Hormony nebo menopauza při kojení

Anonymní
3.11.22 15:41

Hormony nebo menopauza při kojení

Ahoj, raději anonymně, přece jen je to dost intimní, ale už se nevím rady a hledám třeba někoho, kdo to zažil podobně a uklidní mě, že jsem „normální“ ❤️️ Jsem 5 měsíců po druhém porodu a asi před měsícem, měsícem a půl u mě začali určité obtíže - únava, změny nálad, bolesti hlavy, únik moči, silný výtok, špinění pár dní nebo slabé krvácení, padání vlasů, zhoršení pleti, návaly horka, pocení hlavně mezi nohama a jako třešnička nulový zájem o sex😢 Příznaky jak u menopauzy, ale je to vůbec možné, když kojím? Byla jsem i u lékaře a ten mi řekl, že mám nízkou hladinu estrogenu. Kojím, takže je to normální a časem se to prý srovná. Jenže jak to přežít ❔ Doma máme jak po výbuchu, je mi to jedno a na druhou stranu není, brečím a vztekám se bez důvodu, nezajímá mě jak vypadám. Přitom úklid to bylo vždy moje, doma jsem držela pořádek a o sebe taky dbala. Nejradši bych si teď jen zalezla pod peřinu a vylezla až bude po všem😓 Jestli tedy vůbec… Jenže nemůžu, musím se starat. Máme dvě děti, mladší kojím jak divá a navíc spaní moc nedá, jen když u něj taky ležím. Takže nemůžu nic dělat, protože se za max 20 minut probudí a to stihnu, tak umýt záchod nebo vyndat myčku. Starší chodí do školky a poo domů. Aspoň tam má zábavu, se mnou si teď moc neužije… Je mi z toho všeho do breku 😭 Manžel je super, nic mi nevyčítá a když je doma snaží se mi co nejvíc ulehčit. Uvaří, vezme děti ven nebo si s nima hraje doma. Přes týden je, ale od rána do večera v práci. Přitom jsem to předtím vše v pohodě zvládala, jako dřív a ještě organizovala výlety, vytřídila a vyházela staré věci, přestavěla ložnici,… Jenže teď neustelu ani postel. Po prvním porodu jsem něco z toho zažila, ale ne tolik a ne v takové míře. Teď mě to až děsí…Prosím, že nejsem blázen a nebo takový normální? Svojí rodinu miluju a děti jsme si oba moc přáli 💝 Teď bych, ale chtěla být co nejdřív zase zpátky JÁ

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3204
3.11.22 15:51

Máš na sebe moc vysoké nároky. Prostě máš dvě děti a ty vyžadují více energie než jedno. A ještě navíc kojis, to je taky pro tělo záhul. Velkou výhodu máš v tom, že ti manžel maximálně pomáhá a nic ti nevyčítá. Řešením je i utnout kojení, ale to asi nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
3.11.22 16:08

Já to mám tak nějak dost podobně a přijde mi, že se to dost lepší časem (druhé je 7 měsíců). Časem + zavedení přikrmů - méně kojení. Bude to lepší. Taky jsem byla nešťastná, že to nejsem já, ale opravdu se to lepší. Ono pomohlo třeba i jen to si to uvědomit, že to nejsem já a zkusit si tak nějak rozpomenout, co bych doopravdy chtěla zvládat a na co se vybodnout. Slevit z těch nároků. Uvědomit si zase svoje priority, nechtít být dokonalá ve všem. Ty děti vyrostou, bude zase víc času na další věci.
Nekoukat na to, co není hotové, ale na to, co jsem zvládla a je hotové. Především děti v pohodě, najezene, spokojené… A mít ze sebe radost i za tu vyloženou myčku, umyté nádobí, vyprané prádlo. :D na naklizenou domácnost bude čas jindy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.22 17:16

Díky 💝 @reny14 a @Kamkam. Mám na sebe vysoké nároky to je pravda, i manžel mi říká, abych ubrala a že vůbec nevadí, když bude doma bordel. Ještě nejsem připravená přestat kojit, první se odstavilo samo a u druhého to udělám asi stejně, že počkám… Nevím, jak to na to ani a co si budeme povídat je to finančně a časově nejlevnější 🍼 S příkrmy jsme už pomalu začali. Je to těžké „přehodit“ si to v hlavě, i když dva hlavní důvody mám vedle sebe 💝 Snažím se, ale… Jsem palice dubová a prostě chci zvládat vše a mít to i tip top 🤩 O to těžší jsou pro mě i tyhle stavy, kdy mi vlastně tělo a hlava dají stopku :x: Musela jsem to hodit i do světa a přečíst si od vás, který mě neznáte, že je to vlastně ok a bude líp. Moc za to díky 😘 Zkusím to pomalu, krůček po krůčku a třeba teď mám sice zatím malou, ale radost, že jsme uklidila linku, nandala myčku a umyla nádobí… Zítra třeba prádlo. Vlastně i teď tak nějak sama tuším, že jsem sama sebe jen přetěžovala a když jsem nehodlala ubrat, tak tělo samo zavelelo…

• Citovat
  • Upravit
36171
3.11.22 18:23

Další těhotenství máš vyloučeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.22 21:39

