Horké umělé mléko

86
7.4.22 22:55

Horké umělé mléko

Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat… Jsem v nemocnici se 6ti nedělkou a nedovolí nám dělat umělé mléko takže ho dělají sami… A když mi ho přinesou tak má vždy těch 90°C a zajímá mě jestli se nespalí vitamíny atd… Když je na krabici zalévat 40°C… Maminky poraďte mám to řešit?… Malá brečí má potom bolesti a stále hlad… Někdy dají o odměrku méně… A já nevím co si počít… Už to má takhle 2 den… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
536
7.4.22 23:06

No podle mě je to špatně, zalévat horkou vodou. Mě to taky hrozně štvalo, nešlo mi kojit a musela jsem je skoro prosit, aby to mléko vůbec udělali a malý měl taky pořád hlad. Neboj se a ozvi se, ty jsi matka a máš právo si o tom rozhodnout sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.4.22 23:11

@Gabiiinka Jo to je těžký… Byla bych radši sama si ho dělat… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
7.4.22 23:13

No dobře to není. Musíte se ozvat! Nechápu proč je vždycky s dáváním UM takový problém :roll: Chápu, že kojení je asi pro miminko to nejlepší, ale trápit ho hladem… Ještě, když v porodnici jde o gramy :roll: Mě u nás v porodnici dali ohřívačku, mlíčko a lahvičku bez problémů. Ještě jsem mohla kdykoliv přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
7.4.22 23:20

@iamlenka Ráda bych kojila ale zastavili mi mléko kvůli problémům… Takže musím dávat to umělé… Jenomže takhle jak ho dělají se mi to nelíbí ale oni ho přinesou řeknou mi počkejte až vychladne nebo si ho schlaďte a toť vše… :,( Mám chuť teď podepsat reverz a jít domů… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
7.4.22 23:22

@Narcis22 já být na tvém místě udělám to. Pokud je miminko v pořádku a ty se na to cítíš 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
7.4.22 23:40

Řešila jsi to na vizitě? S ošetřujícím lékařem? Rozhodně bych to nenechala být a řešila bych to i po propuštění/podpesání reverzu. Protože to je velký hnus, který je velmi snadno napravitelný. Zalévat sunar vodou o správné teplotě není nic, co by technologicky zatěžovalo personál nemocnice. Navíc podávají jídlo v rozporu s návodem k použití, vymáchala bych v tom těm sestrám čumák. Pokud by lékaři z oddělení nezabrali, hnala bych to k řediteli nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.4.22 01:18

@moof No tak teď jsem řekla že chci aby ho udělala tak jak je na návodu a prostě se na mě vysrala… Nic nevnímala… Takže buďto bych malé to mléko nedala a nebo dala… Neměla jsem na výběr musela jsem si ho zase schladit ani tam nebylo 133ml ale 120 místo toho já už jsem na prášky vím že bude mít bolesti až nás pustí domů a budeme to dělat zase tak jak se má… Reverz jsem požádala řekla že takhle v noci nikoho nepouštěla že až ráno… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65069
8.4.22 05:44
@iamlenka píše:
No dobře to není. Musíte se ozvat! Nechápu proč je vždycky s dáváním UM takový problém :roll: Chápu, že kojení je asi pro miminko to nejlepší, ale trápit ho hladem… Ještě, když v porodnici jde o gramy :roll: Mě u nás v porodnici dali ohřívačku, mlíčko a lahvičku bez problémů. Ještě jsem mohla kdykoliv přijít.

Tak toneni, ze by ji nedovolili UM, aby podporovali kojeni. Navic to neni cerstve narozene miminko. Ma tak sest tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
8.4.22 06:46
@Narcis22 píše:
Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat… Jsem v nemocnici se 6ti nedělkou a nedovolí nám dělat umělé mléko takže ho dělají sami… A když mi ho přinesou tak má vždy těch 90°C a zajímá mě jestli se nespalí vitamíny atd… Když je na krabici zalévat 40°C… Maminky poraďte mám to řešit?… Malá brečí má potom bolesti a stále hlad… Někdy dají o odměrku méně… A já nevím co si počít… Už to má takhle 2 den… :(
Řekni manželovi nebo přítelovi, ať ti donese ohrivacku a dělej si mléko sama.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11800
8.4.22 06:53

Kola bych je do…buď ať to dělají ve správné teplotě a nebo ať ti dají tu vařící vodu a vedle prášek že si to namíchat až voda vychladne…nejen že tou horkou vodou ničí vitamíny ale hlavně pre a pro-biotika a horkou vodou se i vysráží bílkoviny takže je pak pro miminko hůře stravitelné a proto ho bolí bříško…případně trvat na tom že si to budeš připravovat sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12570
8.4.22 08:29
@Narcis22 píše:
Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat… Jsem v nemocnici se 6ti nedělkou a nedovolí nám dělat umělé mléko takže ho dělají sami… A když mi ho přinesou tak má vždy těch 90°C a zajímá mě jestli se nespalí vitamíny atd… Když je na krabici zalévat 40°C… Maminky poraďte mám to řešit?… Malá brečí má potom bolesti a stále hlad… Někdy dají o odměrku méně… A já nevím co si počít… Už to má takhle 2 den… :(

Nechci rejpat, ale co je špatně na tom, že se UM, tedy ten prášek zaleje horkou vodou, lehvička protřepe a nechá vychladnout nebo se schladí pod studenou vodou na správnou teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
8.4.22 08:34
@lilith1 píše:
Nechci rejpat, ale co je špatně na tom, že se UM, tedy ten prášek zaleje horkou vodou, lehvička protřepe a nechá vychladnout nebo se schladí pod studenou vodou na správnou teplotu?

všechno je na tom špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
8.4.22 08:51
@lilith1 píše:
Úplně všechno, protože to „spálí“ to nejlepší. Ani sam výrobce, to právě z tohohle důvodu nedoporučuje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
8.4.22 09:03

Oni asi dělají víc dávek naráz s než by to rozvezli, tak by to některé děti měly studené.
já myslím, že to mléko se tím nijak neznehodnotí, jen musíš dávat bacha, abys dítě nepopálila.
v porodnici bych nedělala vlny, za chvilku jsi doma a budeš si to dělat podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová