Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, prosim, mate nektera zkusenost s odberem hormonalniho profilu? Lekar mi rekl, ze se mam dostavit na odbery 3-4 den cyklu. Mrcha mi jako na zlost prisla drive - zrovna ted.
Zkousela jsem volat na gyndu, ale uz tam nikdo neni. Ted nevim, jak postupovat. Zitra je asi moc brzo a pak je vikend. Myslite, ze pondeli by jeste mohlo klapnout a krev mi nabrat? Moc diky za jakoukoliv radu. ![]()
Ahoj holky, kdo vám dělal hormonální profil? Já mám endometriózu a mám velké podezření, že neovuluju. Chodím kromě obvodního gynekologa ještě do poradny pro endometriózu a nikdo mi nechce ten profil udělat. Budu kvůli tomu muset do CARu? Moc se mi tam zatím nechce…Děkuji ![]()
@Angličanka90 mě dělal gynekolog u něho mi vzali krev a bylo.
@Angličanka90 taky mám endo. Vzal mi to můj doktor a zkusila sis měřit teplotu, nebo dělat testy?
@lachtanice86 Dělám si ovulační testy a vůbec tam nemám druhou čárku - ani ducha, jen tu testovací. Ani nepozoruju přiznaky ovulace, které jsem ještě nedávno měla - hlen, chuť na sex, píchání v podbiřišku a podobně…
Nevím, proč mě tam nechtějí poslat. Do CARu se mi moc nechce, žádné umělé hormony stejně nesmím.
@Angličanka90 to by ti měl udělat tvůj gynekolog, dělají to běžně. Mně to taky dělal ještě před tím, než mě poslal do CAR, tam si to ale stejně zopakovali. Jinak v CAR dělají i jiné věci než cpou hormony. Tak že pokud ti to tvůj gynekolog odmítne udělat, tak bych na tvém místě zvážila výměnu doktora. Kdysi jsem byla v podobné situaci, vyměnila jsem doktora a bylo to to nejlepší, co jsem mohla udělat.
@Angličanka90 nesmíš hormony? A endo ti tedy nijak neleci? A teplotu bazální meris?
@Angličanka90 stopro ti ho udělá gynar
taky na nej jdu za 14 dni. A Ovulacni testy nejsou spolehlivé třeba tento měsíc jsem měla stopro ovulku (měřila jsme bT, potvrzena od doktora i hlen) a na ovulacnim testu silnější duch. Prý testovat mas min 5 denně pokud nenameris
@lachtanice86 Byla jsem na operaci, pak mi nasadili umělý přechod, který byl teda totální průšvih, kdy se mi za pár týdnů vytvořila spousta cyst (ne endo), které praskly a já skončila v nemocnici. Při té příležitosti jsem byla na odběrech a zjistili mi špatné jaterní testy, načež na sonu a pak na MR zjistili, že mám játra plná adenomů, takže proto už žádné hormony nesmím. Další postup podle doktorů je těhotnět a pokud se nezadaří, tak opět řezat a tak pořád dokola. Já jsem se dala na alternativu, bylinky…No ale gyndař mi profil dělat nechce, že prý je to z endometriózy a každý cyklus je v mém případě jiný, tak to nemá smysl…Ani v poradně pro endometriózu se k tomu nemají.
Ahoj holky, po delsi dobe snazeni o miminko jsme se objednali do car, cekaci doba pres ctvrt roku, pak jsem byla ve spatne casti cyklu, tak mi nemohli udelat hormonalni profil, takze cekani na dalsi cyklus a ted mi to zase vyslo na Velikonoce. Mela jsem prijit 2-4 den, ten 4. je Velikonocni pondeli. Nechce se mi zase mesic cekat. Je problem, kdyz prijdu az paty den? Co konkretne se druhy den da zjistit lepe nez paty, nevite nektera? Diky
@meesha83
Já myslím, že HP se dělá 2-5 den cyklu, takže jdi klidně ten 5 den.
Hladiny hormonu se v prubehu cyklu hybou. Nejlepsi je ten zacatek, taky zalezi na delce cyklu, treba mne s kratkym rikali, ze je vic vypovidajici prvni nez ctvrty.