Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, moc prosím o vaše zkušenosti.
Jsme v 1. cyklu IVF, stimulace a všechno probíhá super. Zítra má dojít k odběru vajíček.
Ale - včera jsem měla zvýšenou teplotu, myslela jsem, že je to spíš vyčerpáním, protože máme hodně nemocnou babičku a je to o nervy. Tak jsem celý den ležela, večer teplota 38 a dneska ráno, po vyspání taky ![]()
V dnešní době je jasné, že mě napadá, jestli to není Covid, ale nic jiného mě netrápí.
A moje otázka - myslíte, že může nějak dojít zítra k odběru? Nebo se to prostě nechá popraskat a budeme muset celou stimulaci absolvovat znovu? Tím přijdeme o jeden pokus, že?
A kdyby to neodebrali - můžeme třeba doma zkusit počít sami klasickou sex cestou? ![]()
Jezdíme do Apolináře.
Moc děkuju!
S horečkou v dnešní době nikam nemůžeš. Zavolej si tam a domluv se na dalším postupu.
Budu tam volat, no… ![]()
Ach jo ![]()
A ty folikuly se nemusi odebrat? Proste to popraska a pak menstruace?
Do CARu zavolej ještě dnes. Určitě mají krizovou linku a řeknou, jak se bude postupovat.
Každopádně DOMÁCÍ SNAŽENÍ OPRAVDU NE!! Leda by dle ultrazvuku řekli, že můžete.
Nevíš, kolik tam máš nachystaných vajíček - 10, 15, 20? I kdyby se oplodnila jenom polovina z nich, bylo by to na redukci těhotenství, možná by se něco chytlo mimo dělohu, atd. a nic z toho opravdu nechceš riskovat…
Doufám, že ti ten odběr udělají.
Ale jo, věřím, že ti to nenechají popraskat jen tak, něco vymyslí.
Držím palce!
Snažení doma určitě ne. Zavojej určitě do Caru, v tomto pripade by Ti mohli udělat i test, kde je výsledek během chvilky. Dle toho se asi rozhodne co dál. Držím palce ![]()
Určitě si zavolejte dnes, známou taky vzali nemocnou zvlášť na pokoj, jít určitě musíte. Držím palce ![]()
Moc díky, holky!
Už jsem s nimi v kontaktu, měla by mě prý kontaktovat vedoucí CARu u Apolináře.
Měla jsem kolem 8-10 na každé straně - to by asi fakt hustý, kdyby se i jen polovina chytla ![]()
Každopádně už ani nemám nafouklý bricho, tak si rikam, jestli to nemohlo nějak popraskat samo…z nervů, teploty a tak…
Uvidíme, co řeknou.
Ještě jednou moc děkuju!
@ahojí
Ahojky, mohla bys sem Pak prosím hodit jak to dopadlo? Jestli se ti potvrdí covid nebo co se bude dít? Nebo mně do zprávy?,, chtěla bych začít moje 1.ivf v listopadu a tohohle se strašně bojím. Původně sme to chtěli nechat na leden, ale čekáme už dlouho a v Caru mi řekli že takovou zkušenost s covid a odběrem zatím nemají. Chodím též do Apo…
Držím palečky…
a předem díky ![]()
@Eva.e
Jee…tak to je náhoda
Já tam jsem strašně spokojená! Všichni jsou moc milí a profi.
Což se mi potvrdilo i dneska…
Kontaktovala jsem je přes FB, kde jsem s nimi komunikovala i na začátku, jestli mají volno pro nové pacienty.
Hned mi odepsali, že můj dotaz předávají vedoucí CAR Dr. Jirsové…
Ta mi za chvili volala, byla hrozně milá a měla pochopení.
Každopádně jsme se domluvili, že odběr neuděáme - zatím se můj stav spíš zhoršuje, tak ani nevíme, jak by mi bylo zítra. Folikuly proste popraskají a pak pujdeme znovu na stimulaci.
Měla jsem i malou hladinu hormonů, tak se mi to ani nebude počítat…a pořád mame 4 další pokusy. Nějak to tam udělají prý s pojištovnou.
Kdyby tě ještě cokoliv zajímalo, klidně napiš!
A muzu se zeptat, slo o to, jestli to nahodou neni covid, nebo se baly napr. Narkozy pri teplote? Ja totiz sla na odber take v dobe kdy sem byla nastydla a neco se u me rozjizdelo o cemz jsem car informovala. A rekly mi, ze odber se udela kazdopadne a ze se kdyztak odlozi transfer. Za par dni se mi potvrdil covid.