Horečka u malého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
18.4.25 14:32

Horečka male dítě

Dobrý den dítě 8 měsíců zítra to bude 3 den co má horečky hodně to lítá většinou 37.8 někdy az 39. Ruce a nohy jsou studené takže nechceme moc vlažnou koupel je mu zima. Dáváme čípky a sirup střídáme nurofen a paralen. Čípek sem tam ok někdy ho neudrží ma totiž průjem a sirup posledně hned celí vyzvracel. Máme se obrátit hned na pohotovost nebo ještě vyčkat mockrát děkuji Michal

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64981
18.4.25 14:43

Počkala bych do zítřka. Ty číselné nemoci jsou většinou tři dny teplota a pak nějaká vyrážka, bez teploty už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
18.4.25 14:48

Pokud do něj dostanete léky na teplotu a ta na ně reaguje, tak bych ještě vyčkala do zítřka. Je důležité, aby dítě pilo. Kor jestli má průjem. Pokud by bylo apatické, tak je pohotovost na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
18.4.25 14:51

Na pohotovost bych nejezdila. Určitě ne dnes. Pokud se stav dítěte výrazně nezhorší nebo se neukáže, že je lékař potřeba, tak bych šla případně v úterý. Ale spíš si myslím, že se do úterý zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18571
18.4.25 15:47

Jinak takový poznatek. Když m studené ruce a nohy, teplota roste. Jakmile zteplají tak zabírá prášek. Jak často mu leze nahoru horečka? Nemění se interval? U nás běžně je tak 1,5 dne klidně co 3-4 hodiny zase zpět a pak se pomalu začne prodlužovat interval. Treba 6, další až 8 hodin a to je jasné, ze už bude dobre. Taky když má jít spát a má treba 37,5 tak dat prášek, protože jinak budeš nejpozději za 2 hodiny řešit nesmyslnou horečku. Zbytečně se pak tělo vyčerpává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30711
18.4.25 16:35

Na pohotovost bych jela v pripade podezreni na dehydrataci, kdyz zvraci a ma prujem, jenom teplota 2.den do 39 neni duvod k navsteve pohotovosti, pokud dite pije. Je potreba posuzovat celkovy stav. Dcera byla v 17m neprobuditelna, uplne jak hadrova panenka, ale bez teploty. Zvracela tez, prujem nemela. Nakonec z toho byl zanet ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
18.4.25 16:43
@Hobitka píše: Více

Přesně tak. Pokud je dítě „špatné“ - neprobuditelné, apatické, dehydrované, dušné, s velkými otoky, křičící bolestí i po analgetiku nebo… (spousta dalších příznaků, že je něco fakt blbě), tak jet. Ale jen samotná horečka a průjem pár dní za mě důvodem k návštěvě lékaře není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
18.4.25 20:10

Pokud by to trvalo i do zítřka, tak bych jela, zkontrolovat především moč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.4.25 20:16
@hospodki
@hospodki píše: Více

Už je delší interval večer před spaním měl sice 38 ale smál se a tak tak na nic dostal čípek a snad zítra už bude dobře diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18571
18.4.25 20:28

@Michal615 tak super. Ještě si dítko zkontroluj okolo 1 v noci. Mezi 1-2 běžne kulminuje horečka. Stejně asi přebaluješ, tak bych klidně dala čípek pokud by měl zvýšenou at se vyspi a nebudíš ho za hodinu znova. Ja jsem teda team radši jeden prášek navíc než pak řešit a hasit horečky. Moje děti i já máme imunitu dobrou. Holka skoro 3 roky byla nemocná v říhnu zápal plic (jako mimino trpěla na průdušky tak žádný div), pak týden v únoru rýmu a teď horší průběh neštovic. Jako dítě první rok ve skupince kam se dávají i s rymickama za mě super. Prvňák chyběl kvůli nemoci 2 týdny - neštovice. Jinak jsem omlouvala kvůli dovolené a bolestivosti s růstem zubu. Za mě imunitu dítěte nebuduješ tím, že mu dáš za dětství o 5 prášků míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí