Tez teplota a nedari sa mi ju zrazit. Ach jo ;-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
8.1.12 03:46

eust,jak dlouho mate horecku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
8.1.12 04:42

Mame od piatku. Uz raz mala mala zapal mocovych ciest. Tak som vcera hned s mocou letela na bulovku na interne. Moc nastastie nemala nic vysoke, teda este cakame v pondelok na kultivaciu. Povedali ze ak bude v sobotu vecer horucka dorazit rano na pohotovost. Predpokladam ze urobia crp. No rozhodne za par hodin tam idem. Mala hreje ako kamna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8345
8.1.12 04:45

Vyjadrujem sa teda dostbkbo…pardon. To je tym, ze som spala iba 30 minut. Mala spi dnes zasadne mne na rukach. Ked chcem, aby sa trosku aspon vyspala, tak inu moznost nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí