Nedostatek mléka? Nahradit? Čím?

110
7.4.22 19:23

Nedostatek mléka? Nahradit? Čím?

Všechny zdravím,
opět si jdu pro radu ke zkušenějším…
Prďola, nyní 5 měsíců, nám začíná být nějaký protivný a mám špatné tušení, že to souvisí s kojením, respektive mám obavu, že už mu ode mě nestačí… Od narození jsme hezky a hodně přibývali, doktorka se divila a smála se, že mám nejspíš smetanu. Poslední dobou už to není až taková sláva, máme 7kg, ale to bych považovala za normální, že se růst zpomalil, ale… Poslední dobou jsme hrozně neklidní, plačtiví, nic nás nebaví, pořád si mneme obličej, po přiložení k prsu někdy pije hezky, pak u toho řve, odtahuje se,… Jindy zas pije jen chvíli, pak za půl hodiny může znovu…
Nevadilo by mi to častější kojení, ale spíš ta náhlá změna nálad, nespokojenost… Měli jsme spokojené Mimi a teď si nevím rady!
Už jsem začali s příkrmy, ale to je pár lžiček a konec, spíše se seznamujeme se lžičkou a co vlastně udělat s obsahem v pusince.

Začala jsem přemýšlet, jak jinak zajistit, aby jsme byli spokojení a do syta napapani, jediné řešení je asi UM, ale mám obavu, že pokud bych nahradila i jen např. večerní kojení lahví, tak máme po kojení úplně :(

Co teď? Jinak tento stav už trvá cca 2-3 týdny, takže spurt apod. to asi nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
7.4.22 19:29

Nejdriv bych zacala tim, ze vynechas ten plural, to se neda cist. :palec:

Jinak dcera na UM, stejne stara a ma ty nalady ted taky a hladem to neni. Mam podezreni na ockovani. Vzdycky se srovna a po ockovani se to opakuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
7.4.22 19:33

Ockovani, zuby, pocasi…

Nebo se snazi o neco v ramci PMV a nejde mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.4.22 19:46

Pravda, že na očkování jsme byli tento týden, ale tohle už trvá déle, i když teď je to pár dní opravdu už extra výživné…a já začínám být mírně zoufalá a nevím, jak pomoci ke spokojenosti 🙁

Zuby zkouším každou chvíli, ale zatím jsem na nic nenarazila…

Co se týče PMV, tak jsme ve fázi, že se nám nejde otočit a to nás taky asi pěkně štve, ale že by až tak? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
7.4.22 19:55

UM podle popisu není vůbec třeba a nic nezlepší. Může mít spurt, může trochu bojkotovat, může ho bolet břicho, můžou to být zuby (ty ještě nemusí být vidět vyklubané a stejně bolí, jak rostou v dásni). Nejpravděpodobněji mi to připadá jako ty zuby, to jsou mimina dost protivná dle popisu.

PS: nepoužívej ten mateřský plurál, „abysme byli napapaní“ a „hezky jsme přibírali“ je fakt děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
7.4.22 20:00

Piš jak člověk, to je děs. Děti se prostě mění. Může to být cokoliv. Jestli má dost pocuranych plen tak mu to stačí a trápí ho něco jinýho. UM bych nedávala. Zkoušej prikrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
7.4.22 20:07

Za psaní se omlouvám, teď když to čtu zpětně, je to trochu - dobře dost - zvláštní, ale asi nás beru tak nějak jako tým, tak jsem to tak blbě napsala…ale na druhou stranu (nemysleno nijak zle) v psaní jsem o radu nežádala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
7.4.22 20:15
@vejule08 píše:
Za psaní se omlouvám, teď když to čtu zpětně, je to trochu - dobře dost - zvláštní, ale asi nás beru tak nějak jako tým, tak jsem to tak blbě napsala…ale na druhou stranu (nemysleno nijak zle) v psaní jsem o radu nežádala :lol:

Jo, ale ono je třeba rozdíl když reknes máme průjem nebo dítě má průjem. Kdyz ho maji vsichni tak je to většinou jasna viroza, když jen dítě tak může být příčin sto a jedna. Pak může dojít třeba k nedorozumění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
7.4.22 20:18
@vejule08 píše:
Za psaní se omlouvám, teď když to čtu zpětně, je to trochu - dobře dost - zvláštní, ale asi nás beru tak nějak jako tým, tak jsem to tak blbě napsala…ale na druhou stranu (nemysleno nijak zle) v psaní jsem o radu nežádala :lol:

Tak kdyz to vidis takhle, tak odpoved dostanes :lol:…jestli se neumis jako dospela otocit a ses plactiva, protivna a nic te nebavi, tak mas docela problem
a tusim, ze ti ani UM nepomuze :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4477
7.4.22 20:40

Taky máš pořád dobrou náladu a chováš se stejně a je ti neustále dobře? Podobné pocity má i to mimčo, jen ti prostě nemůže říct, co přesně ho trápí.
Příčin může být milion a pochybuju, že UM to vyřeší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6714
7.4.22 20:43

Já bych zkusila BioGaiu, jsou to probiotika, sice dražší, ale zabírají výborně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová