Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosím vás asi sem od přítele chytila nějakej sajrat moje doktorka má dovolenou až do příštího týdne mám 38,4 a drží se to i po zábalech a paralenu… Jsem v 9 týdnu bojím se o mimi jesi mu nějak nemůžu ublížit třeba kapkama do nosu nebo něčím na kašel hledala sem vhodný pro těhotný ale z toho zvracím.. obrací mi to žaludek..už si nevím rady mám jet na pohotovost? děkuji moc
Spíš než kapky bych nebrala ten paralen.. ale zkus na pohotovost zavolat aby ti poradily - nebo se zeptej v lékarně. Na pohotovost bych s nachlazením nechodila.
@Aletheia Mě to právě taky přijde na hlavu jít stím na pohotovost.. no v lékárně mi právě řekla že jeden paralen denně nevadí.. tak já nwm ![]()
@Tyna_matiss píše:
@Aletheia Mě to právě taky přijde na hlavu jít stím na pohotovost.. no v lékárně mi právě řekla že jeden paralen denně nevadí.. tak já nwm
jo tak jeden denně je v pohodě, navíc to máš od lékarnice ![]()
hele horečka to není nijak závratná. Takže to asi budeš muset přetrpět. Ležel a dělat si ty zábaly občas. Stejně se s tím nic zázračného dělat nedá. Miminku to neublíží, na pohotovost bych jela kdyby to vyšplhalo na 39 a víc. Do té doby prostě být v posteli
@Aletheia To je teda týden… fakt.. Nejdřív vysokej tlak pak přítel se 39-40,2 horečky pak mi babičku odvezli s plicní embolií a ted já horečky tečení z nosu.. no konečná..
Na pohotovost nechoď, paralenu se taky neboj. kapky do nosu zkus s píš přírodní typu pinosol, normální si dej radši třeba jen před spaním. a halvně se nenervuj, nachlazení je v těhu celkem běžný, a hromadně kvůli tomu maminky naštěstí nepotrácí ![]()
@slavuska1 píše:Taky bych si vzala jeden paralen a pinosol ten ti neublíží, ten je i pro těhotná, je to takový byllinný olejíček
Na pohotovost nechoď, paralenu se taky neboj. kapky do nosu zkus s píš přírodní typu pinosol, normální si dej radši třeba jen před spaním. a halvně se nenervuj, nachlazení je v těhu celkem běžný, a hromadně kvůli tomu maminky naštěstí nepotrácí
Paralenem srazej, neublizi ani tobe, ani diteti, zato dele trvajici horecka muze velmi.
To jsem taky mela takhle na zacatku. Jeden paralen muzes a kapky bud ten pinosol nebo s morskou vodou a na skrabani v krku a kasel prirodni pastilky nebo sirup. Normalni kapky do nosu se n esmi pouzivat!
A pokud teplota bude dele jak tri dny, mazej okamzite na pohotovost, to neni legrace ![]()
@kittynka89 No to je mi jasný ani by mi tak nevadili když to tak řeknu ty horečky jak ten ucpanej nos… neumím pořádně dejchat pusou… ![]()
To mi povidej, nemohla jsem v noci poradne spat a skoro jsem chrochtala, pritel si uzil
ale po tydnu to preslo ![]()
@kittynka89 To ten můj to dotáhl dom.. spinkal si jak nemluvně… až na ty jeho šíleně vysoký horečky a to že sem mu dávala pořád zábali tak se to dalo přežít…
@Tyna_matiss A ten můj to pak chytil ode mě
a samozřejmě rýma je pro muže smrtelná nemoc ![]()
@Tyna_matiss Paralen můžeš v obvyklém dávkování, ale horečka nad 39st. je pro plod nebezpečná, takže kombinuj se zábaly a snaž se ji srazit.