Jak se dělá hormonální profil?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2083
18.9.14 15:35

@Svistice nene, MS jsem měla 4 dny. Ale 4 měsíce jsem MS neměla. JInak jsem si to přečetla. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
18.9.14 15:41

@folii třebo jo, a on ti neřekl, proč ti ho dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2083
18.9.14 15:41

@boruvkay no, jen chce zjistit, proč mi nechodí pravidelně MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
18.9.14 15:43

No tak uvidíš, mě říkali, že se většinou dělá 2-5 den cyklu. A pak snad v druhé půlce cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10415
31.3.15 14:07

Ahoj holky potrebovala bych poradit mam vysledky hormonalniho profilu a nevim jestli je to dobry nebo ne.Mam tu LH 3.3 FSH 8.1 index LH/FSH 0.41.prolaktin 191.4 v zavorce norma od 70- do 565.K doktorovi jdu pristi tyden tak abych vedela na co se pripravit. Kdyby jste se v tom někdo orientoval budu rada. Dekuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.4.15 18:43

Zdravím, je tu někdo kdo si hormonální profil platil? Na kolik cca vyjde, když bych si ho nechala udělat na vlastní žádost. Bohužel mám původním dr. neřešené problémy s ms a snažíme se o mimčo, ale myslím, že by to byl druhý zázrak, kdyby se povedlo stejně, jako u dcery kdy jsem měla ms 1× za čtvrt roku, tehdy mi dr. řekl, že mám zhubnout a víc řešit nebude, nyní mám nového dr, který problém řešit chce ms. mám rozházenou jednou 41, pak 52, 24 takže jak se tělu zachce (a je to celkem napalici čekat zda příjde či ne :) ), nicméně většinou se na toto vyšetření posílá až po roce snažení, my se snažíme cca půl roku o druhé mimčo a nechce se mi více čekat, rada bych věděla na čem jsem a pokud by vyšetření nebylo možné zatím udělat, nechala bych si ho udělat na vlastní žádost. Našla jsem pár ceníků kde se bohybují okolo 1000-1200, tak si to chci jen nechat potvrdit, zda se to tak opravdu pohybuje. :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
22.4.15 09:31

@lucík 1

Já myslím, že ty hodnoty jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
29.2.16 13:26

Nevíte prosím, co vše je hrazeno zdr. pojišťovnou v rámci zjišťování hormonálního profilu? Patří sem i estradiol? - moje doktorka mi řekla, že pojišťovna proplácí LH, FSH, Prolaktin, Testosteron - ale já bych rádá ještě ten estradiol… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.3.17 22:10

Hormonální profil ( výsledek )

Ahoj :) co říkáte na výsledky hormonálního profilu? sestřička mi mezi řečí řekla jen že je to v normě… odběr krve :)

LH/FSH 1.10 pomer
----------------------------
LH 6.63 mIU/ml
FSH 6.01 mIU/ml
Estradiol 46 pg/ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
6.3.17 22:31
@Nicollka1993 píše:
Ahoj :) co říkáte na výsledky hormonálního profilu? sestřička mi mezi řečí řekla jen že je to v normě… odběr krve :)LH/FSH 1.10 pomer ----------------------------
LH 6.63 mIU/ml
FSH 6.01 mIU/ml
Estradiol 46 pg/ml

No, je to sice v normě, ale jestli ti je 24 (dle ročníku z nicku), tak by to mělo být výrazně lepší. Dost podobné hodnoty já mám ve 42 letech (FSH 6,6; LH 4,5; E2 49).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.3.17 22:36

@histep
Ahoj dekuji za odpoved.. ano je mi 24 let.. tak este ze jsem se tu zeptala, jinak bych byla od sestricky v presvedceni ze je vse v poho :nevim: a co se da tedy udelat aby byly vysledky lepsi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
6.3.17 22:54

V podstatě to moc neovlivníš, leda tak dlouhodobě zdravá životospráva, zkusit nějaké bylinné přípravky (Gynex apod). Ale nějak výrazně se to ovlivnit nedá.
Nejdůležitější je asi FSH, který ukazuje na kvalitu vajíček, čím vyšší, tím hůř (mladá zdravá žena by měla mít kolem 4, nad 10 už je to špatný) Nech si ještě udělat AMH, který vypovídá o zásobě vajíček, tam čím vyšší tím lépe.
Ale je třeba si i uvědomit, že HP se může lišit cyklus od cyklu, asi ne nějak výrazně, ale trochu ano.
A teda předpokládám, že ti hormonální profil byl dělaný ve správnou dobu, tj. 2.-4. den cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
6.3.17 23:03

Ahha, no tak uvidim ;) snazime se totiz prez 2 roky o mimi a bez uspechu.. odber krve byl delany 3 DC rano.. Jinak na Gennetu nam nabraly na ruzne veci ani nevim co vse to je :nevim: :mrgreen: nejaky PRL, TSH, TPO, HBsAG, HBcAb, HCV, HIV, syphillis, chlamidie atd.. :mrgreen: jinak zminene AMH mi rikala dr ze je to zatim zbytecne, tak se na to este optam ;) vysledky vseho budou ted 15.3. +spermio a popripade dalsi testy: karyotip, trombofilni mutace, FSHR u manzela CFTR a SMN1… vic co to vse jee?? :mrgreen: ja netusim teda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
18.5.17 07:28

Ahojky pridavam se, braly me treti den cyklu estradiol a mam hodnotu 118 je to v norme? Dnes nebo zitra pujdu na progesteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
16.6.17 14:18

Ahoj Holky, potrebovala bych poradit. Dnes jsem 7DC a 20 DC jdu na odber na progesteron.dnes mi dosel gynex tak prave nevim jestli ho muzu uz uzivat. prave se bojim jestli nemuze nejak zmenit hodnoty toho progesteronu. Nemate s tim nektera zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí