Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@EvieK píše: Úplně všechno, protože to „spálí“ to nejlepší. Ani sam výrobce, to právě z tohohle důvodu nedoporučuje.
a co se spálí?
vitamíny neničí teplota, ale oxidace (vadí var - probublávání)
bílkoviny teplem denaturují - ale to se miminu v žaludku stane okamžitě taky vlivem žaludečních šťáv.
v sušeném mléku žádné živé bakterie stejně nejsou
nedramatizuj to, nikdo neví, nakolik je těch 40°C doporučených výrobcem spíše bezpečnostní opatření proti opaření mimin.
@Narcis22 píše:
@moof No tak teď jsem řekla že chci aby ho udělala tak jak je na návodu a prostě se na mě vysrala… Nic nevnímala… Takže buďto bych malé to mléko nedala a nebo dala… Neměla jsem na výběr musela jsem si ho zase schladit ani tam nebylo 133ml ale 120 místo toho já už jsem na prášky vím že bude mít bolesti až nás pustí domů a budeme to dělat zase tak jak se má… Reverz jsem požádala řekla že takhle v noci nikoho nepouštěla že až ráno…
Neřeš to s noční sestrou a žádnou jinou sestrou. Tuhle zeď evidentně neprorazíš. Řeš to s ošetřujícím doktorem, primářem.
@Pudloslava No já mám jen strach aby nebolelo bříško když tady ho dělají jinak a já doma taky jinak (tou teplotou se spálí vitamíny a probiotika a navíc mám AR to mléko tak nezhoustne)… Myslím si že ta teplota dělá hodně…
@Narcis22 píše:
@Pudloslava No já mám jen strach aby nebolelo bříško když tady ho dělají jinak a já doma taky jinak (tou teplotou se spálí vitamíny a probiotika a navíc mám AR to mléko tak nezhoustne)… Myslím si že ta teplota dělá hodně…
probiotika v tom snad nejsou, jen prebiotika - neživý materiál.
a s vitamínama to je spíš jen pověra, pokud vím, vadí jim oxidace - tzn provařování na vzduchu a taky je tam faktor času. I kdyby, dítě v porodnici neumře za ty 3 dny na avitaminózu.
ideální to není, ale ani to není jedovaný mlíko z číny
@moof píše:
Neřeš to s noční sestrou a žádnou jinou sestrou. Tuhle zeď evidentně neprorazíš. Řeš to s ošetřujícím doktorem, primářem.
nebo s ředitelem a ministrem zdravotnictví. pár článků v celostátních médiích by taky bodlo ![]()
@Pudloslava píše:v sušeném mléku žádné živé bakterie stejně nejsou
Ne? Proč myslíš? Zdroj? V sušeném prášku mohou být živé bakterie, nejen v kojenecké výživě. Například sušené jogurtové kultury. Na obalu je návod k použití, prostě se má dělat dle návodu výrobce.
@moof píše:
Ne? Proč myslíš? Zdroj? V sušeném prášku mohou být živé bakterie, nejen v kojenecké výživě. Například sušené jogurtové kultury. Na obalu je návod k použití, prostě se má dělat dle návodu výrobce.
já jsem takové mléko neviděla, ale od doby mého nekojení doba pokročila.
každopádně pár dnů v porodnici bez probiotik dítě přežije, stejně má mít svoje - dodávané ve stravě jsou jen něco navíc pro ty churavé, není to žádný základ zdravé stravy. máš mít svoje živé bakterie ve střevě a ty musíš jen správně krmit mrtvou stravou, nepotřebuješ je stále doplňovat.
@moof píše:
googlila jsem a opravdu mlíka s probiotikama se dneska dělají
je to záležitost posledních pár let
takový mlíko zalévat horkou vodou je škoda, ale nestane se tím nijak závadným
@Pudloslava píše:
a co se spálí?
vitamíny neničí teplota, ale oxidace (vadí var - probublávání)
bílkoviny teplem denaturují - ale to se miminu v žaludku stane okamžitě taky vlivem žaludečních šťáv.
v sušeném mléku žádné živé bakterie stejně nejsounedramatizuj to, nikdo neví, nakolik je těch 40°C doporučených výrobcem spíše bezpečnostní opatření proti opaření mimin.
Od věci, ten výrobce to tam nepíše pro srandu. Proto tam ten návod je..
tady například od výrobce : Důležité! Nepřipravujte mléko s horkou vodou. Vroucí voda ničí škodlivé složky, ale může také neutralizovat vitamíny a stopové prvky, které kojenecké mléko obsahuje.. nehlede na to, že to může způsobit břichabol.
Tak jasně jedovatý to není ale není nad to když jste s miminkem v nemocnici v cizím prostředí což už samo od sobě vyvolává stres a ono tam ještě navíc pláče protože ho trápí bříško víc než obvykle
A to vůbec netuším proč tam paní s miminkem je…
@Narcis22 tak snad to bude brzy dobry
. Ale spíš sem tim chtěla říct že jste tam asi kvůli nějakému zdravotnímu problémů miminka což je stres..a strach z toho co mu je…další stres určitě kvůli tomu že nejste doma ale v cizím prostředí, nemáte tam svoje pohodlí a klid…a teď ještě to s tím mlékem… Je to prostě zbytečny od personálu…
@EvieK píše:
Od věci, ten výrobce to tam nepíše pro srandu. Proto tam ten návod je..tady například od výrobce : Důležité! Nepřipravujte mléko s horkou vodou. Vroucí voda ničí škodlivé složky, ale může také neutralizovat vitamíny a stopové prvky, které kojenecké mléko obsahuje.. nehlede na to, že to může způsobit břichabol.
Ten navod evidentne psal grafik, co maloval obal. Kamaradka je graficka, obcas to od nich chtej. To jsou pak vyplody!
neutralizovat vitaminy??? A stopove prvky??? Takze pokud jde jen o to, pak pohoda.
@Pudloslava píše:
Ten navod evidentne psal grafik, co maloval obal. Kamaradka je graficka, obcas to od nich chtej. To jsou pak vyplody!![]()
![]()
![]()
neutralizovat vitaminy??? A stopove prvky??? Takze pokud jde jen o to, pak pohoda.