@JancaS84 Ledaže by do mě vstoupil duch svatý 😅 U doktora jsem byla asi před 3 týdny a i to kontroloval, nehledě na to, že k početí by byl zapotřebí sex a ten mají u nás leda tak sousedi… Těhotná znova opravdu nejsem. I když by to bylo krásné vysvětlení, ale rovnou bych hledala hospodyni a nebo koupila na úklid hrablo na sníh 🤦🏼‍♀️ Evidentně nejsem jedna z těch super matek dnešní doby, která zvládá vše na 🏆 z porodnice odchází s fantastickým účesem, make-upem a postavičkou mňami hami, doma má vše v blesku v lesku a protože jí zbývá čas založí i novou firmu v brzku 😎 Já jsem ta upocená máma v teplákách, co pupek dá si ještě na záda🥴 😂

• Citovat
  • Upravit
3115
3.11.22 21:41
@Anonymní píše:
Díky 💝 @reny14 a @Kamkam. Mám na sebe vysoké nároky to je pravda, i manžel mi říká, abych ubrala a že vůbec nevadí, když bude doma bordel. Ještě nejsem připravená přestat kojit, první se odstavilo samo a u druhého to udělám asi stejně, že počkám… Nevím, jak to na to ani a co si budeme povídat je to finančně a časově nejlevnější 🍼 S příkrmy jsme už pomalu začali. Je to těžké „přehodit“ si to v hlavě, i když dva hlavní důvody mám vedle sebe 💝 Snažím se, ale… Jsem palice dubová a prostě chci zvládat vše a mít to i tip top 🤩 O to těžší jsou pro mě i tyhle stavy, kdy mi vlastně tělo a hlava dají stopku :x: Musela jsem to hodit i do světa a přečíst si od vás, který mě neznáte, že je to vlastně ok a bude líp. Moc za to díky 😘 Zkusím to pomalu, krůček po krůčku a třeba teď mám sice zatím malou, ale radost, že jsme uklidila linku, nandala myčku a umyla nádobí… Zítra třeba prádlo. Vlastně i teď tak nějak sama tuším, že jsem sama sebe jen přetěžovala a když jsem nehodlala ubrat, tak tělo samo zavelelo…

Máme to prostě stejný no. :D mně manžel taky říká, že „jak jako nic neděláš? Staráš se o děti. Nějakej bordel, no a?“ Super začátek, ta malá radost. Ono se to nedá přenastavit hned, je to hlava no. :) Hlavně ono to ani nejde mít doma takový to „všechno na svým místě“, vždycky bude doma trochu chaos, jak jsme doma s dětma, je tam a bude takový ten provozní nepořádek. A co mi taky došlo, já si třeba musím zvyknout na pocit „nedokončena“. Když chci udělat něco časově náročnějšího a nedodělám to v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
3.11.22 21:46

Jak mít sex, to jsme my už vymysleli. :mrgreen: mmch krásná veršovánka! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.22 22:09

@Kamkam To je přesný „nedokončeno“ 👍 Jak tohle zvládnu nevím a bude to chtít u mě moře času… Je to ubíjející pocit za celý den stihnout 200 věcí, ale pořádně nic nedokončit. A to co říká manžel tobě, slyším od toho mého taky❤️️ Prý co víc bys chtěla zvládnout, vyrobila si novýho človíčka, přivedla na svět a držíš ho sama bez cizí pomoci při životě a to už podruhý 💝 No, ale ta hlava, ta hlava… I když vím, tak v hlavě mi to hučí jak v úlu „ještě tohle a tamto, tohleto“. Tělo duplo na brzdu a teď i pro jistotu zatáhlo ruční brzdu 😆

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.22 22:19

@Kamkam Díky, tohle mi naštěstí jde evidentně v jakémkoliv rozpoležení 📝 Jinak si už přijdu jako „vykojená matka“, co v hlavě má tak akorát racka 🥴 🍼 😅 Manžel už přišel s řadou originální nápadů na radovánky ve dvou, ale ty dvě naše antikoncepce mají snad zabudovaný radar 🤖 Si to jinak nevysvětlím a pak prostě u mě ta chuť vymizela 🤷🏼‍♀️ Snad jak mi bude líp, zase se vrátí a pak hups na taťku a taťka na mamku 🤠 😆

• Citovat
  • Upravit
3115
4.11.22 09:40
@Anonymní píše:
@Kamkam To je přesný „nedokončeno“ 👍 Jak tohle zvládnu nevím a bude to chtít u mě moře času… Je to ubíjející pocit za celý den stihnout 200 věcí, ale pořádně nic nedokončit. A to co říká manžel tobě, slyším od toho mého taky❤️️ Prý co víc bys chtěla zvládnout, vyrobila si novýho človíčka, přivedla na svět a držíš ho sama bez cizí pomoci při životě a to už podruhý 💝 No, ale ta hlava, ta hlava… I když vím, tak v hlavě mi to hučí jak v úlu „ještě tohle a tamto, tohleto“. Tělo duplo na brzdu a teď i pro jistotu zatáhlo ruční brzdu 😆

Musíme se soustředit na to hezký. A když je to jo na houby, mně pomáhá, vůbec obecně, ne jen u tohohle… Představit si, jaký to bude později. A jak na to budu vzpomínat. :)
Jinak s radarama… Se stačí obejmout a už to jede no. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria